Het klasgenootje van dit jongetje is doof. Dan doet deze jongen iets ongelooflijks

Een jongetje in Australië wordt door iedereen geëerd omdat hij gebarentaal leerde zodat een andere leerling, die doof is, zich meer op zijn plek zou voelen op school.

De zes jarige Ross Kelly, uit Canberra, leerde de taal vanuit het niets omdat hij graag beter wilde communiceren met zijn nieuwe vriendje Isam Gurung, die van een speciale school naar een gewone basisschool verhuisd was.

Ross en Isam communiceerden eerst met elkaar via briefjes die ze aan elkaar doorgaven. Dat was nogal beperkt. Daarom leerde Ross Auslan (Australian sign language). Op die manier kon hij, dacht hij, lessen vertalen voor zijn vriend. Ook stelde het hem in staat om als tolk te functioneren als alle kinderen uit de klas bij elkaar waren en met elkaar speelden.

De kleine Ross legt uit:

“Hij [red.: Isam] was eerst heel erg verlegen. Hij wilde niet eens naar school. We begonnen met het schrijven van briefjes, maar ik besloot om daar iets aan te doen omdat het te langzaam ging.”

Dat is natuurlijk geweldig mooi, maar dit verhaal wordt nóg mooier. Sarah Middleton, Ross’ juf, vond het namelijk zo mooi wat hij gedaan had dat zij besloot om hem te nomineren voor een award van de Fred Hollows Foundation.

En ja, Ross won die award.

Zijn juf vertelt trots aan ABC News:

“Het is ongelooflijk om te zien dat hij een heel nieuwe taal geleerd heeft. He was geweldig dat hij zo’n groot project oppakte en zijn hart en passie volgde.”

Zo is het maar net!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.