Belastingdienst wil geen pottenkijkers bij rechtszaak over spaartaks

Belastingdienst wil geen pottenkijkers bij rechtszaak over spaartaks

Want stel je voor dat de kiezer weet wat er gebeurt en zich er massaal tegen verzet.

Dit is hoe Nederlandse fiscus rolt:

De Belastingdienst wenst geen pottenkijkers in de rechtszaal in Haarlem, waar vandaag het langverwachte proces om de verguisde spaartaks begint. Waarom de deuren dicht moeten blijven is een raadsel, maar het heeft er alle schijn van dat de fiscus de ophef over de taks probeert te beperken door publiek te weren.

De Bond voor Belastingbetalers, die de rechtszaak begonnen is, wilde dat het juist allemaal in de openbaarheid zou gebeuren. Heel gek is dat niet aangezien het ons allemaal aangaat.

Maar: de Belastingdienst denkt daar heel anders over. Want stel je voor dat de belastingbetalers van dit land zien wat er gebeurt en zich er terecht boos over maken. Dat moet je als fiscus zijnde natuurlijk niet willen. Voor je het weet concludeert belastingbetalend Nederland dat het bestolen wordt. Dat is slecht voor het imago van de belastingdienst én van de staat zelf.

De zaak draait om de aanname van de Belastingdienst dat spaarders gemakkelijk even 4% rendement per jaar krijgen. In de werkelijkheid is dat allerminst het geval, maar daar heeft de fiscus lak aan. Ze gaan uit van 4% en dus moeten jij en ik maar dokken. Daarbij laat de Belastingdienst zich niet tegen houden zoiets irrelevants als 'de feiten.'

Iedere belastingbetaler in Nederland heeft er recht op om deze zaak op de voet te kunnen volgen, maar de staat wil daar niet aan. Het is een grof schandaal, zeker omdat we politieke partijen tegenwoordig continu horen roepen dat ze willen dat de overheid "transparant" is. Dat blijkt dus één grote leugen te zijn. Als puntje bij paaltje komt willen ze dat helemaal niet omdat kiezers er dan achterkomen dat ze op grote schaal bestolen worden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties