Er is een vieze reden waarom je nooit ijs in je drankje moet bestellen als je uitgaat

Er is een vieze reden waarom je nooit ijs in je drankje moet bestellen als je uitgaat

Het is voor vele liefhebbers van sterke drank een absolute must: ijs in je whiskey, wodka of Martini bestellen. Als je dit leest, weet je waarom je dat liever toch maar niet kan doen...

Lekker! Een dubbele whiskey met extra veel ijs! Of wodka, of andere sterke drank. Of zelfs misschien gewoon een cola'tje! Veel mensen zweren erbij als ze een avondje uit zijn: lekker wat verkoelende ijsblokjes in je drankje om te verfrissen. Goed idee, toch? Nou, dat valt dus wel mee. Want die ijsblokjes komen niet uit de lucht vallen. Ze komen uit een ijsblokjesmachine, die vaker dan niet stijf blijkt te staan van de smerige beestjes.

Deze foto komt van een barmedewerker die z'n machine schoonmaakte nadat z'n dienst eropzat. Dit is namelijk wat hij allemaal uit het apparaat haalde:

nastynasty

Zelf had hij dit te zeggern

"Ik was de ijsmachine op mijn werk vandaag aan het schoonmaken, en dit is wat ik vond,"

Aldus de jongen met een geweldig understatement. Collega's uit de rest van de wereld vielen de jongen snel bij: "Ja, dit is normaal," bevestigde een tweede. Hij legt uit hoe die viezigheid tot stand komt:

"De machines vullen zich op met stof en dergelijken wat de boel niet vooruit helpt. Dit gebeurt vaker dan mensen zich realiseren."

Lekker dan! Zeker omdat deze ellende vaker voorkomt dan je zou denken: de Engelse krant Daily Mail vond uit dat ongeveer 60% van de restaurants meer bacteriën in hun ijs hebben, dan op hun toiletten. Onder de smerige tenten ook vestigingen van McDonalds en Starbucks.

Denk er dus nog maar eens een keer extra over na wanneer je een drankje met ijs erin bestelt in een bar..

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties