Dit is hoe slap de politie in Zaanse wijk Poelenburg reageert wanneer tuig met eieren gooit

Geen categoriesep 16 2016, 16:30
Man gooit eieren en glas vanaf zijn balkon, politie weigert op te treden.
Wie dacht dat de tuigvloggers in Zaandam het enige probleem zijn, heeft het mis. De linkse theedrinkburgemeester van Zaanstad, Geke Faber, is minstens zo problematisch als de rellende jongeren. Zij is verantwoordelijk voor de veiligheid in haar stad, maar keer op keer wordt duidelijk dat ze de controle volledig kwijt is. Bewijsstuk nummer zoveel: het optreden van de politie wanneer een cameraploeg van Powned met eieren wordt bekogeld. Kijken vanaf 55 seconden:
https://www.youtube.com/watch?v=h0rg4-MDRYE
Het is werkelijk godgeklaagd. Een man gooit vanaf zijn balkon met eieren en glas naar de verslaggever, terwijl zijn eigen gezin nota bene ook op dat balkon zit. Lekker voorbeeld... En de politie? Die doet niets. De agent geeft het zelfs toe:

"Ik ga niet met de camera erbij, ehh, dat doen"

Pardon? Niets doen? Er staat daar een vent met glas te gooien, die moet je direct arresteren! Even later gaat het al helemaal los in de wijk wanneer enkele jongeren op de vuist gaan met agenten. Dan is de politie gedwongen op te treden, met de camera erbij. Het kán dus wel.
Twee oppositiepartijen in de Zaanse raad hadden een motie van wantrouwen ingediend tegen PvdA-burgemeester Faber, maar helaas heeft deze het niet gehaald. De linkse faalburgemeester mag dus aanblijven, terwijl zij degene is die het zover heeft laten komen. Poelenburg is veranderd in Aleppo, maar voor de burgemeester zijn er nul consequenties. Gelukkig treedt Faber per 1 december hoe dan ook af, omdat ze al sinds 2007 op het pluche zit. Hopelijk is haar opvolger iemand die wél van aanpakken weet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten