De peiling-ontkenners van de PVV zijn de nieuwe complotdenkers

Hier bij De Dagelijkse Standaard bereiden wij ons voor op het komende verkiezingsseizoen. Iets wat niet iedereen ons in dank afneemt: en dat is bizar.

Nu de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 in rap tempo naderen, komt behalve de politieke klasse ook het electoraat in beweging. Het politieke bedrijf gooit er een tandje bij, en vanmiddag bij EenVandaag hebben we kunnen zien wat dat in eerste instantie inhoudt, in ieder geval in de peilingen: de PVV verliest een hoop zetels, en andere partijen profiteren hiervan.

Zo’n peiling maakt onmiddellijk een hoop emoties los. Jubelende CDA’ers, VVD’ers en 50PLUS’ers, maar bij de PVV vooral boosheid. Omdat hun leider Geert Wilders het aan het verprutsten is? Nee, dat zou te logisch en te redelijk zijn. Nee, veel PVV’ers zijn boos, omdat peilingen zoals de hierbovengenoemde bewust de steun voor de PVV bescheidener zouden noteren dan-ie is. En ook boosheid richting mij, omdat ik dúrfde op te schrijven wat ik met m’n eigen ogen in zo’n peiling gezien heb. Het is allemaal één groot vooropgezet slinks plannetje om Geert straks te laten struikelen bij de verkiezingen, zien jullie dat allemaal niet ofzo? Linkse leeghoofden!

Dat soort teksten.

Echt, het is echt een nieuwe vorm van complotdenken: bij elke peiling die niet het gewenste resultaat oplevert wordt er direct iemand bijverzonnen die de boel vanachter de schermen zou manipuleren. Zo is Maurice de Hond een kneiterlinkse PvdA-aanhanger die de peilingen bewust aanpast zodat we straks allemaal op zijn grachtengordelvrienden gaan stemmen, is DDS een soort Joop 2.0 waar we samen met “Alexander Peggold” samenspannen met de “EUSSR”. Ikzelf, tenslotte, moet als ik het boze PVV-gepeupel mag geloven psychologische hulp inschakelen vanwege mijn vermeende “Wilders-obsessie.” Een onderbouwing ontbreekt overigens standaard bij al deze beweringen. Maar ach, feiten zijn overbodig, want wat heb je daar aan als je ook gewoon een lekkende onderbuik hebt waarmee je verbale uitwerpselen kan achterlaten waar je ook maar gaat en staat?

Het moge desalniettemin bekend zijn dat ik geen fan ben van de PVV (de meeste aanhangers van deze partij vind ik al jaren malloten, maar om met Trump te spreken: some I assume are good people), doch op het moment dat deze partij wél goed scoort ben ik ook de beroerdste niet om daar dan weer over te berichten. Dan hoor ik van deze mensen niets behalve applaus. Maar elk krediet wat ik daarmee allicht opbouw verdwijnt direct als sneeuw voor de zon als de PVV-meute een peiling ziet die nét iets minder florissant is voor de geblondeerde Marokkanenminderaar. Direct word ik dan weer bestookt met de complotten, de beschuldigingen, de haat en het feitvrije geblaat.

Hoe dan ook, ik wacht het rustig af. Schreeuwen dat er met peilingen gefraudeerd wordt is een vorm van wensdenken die op 15 maart a.s. hard zal worden afgestraft. Het is immers iets wat alle verliezers altijd roepen: de peilingen hebben het mis.

Nee, op mijn kalender heb ik de dag 15 maart 2017 al met een dikke stift omcirkeld. Ik zie het als de dag van de waarheid: want je kan tot die datum volhouden dat alle peilers linkse zakkenwassers zijn. En dat alle media die hun peilingen publiceren onderdeel uitmaken van de militant-socialistische “MSM”. Maar met uitslagenavond zal blijken dat peilers wellicht een foutje of twee hebben gemaakt, maar geen PVV kunstmatig klein hebben gehouden om de boel te flessen. Een PVV met 50, 60 of 70 zetels? Die is er dan dus niet. Al geloof ik best dat de PVV-meute prima in staat is om ook dan de cognitieve dissonantie weer van stal te halen en alles te wijten aan een complot waarbij er geknoeid zou zijn met verkiezingsuitslagen.

