Dit is hoe slap de politie in Zaanse wijk Poelenburg reageert wanneer tuig met eieren gooit

Man gooit eieren en glas vanaf zijn balkon, politie weigert op te treden.

Wie dacht dat de tuigvloggers in Zaandam het enige probleem zijn, heeft het mis. De linkse theedrinkburgemeester van Zaanstad, Geke Faber, is minstens zo problematisch als de rellende jongeren. Zij is verantwoordelijk voor de veiligheid in haar stad, maar keer op keer wordt duidelijk dat ze de controle volledig kwijt is. Bewijsstuk nummer zoveel: het optreden van de politie wanneer een cameraploeg van Powned met eieren wordt bekogeld. Kijken vanaf 55 seconden:

Het is werkelijk godgeklaagd. Een man gooit vanaf zijn balkon met eieren en glas naar de verslaggever, terwijl zijn eigen gezin nota bene ook op dat balkon zit. Lekker voorbeeld… En de politie? Die doet niets. De agent geeft het zelfs toe:

“Ik ga niet met de camera erbij, ehh, dat doen”

Pardon? Niets doen? Er staat daar een vent met glas te gooien, die moet je direct arresteren! Even later gaat het al helemaal los in de wijk wanneer enkele jongeren op de vuist gaan met agenten. Dan is de politie gedwongen op te treden, met de camera erbij. Het kán dus wel.

Twee oppositiepartijen in de Zaanse raad hadden een motie van wantrouwen ingediend tegen PvdA-burgemeester Faber, maar helaas heeft deze het niet gehaald. De linkse faalburgemeester mag dus aanblijven, terwijl zij degene is die het zover heeft laten komen. Poelenburg is veranderd in Aleppo, maar voor de burgemeester zijn er nul consequenties. Gelukkig treedt Faber per 1 december hoe dan ook af, omdat ze al sinds 2007 op het pluche zit. Hopelijk is haar opvolger iemand die wél van aanpakken weet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Oeroeboeroe

  Wanneer de volgende burgemeester wederom van PVDA huize afkomstig is zal er niets veranderen, met een VVD, CDA, D66, GL burgemeester trouwens ook niet.

  1. ceteris paribus

   Daar heeft vigo een punt: als er een PVV-idioot tot burgemeester wordt benoemd moet worden gevreesd dat er veel gaat veranderen.

   Dat is het beste argument om daar niet aan te beginnen.

   1. van Urk

    C.P.@ Nee het is beter dat de politie dat tuig gewoon hun gang moeten laten gaan met het terroriseren van wijken en dat de politie meer moet bezighouden met bonnen gaan uit schrijven tegen hardrijders. Niet waar? In Amerika durft de politie wel met camera hun werk te laten zien aan het publiek hoe zij de orde op straat in ere houden. Ze zijn niet voor niets de ambassadeurs van de strafwet.

    1. Ni28

     van Urk, ga toch niet in op de onzin van deze idioot.

     1. loritta

      De enige goede reactie !!

   2. Anna

    ceteris. PVV zal in ieder geval de immigratie van nog meer moslimmannen stoppen. In alle wijken waar zich die ellende voordoet zijn het moslims die deze veroorzaken. In heel Europa.

 2. Wachteres

  http://nieuws.tpo.nl/2016/09/16/islamitische-universiteit-rotterdam-weigert-kwaliteitsonderzoek/

  Islamitische Universiteit Rotterdam weigert kwaliteitsonderzoek
  Wetgeving om de school aan te pakken bestaat niet, is in de maak
  16-09-2016, 11:16 Tags: Islamitische Universiteit Rotterdam

  De Islamitische Universiteit Rotterdam weigert mee te werken aan een kwaliteitsonderzoek door de kwaliteitsorganisatie NVAO, die oordeelt over hoger onderwijs. De minister van Onderwijs Jet Bussemaker kan de Universiteit niet aanpakken omdat de school geen overheidsgeld krijgt en er geen wet bestaat die het ondermijnen van de Nederlandse samenleving en haar normen en waarden via het onderwijs verbiedt.

 3. ko vadis

  Geke heeft de tijd tot omtrent december, ondertussen wordt de rattenvanger van Hamelen om raad gevraagd!

 4. Anna

  Hoeveel wijken zijn er inmiddels met dit tuig dat met glas en eieren gooit vanaf balkon. Het opvoeden is hun op het lijf geschreven. Half Nederland binnenkort in het zwart en hoofddoek. Die lieve kinderen moeten nog worden klaargestoomd om de ongelovigen flink te treiteren. In heel Europa groeien de no-goareas als paddestoelen uit de grond. We gaan Israël tegemoet.Stop de immigratie van moslims. Dit gaat anders totaal de verkeerde kant uit.

