Held! Roda JC verloor dik van Heerenveen, maar het lachen is speler Nathan Rutjes zeker nog niet vergaan!

In voetbal gaat het lang niet altijd over rozen, maar Nathan Rutjes van Roda JC laat zich absoluut niet klein krijgen!

Voetbal is soms een sport van groots winnen, maar het kan niet altijd feest zijn. Soms verlies je met dikke cijfers, zoals Roda JC gisteren deed van SC Heerenveen in een wedstrijd in de Eredivisie. De stand werd 3-0 voor de Friezen, nadat Roda twee rode kaarten had geïncasseerd en met negen man totaal niet meer kon imponeren.

Na afloop sprak een verslaggever van Fox Sports nog even met een speler. Dat werd middenvelder Nathan Rutjes Hij verwachtte een speler te vinden die in zak en as zit, maar het tegendeel bleek waar. Nathan was juist oppervrolijk, barstte van de energie, bleek geen wrok te koesteren tegenover zijn medespelers die de wedstrijd voor Roda verknalden en straalde onlangs de vernedering van oor tot oor:

Journalisten bleken wel vatbaar voor het ultra-optimisme van Nathan en tv-maker Maxim Hartman noemde de stralende voetballer zelfs ‘de nieuwe Jezus’. Zelfs vice-premier Lodewijk Asscher had lovende woorden voor de innemende Nathan. “Lesje leiderschap,” aldus de PvdA-corifee zonder erbij te vermelden wie dat lesje dan nodig heeft.

Eén ding is zeker: van de optimistische Nathan kunnen wij allemáál nog wel wat leren!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.