Bizar: Turkije heeft sinds couppoging maar liefst 32.000 zogenaamde aanhangers van Gülen opgepakt

De grootschalige zuiveringen die we vooral kenden uit geschiedenisboeken over de Sovjet Unie zijn terug.

Als je je afvraagt welke impact de zuiveringen in Turkije hebben op de bevolking hoef je alleen maar even naar dit cijfer te kijken:

Turkije heeft in het onderzoek naar de mislukte staatsgreep van 15 juli tot nu toe 32.000 aanhoudingen verricht binnen de Gülen-beweging. Dat maakt de Turkse minister van Justitie Bekir Bozdag woensdag bekend.

Meer dan 30.000 mensen die gearresteerd zijn omdat een handvol officieren een mislukte couppoging in elkaar hebben geflanst. Het is ongelooflijk.

En de Turkse regering is nog lang niet klaar:

Er lopen volgens Bozdag nog zo’n 70.000 gerechtelijke procedures tegen mensen die verdacht worden van het hebben van banden met Gülen.

Omdat er zo ontzettend veel mensen opgepakt zijn wordt er nu een nieuwe rechtbank gebouwd. Deze rechtbank zal zich gaan bezighouden met de berechting van zogenaamde Gülen-aanhangers. Er kan niet uitgesloten worden dat er uiteindelijk nog veel meer rechtbanken gebouwd moeten worden. Je hebt het immers over vele tienduizenden mensen die eraan zullen moeten geloven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Sniper666

  Het is allemaal erg vervelend voor de Turken dat de militaire coup mislukt is, maar ze moeten het daar zelf maar oplossen. Het reisadvies naar dat land moet op zwaar negatief.

 2. pejoar

  Erdogan had vrachtwagens vol bewijs dat Gülen hier achter zat.
  We zijn ruim 2 maanden verder en niemand heeft ook maar een snipper gezien van zijn overtuigende bewijzen.

 3. ko vadis

  Als al die mensen die gearresteerd zijn daadwerkelijk betrokken zouden zijn geweest,had de vermeende staatsgreep een succes geworden!

 4. Ni28

  En intussen doet de blind ziende EU haar best om de Turken te helpen met het visumvrij reizen. Wie is hier gek?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.