 5. Anna

  Een minderheid heeft het met gebruik van geweld, treiteren, bedreigen, brandstichten en veel vernielen de regie in handen. Hoe zal ons land er over 50 jaar uitzien. Een nieuwe groepen zijn in aantocht.

  1. ko vadis

   Nederland zou qua beveiliging inderdaad naar Israel mogen kijken, en niet om een totalitaire rechtsstaat te bewerkstelligen, maar om huid en haren te verdedigen!

 6. J.C.

  Is die engerd, die glas naar de journalist gooide nog opgepakt? Sommige mensen gaan immers voor 3 jaar in voorarrest voor het gooien van een waxinelichthoudertje.

  Is het gooien van glas, zoals hier gebeurt, een poging tot doodslag? Het OM heeft geen aangifte nodig. Waarom is hier nog niet ingegrepen door het OM?
  Enige tijd geleden, toen een boze meneer met kind op zijn arm, een Gutmensch mevrouw uitschold, omdat zij hem verweet tegen een AZC in zijn dorp te zijn, toen stond heel zogenaamd “humaan” links Nederland luidkeels te oreren dat het een schande was: de man stond te schelden met een klein kind op zijn arm.
  Benieuwd of deze meneer hier in Zaandam, die glas gooit en grof scheld naar de verslaggever van Pownews, ook het nodige krijgt toegevoegd van zogenaamd “humaan” links Nederland. Naast de man staat z’n vrouw met een klein kind op haar arm.

  De politie deed niets, omdat er een camera in de buurt was (????), maar pakte welmet fors geweld witmannen op, terwijl de camera’draaide (????). Hoezo etnisch profileren?

 7. Niek

  Die zijïge, halve zachte wetsdienders kunnen een voorbeeld aan de mannelijke, echte leider mèt resultaat Netanyahu nemen.

  “Een regenbuitje onze kant op, wordt meteen met en stortbui naar jullie beantwoord!”

 8. Niek

  Het is trouwens inderdaad niet alleen de schuld van het Moslimoham tuigvloggerrapalje, maar vooral van de nette, beschaafde (nope!) wegkijkende, halve zachte, bekakte linkse wegkijkers.

  Hetzelfde probleem is er bij DDS. Kijk maar eens naar het antwoord van onze giga irritante tuigbloggertrol. Wat een achterlijk reageren weer!
  Precies; eveneens hèt probleem van….

  de nette, beschaafde (nope!) wegkijkende, halve zachte, bekakte linkse wegkijker trollen hier!

 9. nienke

  De politie heeft nu wel bewezen dat ze dit tuig niet aankunnen, waarom in godsnaam de mariniers niet laten optreden, in 10 minuten is het opgelost.
  Vergeten toen er op Amsterdam centraal zoveel provo’s de mensen lastig vielen? de politie kon het niet oplossen, de mariniers werden ingeschakeld en in een kwartiertje was het centraal station schoon, nooit meer last gehad.
  Dit tuig heeft lak aan de politie en weten ook donders goed dat de politie niets mag doen dat is het foute punt, laat de politie wat harder optreden geef ze hier toestemming voor en laten wij achter de politie staan in plaats van hun af te vallen.

 10. Ruud Steunassen

  Je mag alle ingrediënten voor het bakken van een pannenkoek naar de politie smijten, maar o wee als je ze uitscheldt voor pannenkoek.
  Dan worden ze woest, heel woest.

 11. Ruud Steunassen

  Netanyahu en Poetin zijn mijn helden en uiteraard Geert Wilders met zijn blonde Leeuw van Oranje manen. Die Poetin is ook al zo verschrikkelijk mannelijk met zijn ontblote bovenlijf op dat paard.
  Ceteris paardebuste kom er maar in met je kleine tietjes.
  Afzender steunassen de landverrader.

 12. Ruud Steunassen

  @Wim in dat artikel over de verkrachting van een 18-jarig Edes meisjes, voor wie er een inzameling werd gehouden, staat ook het volgende:
  “De familie vindt het belangrijk dat de bovenste steen bovenkomt in het onderzoek en dat het niet stil gehouden wordt.”
  Tja wat zal ik daar op zeggen.
  Ik vind het ook belangrijk dat boten drijven.
  Welk listig journalistje verzint dit listje van de steen die elke keer bovenkomt. Elke keer weer iets ouds als iets nieuws kunnen brengen. En men praatte er nog lang over na zonder spijkers met koppen te slaan.

 13. Ruud Steunassen

  https://www.youtube.com/watch?v=unxMmSzEzw4

  Zeg nooit pannenkoek tegen de politie.

 14. Ni28

  Men heeft kennelijk liever dat men op vuist gaat zoals in Duitsland. Wir schaffen das met knokpluggen want die komen vast wel als de autoriteiten niet zelf orde op zaken stellen. Kunnen zich dan op extreme rechts uitleven terwijl de relschoppers weer buiten beeld blijven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.