Ze werkte 32 jaar voor McDonalds. Nu gaat ze met pensioen

Geen categorieaug 30 2016, 10:00
Wie zegt dat mensen met Down Syndroom geen nuttige bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij en de economie?
Er zijn mensen die denken dat personen met het syndroom van Down weinig tot niets voor elkaar kunnen krijgen in hun leven. Ze zullen "altijd afhankelijk zijn van hun ouders," en altijd iemand nodig hebben die ook in financieel opzicht voor hen zorgt. Dat is een belangrijke reden waarom het aantal abortussen bijzonder hoog is onder moeders die te horen krijgen dat hun nog ongeboren kind Down heeft.
Deze vrouw bewijst dat dit allemaal onzin is.

A woman with Down syndrome who has worked at the same McDonald’s for over three decades is retiring.

Freia David has spent 32 years working at the french fry station at the McDonald’s on Chestnut Street in Needham.

Freia woont in een opvangcentrum voor kinderen en volwassenen met Down. In de jaren 80 besloot het centrum om een samenwerkingsverband aan te gaan met enkele bedrijven, waaronder de lokale McDonalds.
De jonge Freia was één van de eerste inwoners van het centrum die aan de slag gingen bij McDonalds. De twee foto's hier boven tonen dat aan: de linker foto is gemaakt in de jaren 80, de tweede eerder dit jaar.
Gisteren (maandag) had Freia maar liefst 32 jaar lang bij de McDonalds gewerkt waardoor ze eindelijk met pensioen kon. Vanaf nu zal ze van haar oude dag genieten, wetende dat ze ondanks het syndroom van Down haar hele volwassen leven op eigen benen heeft gestaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten