De nachtmerrie compleet: SP en D66 willen samen regeren

Als dit gebeurt kunnen we Nederland maar beter alvast opheffen. Erger dan dit wordt het namelijk niet.

Er zijn niet zoveel coalities mogelijk die slechter zijn dan de huidige samenwerking tussen PvdA en VVD. Rutte II is echt een rampenkabinet.

Daarom gaan we er allemaal vanuit dat het na de volgende verkiezingen eigenlijk niet slechter kán worden. Nou, ongelooflijk genoeg klopt dat niet helemaal. Of, beter gezegd: helemaal niet. Wat te denken van deze combinatie?

Zitten SP en D66 volgend jaar samen in een kabinet? Dat is heel goed mogelijk, zeggen SP-Leider Emile Roemer en D66-leider Alexander Pechtold. In steden als Amsterdam en Utrecht werken de partijen al samen en dat gaat goed, stellen ze vast.

Al voor de zomer dineerden de partijleiders met elkaar. Roemer nam SP-voorzitter Ron Meyer en de Amsterdamse wethouder Arjan Vliegenthart mee. Pechtold kwam met Eerste-Kamerfractievoorzitter Thom de Graaf en de Amsterdamse loco-burgemeester Kajsa Ollongren.

Desgevraagd laten Roemer en Pechtold weten dat ze de ander, en zijn partij, echt ge-wel-dig vinden. Ja, ja, ze kunnen echt héél goed met elkaar samenwerken en zijn het op bepaalde onderwerpen bijna altijd met elkaar eens. Denk daarbij aan onderwijs (hoe meer overheid hoe beter), de opvang van vluchtelingen (kom maar binnen met de pret!), en ‘de rechtsstaat’ (valt orgaanroof van niets vermoedende Nederlanders hieronder?). Wat economie en ‘sociale zaken’ betreft is dat wat minder het geval, maar — zegt Pechtold — dat hoeft verder geen belemmering te vormen voor een coalitie:

“Je moet allebei ergens vandaan komen. Ik waardeer het als een partij bereid is om niet alleen voor het eigen gelijk te blijven staan. Want als we dat allemaal doen – en geen 76 zetels hebben – gebeurt er niks.”

Dit is echt doodeng. Nog even en we worden geregeerd door een partij die het geheel vanzelfsprekend vindt om de organen van dode Nederlanders te roven en een andere partij die denkt dat iedereen die net iets meer dan modaal verdient uitgeknepen moet worden ten bate van chronische bankzitters.

Ach Nederland, ach Nederland, wat moet er toch van je worden?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Ni28

  Is er überhaupt een normale coalitie te noemen in dit land?

 2. zomaar

  zegt Pechtholt , “Je moet allebei ergens vandaan komen. Ik waardeer het als een partij bereid is om niet alleen voor het eigen gelijk te blijven staan. Want als we dat allemaal doen – en geen 76 zetels hebben – gebeurt er niks.”

  als je als partij de verkiezingen ingaat met jou voornemens , en zo stemmen probeert te paaien , kan je niet om een regering te vormen de helft of meer van je voornemens overboord kiepen , dat noem ik kiezersbedrog !.

  iets waar wij al ruim 5 decennia mee te maken hebben !, beloftes maken en die niet nakomen voor zeggenschap .

  en tja de SP, wil ook eens een keertje mee regeren , dus ook hun leuzen overboord kiepen , samen met nog 4 andere partijen !, een regering van 5 partijen minst komt er na maart 2017 .

  veel beloftes om te paaien , en weer weging uitvoeren !, behalve het aantrekken en faciliteren van de islam , daar staan al deze partijen voor ,ook al zeggen zij voorafgaande aan de verkiezing anders .

 3. zomaar

  ook bij de SP’ers moet het duidelijk zijn dat hun partijleiding van het padje is !, je kan niet ongelegitimeerd mensen over onze grenzen laten komen , die geen bijdragen(willen) leveren aan de samenleving!.

  en levenslang blijven voorzien van een uitkering , daarbij de uitkeringsgerechtigde ook nog onderhouden , plus de zorg voor niks , het kapitaal weg jagen , door de grote en kleinen ondernemer het leven zuur te maken ect, ect .

  blijf je zitten met ruim 25 miljoen mensen aan een uitkering !!, in welke utopie leven onze linkse (SP) mensen , het paradijs uit de bijbel waar je alles mag eten behalve de rode tomaat .