Maar dat is dan niet meer mijn zorg.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

78 reacties

 1. Nico

  Goede observatie Tim! Waarschijnlijk zullen PVV’ers na een tegenvallend verkiezingsresultaat gaan roepen dat er verkiezingsfraude is gepleegd. Trump is ze al voor gegaan.

  1. Wim

   Dat zou zomaar kunnen kijk maar eens naar Oostenrijk. Of naar de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag, daar gebeurde hele vreemde dingen.

   1. Beukman

    Oostenrijk was geen fraude, maar grootschalige onzorgvuldigheid en slordigheid van met name de stemmentellers, deels gedwongen door de korte tijd die ze hadden om de poststemmen te tellen. En die onzorgvuldigheid werd zowel bij de tellers van Van der Bellen als bij Hofer geconstateerd.

    Interessant genoeg zag eerst niemand onregelmatigheden. Pas nadat Bellen op het nippertje had gewonnen, haalde Hofer deze gouden kans op nieuwe verkiezingen plotseling uit zijn hoge hoed.

    1. Wim

     Vertel jij die sprookjes maar aan je kleinkinderen.

     1. Beukman

      Stuur jij je kleinkinderen maar langs, dan zal ik het tegen hen zeggen.

  2. lonely

   Dit noemt men doem denken.
   Mijn wens: dat het hele electoraat finaal van de bodem wordt geveegd.
   Wat dit zittende zooitje de laatste jaren presteerde (ahum), was niks, dus waar maakt men zich druk om. De heer Wilders heeft de NPO niet nodig om te laten zien wat hij in gedachten heeft. Hij denkt aan Nederland, is Nederland en gaat voor Nederland en als ook hij het niet zou fixen, dan pas kan men hem afrekenen.

   1. loritta

    Ik ben het volledig eens met Uw commentaar!

 2. Bromsnor

  De haat die Tim voor de PVV heeft is groot. Waarom snap ik niet.

  Geert Wilders is zowat de enige politicus die met open vizier probeert de islamisering van Nederland af te remmen. Daarvoor betaalt Wilders een hoge prijs. Bedreiging met de dood en leven in een 24 uur gevangenis.

  Andere politici zoals de VVD praten alleen Geert Wilders na als het verkiezingstijd is (o.a Schippers) om na de verkiezingen gewoon weer op oude voet verder te gaan.

  Geert Wilders heeft op veel punten gelijk gekregen alhoewel zijn critici dat natuurlijk nooit zullen toegeven.

  B.v jaren terug heeft Geert Wilders ons gewaarschuwd voor Erdogan. Wilders werd als gevolg daarvan toen uitgelachen en gedemoniseerd. Nu blijkt hij ook op dit punt gelijk te krijgen.

  1. Houtlijm

   Met veel PVV-programmapunten ben ik het eens. Maar eerlijk is eerlijk – de PVV en haar kiezers zouden een andere partijleider verdienen. Wilders is te onbehouwen, te weinig diplomatiek, heeft te weinig intellectuele bagage. Maar slim en intelligent is hij wel. Hij heeft ook veel politiek inzicht en talent, durft zaken te benoemen. Toch zou ik liever zijn secondant Martin Bosma aan het roer zijn. Scherp inzicht, charismatisch en vooral humor. Dit laatste is iets dat ome Geert node mist.

   1. Beukman

    Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik een fan ben van de geniale Bosma. De man is echter een notoire luilak, maar bovendien is de rol van ideologische spindoctor hem op het lijf geschreven. De man gedijt niet op de voorgrond in de rol van populist.

    Wie hebben we verder nog? Fleur zou nog de beste kandidaat zijn om Geert te vervangen, en dat zegt eigenlijk alles. Voor De Roon zou het niks zijn, Fritsma zie ik de kar ook niet gaan trekken.
    Wilders heeft de afgelopen tien jaar niet geïnvesteerd in goeie mensen, in tegendeel zelfs, en dit feit maakt dat de partij samen met hem ten onder zal gaan.

    Glijdt hij vanavond na zijn verjaardagsfeestje ietsje aangeschoten uit over een stuk zeep tijdens het douchen, dan is het afgelopen met de PVV.

 3. Wim

  Ik denk dan met name aan het Oekraïne referendum. Hele betrouwbare peilingen toen. Hoe betrouwbaar zijn ze, er zit nogal wat verschillen in de peilingen.

