19-jarige ISIS terrorist veroordeeld tot 10 jaar gevangenis voor plan om agent te vermoorden

De 19-jarige Sevdet Besim sympathiseert met ISIS en was van plan om op een herdenkingsdag voor gevallen militairen een Australische agent te vermoorden.

Ah, de liefdevolle tolerantie van de Radicale Islam:

Een Australiër is tot tien jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het plannen van een terroristische aanslag op een herdenkingsdag voor gevallen militairen. De 19-jarige Sevdet Besim wilde vorig jaar tijdens de plechtigheden op Anzac Day een politieagent aanrijden en met een mes onthoofden.

Van de tien jaar zal Besim 7,5 jaar moeten uitzitten. Opmerkelijk genoeg besloot de rechtbank om hem een relatief milde straf te geven — het had veel langer kunnen zijn — omdat hij zo jong is. Je vraagt je af hoe dit soort lui gereageerd hadden als Besim in zijn opzet geslaagd was en inderdaad een agent had onthoofd. Wat dan? Zouden ze massaal roepen dat het weliswaar erg was, maar dat de familie van de agent maar niet al te boos moest zijn aangezien de terrorist nog ‘zo jong’ was?

Om het verhaal nog erger te maken blijkt dat Besim al een tijdje gereden geradicaliseerd en geronseld was door ISIS-ronselaars… en dat Numan Haider zijn beste vriend was. Haider werd in 2014 doodgeschoten toen hij agenten probeerde dood te steken.

Met andere woorden, dit was geen impulsieve actie van Besim. Deze gek was al lange tijd aan het radicaliseren.

Oh, en voor ik het vergeet: Besim had ook nog eens overlegd met een 14-jarige jongen over de mogelijkheid om een aanslag te plegen met een kangoeroe. Die jongen in kwestie, een Brit, is levenslang veroordeeld, maar Besim komt dus weg met 10 jaar — en eigenlijk maar met 7,5 jaar.

Knettergek. Als we de strijd tegen de Radicale Islam uiteindelijk willen winnen moeten we terroristen toch echt veel harder straffen dan dit.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Ni28

    In Nederland zou hij een taakstraf krijgen van 10 dagen bladeren harken in een getto wijk.

  2. Svetlana

    Daar gaan we weer! Altijd hebben we het over de islam en gaan we voorbij aan het feit dat ISIS een joods organisatie is, net als de NSDAP dat ook was. Het ging daarmaals om een inside job en dat is nu ook het geval. ISIS werkt voor de zionistische illuminati die de nieuwe wereld orde dreigen te verklaren in de nabije toekomst. Wilders en ISIS hebben een complot met elkaar gemaakt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.