DENK-Kamerlid Öztürk draait helemaal door: Nederlandse overheid moet salarissen imams betalen!

Als buitenlandse financiering van moskeeën wordt verboden, moet Nederland die financiering op zich nemen, vindt het DENK-Kamerlid.

Selçuk Öztürk van DENK heeft zich weer van zijn meest gekke kant laten zien. Het besnorde DENK-Kamerlid schoot volledig uit zijn slof op Facebook naar aanleiding van een motie van het CDA, de ChristenUnie en de SGP. Die motie roept de regering op om de financiering van gebedshuizen in Nederland door de Turkse overheid een halt toe te roepen. Op deze manier moet de “ongewenste invloed” van het Turkse ministerie Diyanet worden ingedamd, zo menen de drie christelijke partijen. En dát schiet bij Öztürk natuurlijk in het verkeerde keelgat.

“als buitenlandse financiering het probleem was, dan hadden deze partijen een motie moeten indienen om de Nederlandse overheid de lonen van imams te laten betalen”, meent een woedende Öztürk. Wat een klinkklare onzin. Het DENK-Kamerlid vindt dus dat imams hoe dan ook door een overheid moeten worden betaald. Als dat niet de Turkse overheid is, dan moet de Nederlandse belastingbetaler maar opdraaien voor de kosten. Öztürk geeft hiermee aan dat hij geen snars heeft begrepen van de scheiding tussen kerk en staat. Dominees, priesters en rabbijnen worden immers ook niet betaald door de overheid, maar door de geloofsgemeenschap zelf. Iedereen staat jaarlijks een bijdrage af, en zo betaalt de gemeenschap zelf voor haar religieuze functionaris.

Maar voor Öztürk is het idee dat je zélf betaalt voor wat je nodig hebt, kennelijk te lastig. Zélf geld doneren aan de moskee of de imam? Voor het DENK-Kamerlid is dat kennelijk geen optie: de belastingbetaler moet dokken! Is deze man nu werkelijk zo simpel, of zit er meer achter zijn belachelijke opmerking?

In werkelijkheid gaat het Öztürk wellicht niet om de salarissen van imams, maar om het behouden van de Turkse invloed in Nederland. Zo’n motie van de christelijke partijen om de invloed van Erdogan in te perken, roept bij DENK natuurlijk direct een allergische reactie op. Zij zijn immers zélf ook onderdeel van de lange arm van Ankara, net als de imams van Diyanet. Iedereen die daar kritiek op heeft, moet direct keihard worden aangepakt, meent Öztürk.

Dinsdag 20 september zal de Tweede Kamer over de motie stemmen. Het is te hopen dat een meerderheid vóór stemt, zodat Nederland een begin kan maken met het terugdringen van de lange Turkse arm. Beter laat dan nooit!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. zomaar

  voorbeeld !!.

  http://www.nu.nl/binnenland/3717946/amsterdam-sjoemelde-met-subsidie-moskeeen.html

  wat wil deze Turk nog meer hebben van ons ?.

  1. van Urk

   Zomaar@ Zo zie je maar weer dat er totaal niks deugd van het hele linkse plaatje. Kerken worden niet gesubsidieerd, dominees worden niet betaald maar voor de islamisering in Nederland laten de socialisten het geld wel uit onze zakken rollen onder de smoes van…

   1. zomaar

    in mijn geboorte stad , stond (staat er nu nog) de Sint-Jan kathedraal, jaren terug moest deze gerenoveerd worden , de bijdragen vanuit het rijk kwam uit monumenten zorg , de rest moesten de gelovigen of mensen die deze kathedraal voor het nageslacht wilden bewaren betalen .

    hier hadden de sociale zichzelf noemde partijen geen nikkel voor over , toch onder de druk van de islam (moslims) kan alles betaald worden uit de sociale fondsen .

 2. van Urk

  Kerk en staat gescheiden toch? Dominees en priesters worden ook niet door de overheid betaald omdat de overheid niet met geloofszaken en financieen in kerken bemoeit. Dus is het logisch dat dat ook voor imams geld.

  1. Ni28

   De moslims eisen een andere benadering.

 3. Ruud Steunassen

  Ik moet als belastingbetaler en dhimmi straks ook nog het snoeien van zijn baard gaan betalen.

 4. Anna

  CDA-CU en SGP zijn stiekem wel erg blij met Wilders/PVV. Wilders/PVV demoniseren en intussen flink er van profiteren.

 5. monach

  islam is een religieus geïnspireerde criminele organisatie. Dus gewoon kappen met de islam, imams en moskeeën.

 6. pejoar

  waarom zouden wij voor terreurzaaiers en haatprekers moeten betalen?
  we zouden veel beter moslims ,met dubbele paspoorten die raar doen ,het land uit moeten gooien.
  en geen discussie meer moeten voeren over islam ,want het is nu toch wel algemeen bekend dat het een ideologie is die discrimineert,bedreigt,liegt en ons wil vernietigen.

 7. Ali Yas

  “Het is te hopen dat een meerderheid vóór stemt, zodat Nederland een begin kan maken met het terugdringen van de lange Turkse arm.”

  Ik deel de wens van Paul, maar het zal er nog om spannen. Als deze maatregel kan worden geframed als tegen de islamisering van Nederland, zal men herinnerd worden aan de motie van Halsema (27/10/2010).

 8. Ni28

  Is voor deze idiote parlementslid 6 miljard niet genoeg?

 9. Buzzybee.nl

  Je kunt het heel simpel en politiek correct benaderen: Neem de volgende zin op in de motie: Geen enkele religieuze functie mag worden gefinancierd door binnen en/of buitenlandse politieke groeperingen en/of regeringen/regeringspartijen. Je ondervangt hier de noemer ‘discriminatie’ door het algemeen te houden en bereikt hierdoor je doel bijzonder eenvoudig. Heeft Öztürk niks meer te zeiken. Overigens….kunnen ze die motie niet gelijk uitbreiden met de eis dat Eerste en Tweede kamerleden a) in Nederland geboren moeten zijn; b) de Nederlandse nationaliteit moeten hebben; c) Géén tweede nationaliteit mogen hebben…..? Als steekhoudend argument kan genoemd worden: Indien één van de drie (onder a, b of c) eisen niet met ‘ja’ beantwoord kan worden, kan de kandidaat onder invloed zijn van een conflict in politieke interesse en is derhalve in een politieke functie onberekenbaar en beïnvloedbaar door (ongewenste) buitenlandse (evt politieke) groeperingen en/of regering(spartijen) niet het Nederlandse Vaderland dienende. En derhalve als (mede) bestuurder van Nederland een gevaar voor de samenleving……? Volgens mij kun je dit nog toetsen aan de wet ook….

 10. Ronald

  Die is gek geworden dit gaat het Nederlandse Volk echt niet betalen.laat je nakijken wat een GEK zeg is zijn potje PROZAK is zeker op.ga naar de DOKTER en haal een nieuw pot PROZAK 3.maal per dag 5 tabletten!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.