  1. 1Sarko2

   Zeg Wim zijn de sociaal en economische standpunten van de PVV belangrijk ?

 4. ceteris paribus

  Ik ben het vaak oneens met Tim maar hier slaat hij de spijker briljant op de kop.

  Mooi stuk.

 5. Seneca

  U heeft 15 maart omcirkeld? Ik ook! Fraude met verkiezingsuitslagen? Heeft u nooit van gehoord. Ik ben diverse jaren op stembureaus geweest om te helpen bij het tellen en andere zaken. De eerste keer constateerde ik, dat PVV stemmen of bij de stapels d66, pvda, cda en vvd ‘terecht’ waren gekomen. Ik rapporteerde dat bij de voorzitter van het bewuste stembureau en toen bleek dat er ‘vergissingen’ gemaakt waren. De stemmen zijn toen hergeteld en de pvv stapel was na de tweede telling aanmerkelijk hoger. Bij de verkiezing voor het europees parlement gebeurde – op een ander bureau – hetzelfde. Dit kon geen vergissing meer zijn en heb dit aan de voorzitter gemeld die besloot om te telling te herhalen. Resultaat: een veel grotere uitslag voor pvv. Ik heb de andere morgen aangifte gedaan edoch die aangifte is geseponeerd. Stembus fraude in NL? Dat bestaat toch niet. Dus wel! Voordat u uw gebruikelijke onderbuikgevoelens om dit forum deponeert, even afstand nemen en weten wat u schrijft en geen puberaal gedrag meer aub.

  1. van Urk

   Ach, wie weet zit onze vriend George Soros hier achter. Door hem gefinancierde NGO,s staan bekend om verkiezingen en peilingen te manipuleren.

   1. 1Sarko2

    Hee van Urk, je gaat toch geen PVV stemmen ?

    1. van Urk

     Daar hoeft u niet bang voor te zijn beste 1Sarko2. Misschien stem ik niet eens. Je hoopt ergens op en dan loopt alles toch een beetje anders…

  2. 1Sarko2

   Waarom is de aangifte geseponeerd ?

   1. Seneca

    Wel eens van klasse justitie gehoord? Bovendien was de ‘fout’ hersteld. Voor een sp’er is dit toch wel duidelijk. Jouw geliefde partij heeft daar patent op genomen. Stelletje smerig links tuig!

    1. 1Sarko2

     Bingo 🙂

 6. Beukman

  De aanhangers van Geert op DDS hebben het wel degelijk goed gezien. Hun partij wordt van alle kanten gedemoniseerd. De MSM schrijven lelijke georkestreerde leugens over de PVV, De Hond is een verachtelijke jood die in opdracht van de PvdA het aantal zetels van de PVV bewust naar beneden peilt, DDS-eigenaar Van der Galien is een moslim die dus ook nog een appeltje met Geert te schillen heeft, en sommige potsers van DDS, waaronder ikzelf, staan op de payrol van DDS om serieuze discussies over de partij te ontregelen.

  Ondertussen worden er door senatoren boeken geschreven waarin de vergelijking tussen NSB en PVV worden getrokken, noemt Zijlstra Wilders knetterlinks, en doet een afgezant van de VN ook nog eens een duit in het zakje.

  En nu begint Tim ook nog eens vanuit zijn machtspositie als redacteur de PVV-aanhang van DDS te ridiculiseren! Ik wed dat die baard van hem niet eens echt is. Nepparlement, neprechters, nepbaard.

  Ik zou het wel weten, als ik PVV had gestemd.

  1. Beukman

   “op de payrol van DDS ”

   Excuses aan DDS. “Op de payrol van de overheid”, zoals iedereen inmiddels weet.

   1. ceteris paribus

    Dit is lullig, Beukman, ik dacht dat we duidelijk met elkaar hadden afgesproken dat we glashard zouden blijven ontkennen dat we vet door de Overheid worden betaald.