  1. DennisEijs

   Ik ben Links en SP’er, tenminste, nog. Zodra de SP de serieuze intentie heeft om met D’66 in zee te gaan, dan zijn ze mijn stem kwijt. En met de ‘ondernemers’ heb ik het wat minder, ook al hebben die het ook zwaar, maar de belasting wordt steeds meer verschoven naar de werklui, dus zo zielig zijn ze nu ook weer niet. Trouwens, ik heb weinig met de huidige Hermische wereldorde. )O+->

 4. Peter Selie

  Als dit gebeurt kunnen we Nederland maar beter alvast opheffen. Erger dan dit wordt het namelijk niet. Tjonge, jonge, jonge het wordt steeds gekker en in ieder geval ongeloofwaardiger hou de traditionele correcte politieke partijen zich in alle bochten wringen om de versplintering in het politieke landschap tegen te gaan. Ben het met de strekking van de auteur eens, maar mijns inziens maakt het helemaal geen flaus aus door wie men in dit verscheurde land geregeerd wordt. De instructies en het beleid op elk terrein komen uit Brussel samen met die van onze Atlantische vrienden. Heb de stelling wel eens meer geponeerd er bestaat géén Links, Politiek Midden of Rechts meer in Nederland, de ideologische verschillen tussen de grote partijen is inmiddels zo gering geworden dat ze nauwelijks veel meer zijn dan aan alle kanten platgereden varianten op het zelfde thema zijn geworden. De partij ideologieën en paradoxale, principiële unanimiteit van de grote partijen wordt weliswaar af en toe aan het oog onttrokken doordat zij zich op bepaalde tijden zich in allerlei bochten wurmen om een soort eigen ideologie naar voren te brengen en soms flink ruzie zoeken voor de bühne over min of meer ondergeschikte issue’s, deze toneelstukje kunnen toch nauwelijks verbergen, (ze zijn zó doorzichtig als glas) de rollen die deze politieke acteurs spelen zijn nauw aan elkaar verwant.

 5. J.C.

  Gaan (flapdrol) SP en (Bilderberg) D66 het trucje van VVD en PvdA van 2012 in 2017 (of eerder) imiteren? Nep dus, maar o zo gevaarlijk voor de echte Nederlanders……………..

 6. Sniper666

  Het maakt geen fluit uit welke trekpoppen er in het nieuwe kabinet gaan zitten. Uiteindelijk zitten ze er allemaal voor zichzelf, aangestuurd door hoger hand. De zogenaamde democratie is een illusie, een freak show om het gepeupel zoet te houden.

 7. Wachteres

  http://politiek.tpo.nl/2016/09/28/een-nieuwe-zuil-is-nodig-een-oplossing-tegen-de-val-van-nederland/?utm_source=traqli&utm_medium=email&utm_campaign=91

  Een nieuwe zuil is nodig, een oplossing tegen de val van Nederland
  Het postmoderne mediakartel houdt de gelederen gesloten
  28-09-2016, 11:52 Tags: islam, verzuiling, West-Europa

  Schrijfster Sietske Bergsma vatte de teloorgang van West-Europa samen in een gloednieuwe column. De strekking van haar betoog is dat de haat en onvrede groeien, en dat de publieke mediakanalen burgers bombarderen met des te meer blijmoedig tsjakka-optimisme om dat te compenseren.

  Ze haalt Jesse Klaver aan met zijn “We’re just getting started!” en zet dit af tegen het voorbeeld van de Jordanese schrijver-tekenaar Nahed Hattar. Die werd door het hoofd geschoten voor de rechtbank waar hij terecht moest staan wegens een islamkritische cartoon.

  De tegenstrijdigheid van de opgewekte emoties veroorzaakt cognitieve dissonantie. Oftewel het niet kunnen rijmen van de waargenomen wereld met de eigen overtuigingen. Dit leidt tot depressies, wegkijkgedrag en hysterische morele verontwaardiging.

  Als je dit postmoderne denken afwijst, dan heb je ook in sectoren als het onderwijs of bij grote bedrijven al gauw een beroepsverbod. Zie de roep om ‘safe-spaces‘ en de rage rond ‘trigger warnings‘ en ‘culturele diversificatie van de lesstof’. De oplossing is de nieuwe zuil, vol patriottische mensen die bij elkaar diensten en goederen afnemen. Geen “voorjaarseieren” of “verstopeieren” voor hen, maar paaseieren.

  Het gaat nu om het verkopen van de persoon: de kneedbare oppep-personalities als Jesse Klaver worden naar voren geschoven. Voor grondig denken, bezieling en levensbeschouwelijke waarden moeten we niet meer bij de politiek zijn.

  De nieuwe zuil gaat komen.

 8. DennisEijs

  Als de SP wil gaan samenwerken met D’66, dan kunnen ze mijn stem alvast vergeten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.