Emile Roemer gaat helemaal los op de zorg tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen

Emile Roemer bevestigt maar weer dat deze verkiezingen wat hem betreft honderd procent over de zorg zullen gaan.

Emile Roemer begon uren geleden aan zijn toespraak bij de Algemene Politieke Beschouwingen, maar hij gaat nog steeds stug door. Hij heeft het continu over de zorg — die zou te duur zijn (schuld van de overheid!), te wanordelijk, te onoverzichtelijk, en op de één of andere manier alleen gericht zijn op mensen met heel veel geld. Hoe hij daar bijkomt is mij een raadsel — als er ergens een land is met een socialistisch zorgsysteem is het Nederland — maar goed, het levert hem flink wat aandacht en spreektijd op, dus Roemer en zijn fans zijn al lang blij.

Net zoals andere linkse rellers wil Roemer dat het eigen risico wordt afgeschaft (iedereen moet alles voor iedereen betalen!). Daarnaast wil hij het hele systeem op zijn kop zetten zodat de zorg helemaal communistisch wordt, inclusief wachtlijsten en comité’s die beslissen welke patiënten wel en welke niet behandeld worden.

Fantastisch Emile, daar wordt ‘de arbeider’ ongetwijfeld veel beter van!

Aangezien het mijn werk is blijf ik de Beschouwingen natuurlijk op de voet volgen. Roemer is nog steeds bezig, maar later zullen anderen toch ook aan bod moeten komen. Misschien dat zij wél iets interessants en verstandigs te zeggen hebben.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. zomaar

  op zijn Brabants gezegd , hij zevert weer uit zijn nek ! .

  hij weet niet waar hij het over heeft !, hoor ik .

 2. Ni28

  Dat de gezondheidszorg niet deugd dat wisten wij al en dat er verandering in moet komen weten wij ook tenminste als er echte steun voor komt om de marktwerking uit te wippen of in ieder geval sterk verkleinen. Voor de rest de oude socialistische verhaal die vooral altijd voor een ander zeer menselijk behalve voor de eigen burger. Die rode dassen moeten wij dus niet hebben.

  1. zomaar

   zo denk ik er ook over , hij (de SP) wil alles , waarvan dat alles betaald moet gaan worden zeggen zij er niet bij .

   telkens komen zij terug op de rijken, de rijke in hun ogen die met noeste arbeid een belegde boterham heeft .

 3. ko vadis

  Emile lijkt wel wat op een pratende laaf!

 4. Anna

  Hoe gaat de SP de zorg betalen. De SP is voor nog meer moslimmannen, kinderen en hele families. Alle economische asielzoekers zijn welkom voor de SP. Dat kost jaarlijkse miljarden in de zorg.

 5. toetssteen

  http://www.rvo.nl/sites/default/files/2013/08/Kosten%20gezondheidszorg%20Singapore.pdf

  Roemer heeft wel een punt, maar hij wil het de verkeerde kant uitbuigen waardoor e.e.a. alleen maar duurder zal worden. Ik heb er al verscheidene keren op geamendeerd, maar het wil maar niet doordringen.
  Het kan stukken goedkoper en efficiënter, zie die PDF.

 6. Bes Tolen

  Al weer lang geleden is een groep communisten machtig geworden in een vakbond voor verplegend personeel. Mijn veronderstelling is dat de SP denkt dat ze in de zorg veel stemmen trekken. Dat trekken is wellicht zo. Zowel bij personeel als (langduriger) patiënten veelal aan de onderkant van de maatschappij. De SP-fractie telt nogal wat mensen, die in de zorg hebben gewerkt. Wat financiële en economische kant van de zorg betreft, is de SP slecht onderlegd. Die materie is ook bijzonder massief en complex. Eén nog altijd na ebbende oorzaak is dat verzuilde organisaties heel vroeger selectief waren in het aannemen van financieel en economisch geschoold personeel. Ook trouwens met het andere personeel waaronder de doktoren. De orthodoxen uit de politiek maatschappelijke zuilen hadden veruit de beste kansen. Kwaliteit was daaraan ondergeschikt. Anderen solliciteerden niet eens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.