    1. Beukman

     Ik zal het maar bekennen, @CP. Houtlijm is hier op DDS met de pet rondgegaan, en heeft mij een flink bedrag geboden om bekend te maken dat ik hier pots in opdracht van de overheid.
     Ik zei hem nog dat hij jou dan ook moest betalen, maar ik krijg het niet uit zijn hoofd gepraat dat wij dezelfde persoon zijn. Hij dacht dus dat ik hem belazerde door ook voor jou geld te vragen.
     Enfin, ik stort het totale bedrag op de rekening van Grondlijn. Dan zien we later wel hoe we het verdelen.

     1. Julius

      Jullie zijn nog erger dan de gemiddelde PVV fanaat!

     2. ceteris paribus

      We zijn door en door corrupt, Julius, maar onze kinderen moeten ook eten.

     3. Beukman

      Precies.
      Sta er ook even bij stil, @Julius, dat wij van de Elite aanzienlijke lasten hebben.

     4. Houtlijm

      Grappig, dat wel. Fijne vakantie gehad, Beukman?

     5. Beukman

      Zeker! Dank je, Lijm.

  2. Nico

   Ssst! Namens de afdeling Izmir van de Illuminati moet ik je verzoeken niet alles hier rond te bazuinen.

 7. ikweetwatikwil

  Ja Tim, we merken dat je campagne voert . Wat moet jouw haat groot zijn. Kun je daar wel mee leven? Maar ga je gang. Ik lees ze wel en af en toe moet ik er om lachen. Als het om de PVV gaat, zijn jouw artikelen zo doorzichtig als glas.
  Daar trappen alleen azijndrinkers in.

 8. Julius

  Tim, toch weer wat credit opgebouwd.

  Leuk stuk.

 9. Mar

  Een deel heeft wel een Sylvana Simons gehalte.

  Ik vraag me af wat de doelstelling van DDS tegenwoordig is. Het heeft een verandering ondergaan.

 10. nienke

  Als ik Wilders was had ik allang de moed opgegeven om nog te vechten voor ons land.
  Van alle kanten wordt deze man die democratisch gekozen is gedemoniseerd, uitgemaakt voor alles wat niet deugt terwijl hij zo vaak gelijk heeft wat betreft de islam.
  Een groot deel van de Ned. bevolking heeft er geen idee van om te vechten voor je land, je vrijheid, je cultuur wetende dat er straks niets meer van over blijft als de islam het voor het zeggen krijgt.
  Vrijheid is het hoogste goed voor een mens, kan erover mee praten heb in het jappenkamp gezeten, niets is erger als je vrijheid je wordt afgenomen.
  Wilders is de enige politicus die vecht voor onze democratie, onze cultuur, onze vrijheid en juist deze politicus wordt totaal de grond ingeboord, schandelijk.

  1. ceteris paribus

   Ik adviseer Wilders ook om de handdoek in de ring te gooien, nienke. Al vier verkiezingen op rij verloren en in maart weer kansloos.
   Je bent toch een masochist als je jezelf zo voor gek zet?

   1. Houtlijm

    CP, jouw definitie van verliezen is onjuist. Volgens jouw redenering kun je dan ook zeggen dat alle partijen die nooit deel uit hebben gemaakt van een kabinet, verliezers zijn (SP, Groen Links, D66 al tijden niet, SGP enz.) en de kiezers masochisten omdat ze altijd op niet-deelnemende partijen stemmen. Onzin dus.

    Wilders haalde in 2006 negen zetels en in 2012 vijftien zetels. Dat hij de komende verkiezingen dertig of meer zetels haalt, lijkt aannemelijk. De komende zes maanden gaat er nog veel gebeuren.

    1. ceteris paribus

     Je hebt gelijk, Houtlijm, het is voor Wilders al een mooi resultaat als hij überhaupt in de Kamer weet te komen. Daar moeten we niet neerbuigend over doen.

    2. Beukman

     PVV-stemmerds moeten bovendien niet vergeten dat vrijwel alle partijen punten van de PVV heeft overgenomen om Geerts partij wind uit de zeilen te nemen. Het gaat dan weliswaar louter om de rechtse punten en niet om de knetterlinkse. Maar dit is wel degelijk iets dat de eminence grice van de TK heeft bereikt.

     1. ceteris paribus

      Wilders is 53 en kan zich nog wel een paar verkiezingsnederlagen veroorloven om zich in de Kamer met een goed salaris te kunnen handhaven. Daarna is er nog wachtgeld, mocht het eerder afgelopen zijn met de PVV.
      Daarnaast verzamelt hij geld uit het buitenland. Die krijgt zijn schaapjes dus wel op het droge.

