Joviale imam is lekker op dreef: Oh Allah, vernietig de Joden, Amerika, Rusland en nog vele anderen!

Zie hier de vriendelijkste imam van het Midden-Oosten: sheikh Ahmad Mana’i, die iedereen, behalve een hele waslijst aan mensen, het allerbeste toewenst.

Kom jij uit Europa, Amerika, Rusland, Israël, Iran of het Vaticaan, of ben je een houthi of alewiet? Helaas, dan zijn de beste wensen van deze imam niet aan jou gericht. In tegendeel: hij heeft tot God gebeden om jou, tezamen met de anderen in deze lijst, van de aardbodem weg te vagen. Is dat niet vriendelijk?

Hij uitte deze wens tijdens een bijeenkomst om de komst van het offerfeest te vieren. Dat feest hoort in het teken te staan van verzoening, verbroedering en medelijden met de armen, maar geen van dit kwam terug in de speech van deze haatimam. Nee, hij sprak juist precies het tegenovergestelde uit. De enige mensen die hij zielig vond waren de mensen die zich ‘Palestijnen’ noemen, en die bruut zouden worden onderdrukt door de “plunderende joden”. Het tegendeel is uiteraard waar: waar Israël de Palestijnen al duizend maal de kans heeft geboden om iets voor zichzelf op te bouwen, hebben hun leiders elke kans en elke cent aan ontwikkelingshulp gestoken in het bouwen van raketten uit lantaarnpalen, in de hoop dat ze er ooit een Israëlische hond of kat mee raken. Nee, de enigen die verantwoordelijk zijn voor het lijden van het Palestijnse ‘volk’ zijn hun eigen leiders, die liever zien dat Israëlische kinderen gedood worden dan dat hun eigen kroost overleeft.

De enige verbroedering die ik in deze speech aantref is die van (een waslijst aan) gemeenschappelijke vijanden. Of, in één woord: haat. Helaas is dat precies waar 99% van het Midden-Oosten mee opgroeit. En ergens is dat logisch: als je vooruitgang zo erg dwarsboomt en daarom geen enkele gemeenschappelijke roem te vieren hebt, dan moet je maar op zoek naar een andere manier om je één te voelen, en helaas gaat dat volgens het principe “de vijand van mijn vijand is mijn vriend”. Toch heb ik nog ergens hoop dat er ooit een echte beweging zal opstaan die de Islam zal moderniseren. Daarvoor moeten niet zozeer de beginselen van dit geloof veranderen, maar vooral de interpretatie en acceptatie ervan: sommige elementen, zoals de Sharia, moeten simpelweg verworpen worden. Maar waarschijnlijk is mijn hoop gewoon naïef.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ni28

  De Arabische lente as gericht tegen de dictators maar dat waren de echte vijanden niet in vergelijking met de hatelijke geestelijken. Dat zijn de ware boeven en het is aan eigen bevolking om hier een eind aan te maken. Helaas is deze blind in zijn geloof en verkeert nog in he verre verleden. Op de iPhone’s na.

 2. Ni28

  AS moet WAS zijn.

 3. van Urk

  Weinig aan dit artikel toe te voegen. Het is precies zo beschreven hoe de islamitisch cultuur altijd in elkaar heeft gestoken: Bij hun eigen veroorzaakte tegenslagen ligt de oorzaak of de schuld alsnog bij andersgelovigen uit andere culturen zonder er aan toe te willen geven dat zij ook fouten maken. Dat gedrag vertoont de moslimgemeenschap ook in het westen dat overwegend allemaal te maken heeft met hun heersende schaamtecultuur. Bij een schaamtecultuur heeft men zelf geen last van een schuldgevoel bij het misdragen zolang niemand hiervan op de hoogte is. “Er is geen geweten dat knaagt”. Dat ligt in tegenstelling anders bij het Joodse en christelijke cultuur die wel schuldgevoelens ervaren en dat wij daarom in het westen een schuldcultuur kennen. Dat zien we ook in de praktijk bij het Israel-Palestina conflict waarin de Joodse cultuur laat zien dat hun traditie die van het geweten en het leven is. Palestijnen die juichen dat er Joodse burgers gedood zijn door een terroristisch aanslag terwijl de gewonde terrorist i.p.v doodgeschoten verzorgd wordt in een Israelisch ziekenhuis.

 4. zomaar

  die imams prefereren dat zij het woord van hun profeet prediken , en het woord uit de koran !!.

  dus de goed (pertinent geen extremist), zoals links het op deze wijze goed wil praten , enkele extremisten die aanslagen plegen.

  nee het zijn gewoon de mannen en vrouwen ook uit je straat die goed gelovige moslims zijn , en de woorden van hun imam als waarheid zien , en tot daden over kunnen gaan.

  nogmaals je moordenaar kan je moslim buurman/vrouw zijn , dankzij preken zoals deze .

  1. zomaar

   nader beschouwd is de moslim die de daad bij het woord voert, geen extremist zoals links (onze regenten ) het ons willen laten geloven , je ziet hoe (goed)gelovig zij zijn in je straat/wijk/stad of dorp , waar zij in de kledij rond paraderen die de islam voorschrijft , en JA daaronder valt ook die (verplichte hoofddoek!!) , al deze mensen zijn goed gelovige moslims .

   en zouden aan dit soort oproepen gehoor , aan kunnen geven en sociale onrust veroorzaken .

   links Nederland weet het , toch erkent het niet !.

   Nederlandse imams , (die Nederlands spreken tijdens hun preken , en daar vanuit de overheid controle op leggen , desnoods een of twee Nederlanders bij elke preek ).

   geen geld aan imams of moskeeën uit het buitenland , die hierdoor invloed hebben op wat er gepredikt moet worden.

   deze acties zou al heel veel baat hebben , voor het gedrag en veiligheid , toch links Nederland is gecapituleerd en verraad ons !.

 5. henk vintage

  Dit is het gevolg van de al eeuwen en eeuwen durende inteelt van dat volk.

 6. Ruud Steunassen

  Naïef. U vraagt het zichzelf reeds af.
  `Dat feest hoort in het teken te staan van verzoening, verbroedering en medelijden met de armen, maar geen van dit kwam terug in de speech van deze haatimam.`
  Uw naïviteit bestaat m.i. daarin dat u ervan uit lijkt te gaan dat verzoening en verbroedering over 7 miljard mensen gaat, maar het gaat m.i. uitsluitend over de gelovigen onderling.
  Niet-gelovigen komen niet eens ter sprake. Dat is afval dat uitgenodigd wordt tot geloof en wanneer het daar niet op ingaat, vernietigd moet worden.

 7. nienke

  Onze politici en heel de linkse troep blijven geloven in de goedheid van de islam, nu hoor je weer hoe deze vredelievende imam over het westen en z’n bevolking predikt.
  Wat een liefdevolle boodschap van deze barbaren die alles willen vernietigen behalve hun eigen soort.
  En ook die moorden zij uit als zij anders durven denken dan dat de islam voorschrijft.
  De koran is hun levensader ook al staan er de meest gruwelijke dingen in die zij andersdenkende mogen aandoen zoals joden, homo’s, christenen, en ieder ander geloof dan de islam.
  Vrouwen hebben geen enkel recht van spreken, krijgen zweepslagen of steniging bij overspel, manlief gaat vrijuit.
  Is dit wat wij straks willen in ons vrije Nederland, de sharia invoeren en de democratie om zeep helpen?
  ze zijn aardig op weg met zoveel moslims die nu in Europa aanwezig zijn en er nog vele bijkomen in de komende tijd, dank zij de EU en onze politici.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.