Knettergek: Turkse EU minister beschuldigt Duitse eurocommissaris van ‘cultureel racisme’

De commissaris had namelijk gezegd dat Turkije geen lid van de EU zou worden zolang Erdogan president is.

Dat lijkt me bepaald geen vreemde uitspraak, aangezien president Erdogan ruimschoots bewezen heeft een keiharde autocraat te zijn die zijn macht gebruikt om tegenstanders en critici uit te schakelen. Dat is weliswaar heel gebruikelijk in het Midden-Oosten, maar in Europa denken we toch echt een beetje anders over de relatie tussen overheid en volk.

Helaas denken de Turken daar heel anders over. Zij zijn namelijk woedend op de Duitse eurocommissaris en beschuldigen hem zelfs van “cultureel racisme.”

Turkey’s EU minister has said comments by Germany’s European commissioner, in which he said Turkey would probably not join the EU while President Recep Tayyip Erdoğan was in the Presidency, showed “cultural racism.”

Turkish EU Affairs Minister Ömer Çelik was referring to remarks by EU Commissioner for Digital Economy and Society Guenther Oettinger, who said Turkey’s EU membership “would be an issue after Erdoğan,” and Turkey would not be able to join the union in the upcoming decade.

De officiële woordvoerder van Erdogan zelf deed daar nog een schepje bovenop:

“These kinds of speculations on Erdoğan” would not benefit the EU, he also said, stressing that Turkey was the “key country” that would maintain security in the region.

“What would the EU do if the coup attempt had succeeded and the state institutions of Turkey had collapsed?” he asked.

“Whether they like Erdoğan or not, everybody who defends democracy, human rights and freedom owes a debt of gratitude to Erdoğan,” he said.

Iedereen die mensenrechten, democratie en vrijheid verdedigt moet Erdogan dankbaar zijn? Is dat een grap? Die man laat mogelijke critici massaal oppakken, 80.000 mensen hebben hun baan verloren, duizenden anderen zijn gearresteerd, Turkse journalisten worden in de gevangenis gegooid terwijl buitenlandse journalisten gedeporteerd worden, het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens is opgeschort…

Ga toch fietsen met je “democratie, mensenrechten en vrijheid.” Geen mensen buiten Turkije (waar de regering alle media in handen heeft) die daar intrapt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Ni28

  Wat je zegt bent je zelf.

 2. Ruud562

  “Geen mensen buiten Turkije (waar de regering alle media in handen heeft) die daar intrapt.”
  Sorry Michael, ik denk het toch wel gezien de spanningen buiten Turkije!

 3. Niek

  Knettergek niet alleen deze turktulband maar ook alle halvemaannazisnorren daar, zoals hun opperhoofd. Die verklaart nu openlijk dat de USA niet de Koerden moet backen. Zie de betrouwbare niet msm debka-files van de Mossad:

  “US-Turkish discord over the Turkish army’s onslaught on the Kurds of northern Syria reached a new low Wednesday, Aug. 30, when the presidential palace spokesman Ibrahim Kalin said in Ankara: “The US must revise its policy of supporting Kurdish forces.” debkafile: The Turkish army and Kurdish forces are already tensely aligned for a decisive battle over Manbij that will determine the outcome of the Turkish invasion”.

 4. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/09/knieval-voor-turkije-duitsland-gaat-afstand-doen-van-genocide-erkenning-352081/?cmpid=NLC%7Celsevier_dagelijks%7C2016-09-02%7C%27Knieval_voor_Turkije%27%3A_Duitsland_doet_afstand_van_genocide-erkenning&utm_content&utm_term

  ‘Knieval voor Turkije’: Duitsland gaat afstand doen van genocide-erkenning

  “Duitsland lijkt toe te gaan geven aan Turkije. De Duitse regering zou nadrukkelijk afstand willen nemen van een parlementaire resolutie waarin de Armeense volkerenmoord van 1915 officieel tot genocide wordt bestempeld.

  In ruil voor deze ‘handreiking’ zouden Duitse autoriteiten weer toegang krijgen tot de troepen die gestationeerd zijn op de Turkse luchtbasis Incirlik. De regering komt binnenkort met een verklaring dat zij niet is gebonden aan de genocideresolutie van het parlement, meldt Der Spiegel”.

  Zum kotzen!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.