   2. Houtlijm

    De kans is redelijk groot dat Wilders niet op het advies van CP zit te wachten. Het is ook zeer waarschijnlijk dat Wilders nooit van ene CP heeft gehoord.

    1. ceteris paribus

     Dat lijkt me ook waarschijnlijk, beste Houtlijm.
     Houtlijm kent Wilders uiteraard heel goed.

     1. Houtlijm

      Als mijn broekzak.

 11. ikweetwatikwil

  Kijk eens aan CP en Beukman spelen ons spelletje. Niet erg origineel.

 12. Svetlana

  Volgens de profeet Mohammed gaat de PVV de verkiezingen winnen in maart en dan zodanig dat ze alleen zullen regeren. Nadat Trump de verkiezingen in de VS gewonnen heeft breekt dan het moment aan waar de door jaren complotmakende zionistische krachten de nieuwe wereldorde zullen uitspreken over de wereld. Dit wordt het begin van de einde. De enige die deze beweging instaat is om tegen te houden is Sylvana Simons die gezonden is om het planeet te redden. Het wordt dus Wilders of Sylvana, de enige twee opties.

 13. Ali Yas

  Eerlijk stukje van Tim.

  Maar hij verwisselt oorzaak en gevolg. Als de PVV al jaren wordt gedemoniseerd en de leider nauwelijks nog een leven heeft, is het (mede) trekken van die kar voorbehouden aan helden en/of uitgerangeerden. Als andere partijen dan tegen verkiezingstijd de belangrijkste programmapunten lijken te onderschrijven, kiest iedereen behalve de harde kern toch maar weer voor continuïteit.

  Tim zal dus gelijk krijgen, maar dat is dan wel te danken aan hetze waar hij zelf voor heet geijverd. In de toekomst zal over deze meelopersmentaliteit hard worden geoordeeld, maar dat zal Tim’s zorg ook wel niet zijn.

 14. Wim

  Grote crash in EU en VS komt steeds dichterbij
  Het vermoeden is dat de Europese elite alles in het werk zal stellen om de onvermijdelijk crash tot na de cruciale verkiezingen in Duitsland, Frankrijk en Nederland volgend jaar uit te stellen. Maar of dat gaat lukken? In de Verenigde Staten impliceert president Obama namelijk steeds openlijker dat er wel eens een crisis kan komen die hij dan zal aangrijpen om de verkiezingen in november op te schorten. Die crisis zou nu al in voorbereiding kunnen zijn door valse berichten over manipulatie van de verkiezingen door de Russen. Gemanipuleerd wordt er zo goed als zeker, echter niet door Rusland, maar door de globalistische elite, die koste wat het kost wil voorkomen dat Donald Trump president wordt.
  X nieuws

  1. Beukman

   Is er eigenlijk iemand die bijhoudt hoeveel procent van de voorspellingen gedaan op Xandershit uiteindelijk ook uitkomt?

   1. Wim

    Nee, wel van CP en Beukman , dat waren er nul.

    1. Beukman

     Niet waar, liegbeest.

     1. Wim

      Beesten liegen niet ,domme opmerking beuk.

     2. Beukman

      “Liegbeest” is overdrachtelijk, Wim. Bovendien ben jij helemaal geen dier, voor zover ik weet. Duidelijk overdrachtelijk bedoeld dus.
      Overigens is niet iedereen het met je eens dat dieren niet kunnen liegen.

