Jawel: Ankara regisseert anti-Gülen acties in Nederland

Geen categoriesep 05 2016, 11:00
De lange arm van Ankara reikt ver. Heel ver.
Het zal voor niemand die ook maar een beetje kennis van zaken heeft over de Turkse politiek als een verrassing komen, maar de Volkskrant concludeert dat de regie van de anti-Gülen acties in Nederland geregisseerd zijn in Ankara.

Kort na de poging tot staatsgreep hield het Turkse departement voor Turken in het Buitenland (YTB) een bijeenkomst over de aanpak van Gülen-organisaties buiten Turkije. Besloten werd om burgers in het buitenland te waarschuwen tegen de 'terroristische organisatie' Gülen en afstand te nemen van Gülenscholen.

Hilarisch genoeg blijkt dat allemaal uit een verslag dat op ... de officiële website van de Turkse overheid staat.
Met andere woorden, Turkije zit achter de anti-Gülen acties in ons land. Heel verrassend is dat niet aangezien het Turkse staatspersbureau AA (de Turkse versie van Pravda) vorige week nog met een lijst van Gülen-aanhangers in Nederland kwam. Zoals ik toen al liet weten op Twitter was dit bewijs genoeg om te concluderen dat de regering van autocraat Erdogan erachter zat.
De Volkskrant heeft dat blijkbaar ook eindelijk in de gaten.
Opmerkelijk genoeg zei premier Rutte afgelopen vrijdag nog dat er geen enkele aanwijzing is om te geloven dat de Turkse regering de spanningen in de Nederturkse gemeenschap bewust aanwakkert. Dit betekent dat Rutte ofwel gevaarlijk naïef is, of dat hij bereid is om te liegen om een islamitische autocraat uit de wind te houden. In beide gevallen heeft Nederland een enorm probleem.
Het meeste trieste hieraan is dat de Nederlandse regering dit gewoon zal laten gebeuren. Den Haag zal Ankara pas aanpakken als we een nieuwe premier hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten