India arresteert blogger vanwege ‘beledigen islam’

Vrijheid van meningsuiting, wat is dat?

Blijkbaar zijn islamitische landen niet de enige landen waar het tegenwoordig illegaal is om ‘de islam te beledigen.’ Lees: te bekritiseren. Lees dit nieuws uit India maar eens, een land met weliswaar een grote groep moslims, maar dat in essentie eerst en vooral toch echt Hindoe is.

A blogger from West Bengal, Tarak Biswas was arrested by police for allegedly committing blasphemy against Islam. Tarak Biswas was arrested for writing critical post on Islam on social media. The arrest of the freethinker blogger came after a local Trinamool Congress leader Sanaullah Khan registered a first information report with the Howrah Police against for mocking at Islam. Tarak Biswas was charged under sections 295 A (insulting religion), 298 (hurt religious feelings) of the Indian Penal Code as well section 66, 67 and 67A of the Information Technology Act (posting and sending offensive messages).

Met andere woorden, een blogger uit West Bengal, Tarak Biswas, is gearresteerd omdat hij zich zogenaamd op blasfemische wijze heeft uitgelaten over de islam. Hij werd gearresteerd nadat hij een kritische post over die religie schreef op sociale media. Ongelooflijk genoeg werd hij opgepakt omdat een politicus, Sanaullah Khan (ongetwijfeld zelf een moslim) een aanklacht tegen hem had ingediend voor het ‘bespotten van de islam.’ Vervolgens werd hij vervolgd voor beledigen van religie, het pijnigen (?) van religieuze gevoelense, het posten en versturen van beledigende boodschappen.

Belachelijk natuurlijk. Deze man heeft het internationaal erkende recht om zijn mening te delen. Als er moslims zijn die daar moeite mee hebben moeten ze eerst maar eens goed naar zichzelf kijken en zich afvragen waarom ze zo snel agressief en beledigd worden. Dan is er namelijk iets mis met hen, niet met Tarak.

Gelukkig zijn er behoorlijk veel landgenoten van Tarak die duidelijk hebben gemaakt aan de autoriteiten dat ze dit absoluut niet vinden kunnen. Maar ja, dat komt natuurlijk allemaal te laat: hij is al opgepakt en zit al diep in de problemen.

Het bewijst maar weer eens dat we nooit tegemoet mogen komen aan de wensen van moslimfundamentalisten. Doen we dat wel, dan kunnen we onze vrijheden per direct vaarwel zeggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Seneca

  @Michael
  Waaruit blijkt dat deze Sanaullah Khan een moslim fundamentalist zou zijn? Is het niet een doodnormale moslim net zoals iemands buurman of buurvrouw? Of heeft het toch alles te maken met de islam in het algemeen?

  1. monach

   Normale moslims bestaan niet, omdat de Koran niet normaal is, en die zij wel moeten navolgen.

 2. toetssteen

  Calcutta zo u wilt Kolkata is verloren en dat is al geruime tijd zo. Hindoestaans? Mijn zolen!

  Michael, waarom denk je nu dat die boeddhisten in Myanmar zo onverdraagzaam zijn? Heft het wellicht een ietse pietsje te maken dat men daar meer ervaring heeft met die veroveringsideologie?
  India moet zichzelf a.s.a.p. herpakken, anders kan het weer een massa vernietiging tegemoet zien.
  Islam is niet te verenigen met, zomin als het katholicisme oude stijl. Maar dat is de vinger en teennagels radicaal uitgetrokken, waarom niet inzien dat er nog wat werk aan de winkel is?

 3. Peter Selie

  ‘Meisjes met weinig kleding moet je slaan’ en allemaal bekeren tot islam

  https://youtu.be/Hd_5KVwkPkc

 4. Peter Selie

  Voxpoppen met Powned: ‘Rutte zijn kkmoeder mag doodvallen’
  Maar verder staat het meeste volk achter ‘pleur op!’ van hun premier

  https://youtu.be/zOGJaiXYQKg

 5. peterkestassen

  Als er in de ogen van een Moslim ook maar volgens hun een letter over hun zogenaamde profeet (wat dat dan ook moge zijn ) gezegd word of volgens hun de Islam word beledigd dan staat de wereld in brand.
  Waarom nooit een reactie van dat klote volk als andersdenkende voor ongelovige honden worden uitgescholden en hun vrouwen voor hoeren.Wij zeggen ook niks over die trutten van molima,s met hun aardappelzakken over hun kop getrokken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.