      http://dekennisvannu.nl/site/artikel/Dieren-als-leugenaars/4177

 15. Ni28

  Over peilingen wordt verschillend gedacht. Als zij in je nadeel wijzen zijn het maar peilingen en als zij in je voordeel wijzen roep je gauw wat zijn wij toch goed en zie je wel hoe goed wij zijn. Peilingen mogen niet onderschat worden want voor een grote massa die niet weet wat zij gaan stemmen kunnen zij bepalend zijn. In wezen manipuleren de peilingen het verkiezing uitslag. De peilingen zouden ook moeten gestopt worden minstens een maand voor de verkiezingen. Een andere feit waar je niet omheen kunt is dat de PVV anders behandeld wordt dan andere partijen. Als elke politieke leider als Wilders behandeld zou worden hielden wij waarschijnlijk weinig partijen aan over. De aanvallen op hem zijn een pure hetze en men laat weinig objectiviteit zien. Dan heb ik het niet over haatzaaiers en ophitsers zoals onze welbekende trollen en vele anderen maar juist de politici en journalisten die zich wat meer terughoudend zouden moeten instellen om een objectievere beeld te schetsen zonder eigen gevoelens voorrang te geven. Het is ook hypocriet om de ideeën van Wilders te gebruiken als het uitkomt maar zijn persoon verguizen. De VVD kan er wat van. En ook vele journalisten helaas. Politiek correct zijn terwijl je het verschijnsel verguist is niet echt overtuigend.

 16. poldi

  Mijn reactie van begin vorig jaar
  ————————————
  De PVV had 39 zetels moeten hebben want gisteren had de PVV volgens de actuele thermometer van MDH er 3 zetels bij moeten hebben en dat ging ten koste van de VVD, 50plus, VNL en de PvdD.
  Ik hou de actuele peilingen al maandenlang bij en tot nu toe klopten de uitslagen. Maar nu wordt alles uit de kast gehaald om de opmars van de PVV te temperen.
  Zo kennen we onze Manipulator De Hond weer.

  1. ceteris paribus

   Poldi is een mooie illustratie van de stelling in het openingsartikel. De sukkel roept al jaren dat de Hond de peilingen manipuleert maar presenteert bewijs noch logica voor die absurde bewering.

   1. poldi

    Als jij nog steeds niet wil geloven dat de peilingen worden gestuurd, dan ben ik maar een sukkel maar jij en dat heeft de praktijk tot nu toe bewezen, een hysterische anti-Wilders neuroot.

    1. ceteris paribus

     Als we niet geloven dat de peilingen worden gemanipuleerd zijn we volgens poldi neurotisch.

     Ik zou het zo leuk vinden dat hij dit met feiten of logica aannemnnelijk zou kunnen maken maar dan kan het schaap niet.

     1. poldi

      Ach CP’tje toch, heb ik weer op jouw gevoelige anti-wilders teentjes getrapt.

      En dat “we” moet “ik” zijn, want jij bent de enige die neurotisch en op een Pavlov-wijze reageert als ergens maar in de tekst PVV en/of Wilders voorkomt.

      En onze Manipulator De Hond met zijn strategische “peilingen” heeft het wel vaker mis gehad.
      Hij had met zijn Oekraine referendum “peiling” met een opkomst van 22 procent toch zo gehoopt dat de stembusgang voor NEE-stemmers zou worden ontmoedigd terwijl in werkelijkheid de opkomst met overwegend NEE boven de 30 procent lag.

      En wat dacht je van de anti-Brexit hetze en doemscenario’s waarbij de “peilingen” uitwezen dat het een Remain zou worden.
      Hoe anders was de realiteit.

      Dus hou op met jouw ontkenning dat de peilingen gemanipuleerd worden.

    2. zomaar

     vanaf 1970 is stemmen niet meer verplicht !.

     dus vele gaan niet , derhalve de door links geïmporteerde en geneutraliseerde buitenlander , die hier door links geknuffeld is en wordt .

     en vanzelfsprekend de linkse mens onder ons , die meestal via de overheid (denk aan het socialisme ) , een riante inkomsten geniet uit de vele subsidie potten , die links in al deze jaren opgezet heeft .

     en hier valt de opkomst van hen die wel voor onze samenleving zijn , bij in het niet !!.

     links Nederland heeft dit goed overdacht , buitenlanders binnen , geen stemplicht meer .

     1. ceteris paribus

      Het is zomaar niet bekend dat de opkomst van allochtonen bij verkiezingen structureel lager is dan dat van autochtonen?

      http://nos.nl/artikel/415800-lage-opkomst-allochtonen.html

     2. Beukman

      @CP
      Die cijfers zijn vervalst door de MSM in opdracht van Den Haag. Begrijp dat nou eens.

     3. ceteris paribus

      Natuurlijk, stom, had ik moeten weten.

