Een tiener raakt de harten van duizenden mensen op social media

Een veertienjarige jongen uit Louisville Kentucky, heeft de harten geraakt van duizenden mensen op social media, nadat er een foto van hem werd geplaatst waarop hij zijn nieuwe schoenen weggaf aan een dakloze man.

Op Labour Day deelde LaRon Turnstill eten uit aan daklozen met Purpme, een locale non-profit organisatie die mensen in nood helpt waar het kan. Er was een man die speciaal zijn aandacht trok.

LaRon vertelt:

Je kon in zijn ogen zien dat hij veel had meegemaakt.

De tiener ging naast de man zitten en begon met hem te praten. Tijdens het praten viel het hem op dat de schoenen van deze dakloze man helemaal kapot waren.

De zolen waren gewoon helemaal weg. Zijn tenen raakten letterlijk de grond.

Dat was het moment waarop hij zijn nieuwe Nike Air Jordans die hij nog maar een dag had uittrok, en ze aan de man gaf.

Hij wilde de schoenen eerst niet aannemen, maar ik heb hem gezegd dat ik dit van God moest doen en toen accepteerde hij mijn schoenen.

Jason Reynolds, de oprichter van Purpme, maakte een foto van dat prachtige moment en plaatste het op hun Facebook-pagina.

Een emotionele foto (bron: Facebook)
Een emotionele foto (bron: Facebook)

De foto ging viral in no-time. Inmiddels heeft dit prachtige plaatje al meer dan 12.000 likes en is het al meer dan 8.000 keer gedeeld.

Volgens Jason is LaRon van ver gekomen. Toen hij kwam werken voor Purpme, was het een wildebras. Een jongen die al veel had gezien en meegemaakt, en die in een buurt woonde waar dagelijks mensen op straat werden doodgeschoten. Dit harde leven zorgde ervoor dat hij in gevechten terecht kwam en een grote mond had.

Jason vertelt dat hij LaRon onder zijn hoede nam. Sindsdien is hij ontzettend veranderd en is hij zelfs degene die een mentor is geworden voor andere kinderen.

Wat een inspirerende jongeman.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.