  2. Beukman

   Niet alleen De Hond, maar letterlijk alles en iedeeen spant samen om Geert naar beneden te peilen:

   http://nos.nl/teletekst#112

   “De PVV heeft in de Peilingwijzer geen
   voorsprong meer op de VVD.De partijen
   staan nu allebei op 25 tot 29 zetels in
   de Tweede Kamer.Begin dit jaar stond de
   PVV nog op 33 tot 39 Kamerzetels.Daarna
   zette een geleidelijke daling in.

   […]

   De Peilingwijzer is een combinatie van
   de peilingen van Ipsos,EenVandaag,TNS
   Nipo,Maurice de Hond en I&O Research.”

  3. zomaar

   de media en de links denkende onder ons halen alles uit de kast , zelfs het goed doordachte A4’tje , om de PVV naar beneden te drukken .

   Schippers (VVD) , komt met haat soelaas , betreffende dat onze cultuur beter is dan welke anderen , zou je denken hé dat is een goede .

   helaas gisteren bij het nieuws werd vermeld, dat zij de volgende ronden niet verkiesbaar is .

   dan hebben wij nog het program mogen lezen van GroenLinks , waar de werkende en spaarder de klos gaat worden , het heilige woord op links blijkt toch weer nivelleren!, en tja daar lopen de mensen nu achteraan volgens de peilingen .

   volgens de PVV plannen gaat iedere Nederlander er op vooruit , arm/rijk, oud/jong , toch de meerderheid beslist dat wij dit niet willen .

   en de meerderheid zijn zij die hier door links binnengehaald zijn !! ,dat is juist het grootste deel van de stemmers , vanaf dat stemmen niet meer verplicht is , gaan vele Nederlanders niet meer stemmen , het deel wat wel gaat moet opboksen tegen al die binnengehaalde buitenlanders !.

   links heeft hier vroeger echt wel aandacht aan besteed .

 17. J.C.

  Een gezegde van deze tijd, die nogal eens gebezigd wordt is: “beter goed gestolen, dan slecht bedacht”. En dat is precies wat je andere zogenaamd rechtgeaarde partijen nu in de verkiezingstijd ziet doen.

  Wie zijn de broodheren van peilers?

  Wie heeft belang bij welke uitkomst?

  Wie zijn de broodheren van de nieuwsbrengers?

  Het is wel verheugend, dat de “keurige en humane” partijen nu in de kuil dreigen te gaan vallen, die zij gezamenlijk voor de PVV hebben gegraven. Die kuil leidt na de volgende verkiezingen tot een geheel versplinterd politiek landschap. God zij gedankt heeft het zichzelf tegensprekende D66 (opgericht voor meer democratie, maar in de praktijk iedere vorm van groeiend democratisch besef proberen tegen te houden). De VVD en de PvdA hebben ieder hun eigen achterban ruim 5 jaar lang in de steek gelaten.
  DENK, GL en VNL zeggen dank je wel tegen respectievelijk de PvdA en de VVD.

  De al jarenlang gevoerde hetze door politici en pers tegen de PVV zal averechts uitwerken……….

  1. J.C.

   Oeps, er is een stukje tekst weggevallen. Hier komt de zin in z’n geheel nog een keer:

   God zij gedankt heeft het zichzelf tegensprekende D66 (opgericht voor meer democratie, maar in de praktijk iedere vorm van groeiend democratisch besef proberen tegen te houden) zichzelf overbodig gemaakt.

  2. ceteris paribus

   “Wie zijn de broodheren van peilers?”

   Goede vraag, J.C. Heb je enig idee van het antwoord?

   1. J.C.

    @ceteris paribus

    “Wie zijn de broodheren van peilers?”

    Goede vraag, J.C. Heb je enig idee van het antwoord?

    Nee, ceteris paribus, in de verste verte niet. Mijns inziens gaat deze vraag “wie zijn de broodheren” op voor vrijwel ieder onderzoeksresultaat. En soms bemerk je, door naar buiten sijpelend nieuws, dat er achter de schermen van alles gebeurt en door allerlei onzichtbare figuren aan verscheidene touwtjes getrokken wordt. Daar komt bij, dat wij zwakkelingen laten ons (te) gemakkelijk verblinden door de peilingen, terwijl wij ons anderzijds tegelijk moeten realiseren dat je ook weer niet (te) veel waarde aan de peilingen moet hechten. Vandaar mijn vragenreeks hiervoor.

    1. ceteris paribus

     Ach, J.C. ziet onzichtbare figuren die onzichtbaar en onbewijsbaar achter de schermen aan de touwtjes trekken.

     Verder bewijs of logica is voor hem kennelijk niet nodig om er rotsvast in te geloven.

     Ik wed dat je ook gelooft dat Jezus Christus met zijn kruisdood de zonde van de wereld heeft weggenomen.

     1. J.C.

      @ceteris paribus

      “Ach, J.C. ziet onzichtbare figuren die onzichtbaar en onbewijsbaar achter de schermen aan de touwtjes trekken”. Ik begrijp uit deze stupide opmerking dat je het nieuws niet volgt.

      “Ik wed dat je ook gelooft dat Jezus Christus met zijn kruisdood de zonde van de wereld heeft weggenomen”. Ja, dat geloof ik niet alleen, daar ben ik heilig van overtuigd. Ik wed dat jij wel gelooft het onlangs door de wetenschap geleverde “bewijs” dat er een ster en een sterrenstelsel bestaat, die op vele lichtjaren van de aarde verwijderd is, maar waarop de omstandigheden net als op de aarde zijn en er dus leven mogelijk is. En dat de wetenschappers het over zo’n 1000 jaar zullen kunnen bewijzen…….

 18. Peter Selie

  Geert Wilders – Joop van Riessen ( Wilders mollen )

  https://youtu.be/lv0AjDCx5V0

 19. Peter Selie

  Bernhard Welten nieuwe HELD van Al-Yaqeen

  http://www.geenstijl.nl/archives/images/welten477.jpg

 20. Koos_Koets

  AS Zondag GROTE PEGIDA-DEMONSTRATIE
  11 September 14:00 uur – Koekamp – Den Haag
  Zorg dat je op tijd bent.

 21. poldi

  @CP’tje toch, heb ik weer op jouw gevoelige anti-wilders teentjes getrapt.

  Dat “we” moet “ik” zijn, want jij bent de enige die neurotisch en op een Pavlov-wijze reageert als ergens maar in de tekst PVV en/of Wilders voorkomt.

  En onze Manipulator De Hond met zijn strategische “peilingen” heeft het wel vaker mis gehad.
  Hij had met zijn Oekraine referendum “peiling” met een opkomst van 22 procent toch zo gehoopt dat de stembusgang voor NEE-stemmers zou worden ontmoedigd terwijl in werkelijkheid de opkomst met overwegend NEE boven de 30 procent lag.

  En wat dacht je van de anti-Brexit hetze en doemscenario’s waarbij de “peilingen” uitwezen dat het een Remain zou worden.
  Hoe anders was de realiteit.

  Dus hou op met jouw ontkenning dat de peilingen gemanipuleerd worden.

  1. ceteris paribus

   Dat De Hond het met zijn peilingen wel eens mis had betwist ik niet, peilers zitten er soms naast.
   Wat ik wel betwist is jouw uit de lucht gegrepen bewering dat de De Hond zijn peilingen op politieke gronden manipuleert. Daarvoor heb je geen snipper bewijs en daarvoor bestaat ook geen logica.

   Je bent een fantast, poldi.

   1. Ali Yas

    “uit de lucht gegrepen bewering dat de De Hond zijn peilingen op politieke gronden manipuleert”

    Tussen een opkomst van 32 en 22 procent ziet toch wel heel veel verschil. Opmerkelijk hierbij is de overeenkomst met zijn eigen politieke voorkeuren, waar je naar kunt raden op basis van zijn voorkeur voor de VARA als werkgever. Het kàn toeval zijn, maar er is wel een patroon zichtbaar. Zo ‘peilde’ hij in 2006 vijf zetels te weinig voor de PVV en vijf te veel voor de PvdA.

    Misschien zet De Hond niet met opzet de resultaten naar zijn hand. Het kan zijn dat hij onbewust de vragen zó stelt dat de respondenten geneigd zijn in de gewenste richting te antwoorden. Of dat de grote verschillen met de (bij de stembus blijkende) resultaten helemaal kan verklaren is echter de vraag.

 22. janszm

  Bij elk artikel van Tim verraadt de kop al wie de schrijver is. Zoooooo 2006.

 23. Ruud Steunassen

  Ik stem op Geert vanwege zijn mooie haar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.