Machtsgeil Brussel wil kilometerheffing invoeren om ons nog meer leeg te zuigen

Machtsgeil Brussel wil kilometerheffing invoeren om ons nog meer leeg te zuigen

De Europese Commissie eist dat alle EU-lidstaten een kilometerheffing invoeren. De maatregel is hoegenaamd bedoeld om het milieu te beschermen tegen al die rare mensen die denken dat ze zomaar kunnen reizen enzo.

Brussel wil de fiscus gebruiken om automobilisten nog meer uit te knijpen dan nu het geval al is. Kerncitaat:

Overal in de EU moet worden overgeschakeld naar een wegenbelasting op basis van de daadwerkelijk gereden kilometers.

Het Brusselse plan om dit af te dwingen werd tijdens de zomer naar buiten gebracht. Natuurlijk gebeurde dat op de oude, vertrouwde manier: stilletjes, hopende dat het mensen pas zou opvallen als het al te laat was. Gelukkig zijn er nog mensen en partijen die opletten en de Europese megalomanen hier niet zomaar mee willen weg laten komen.

Zo reageert de voorzitter van VNL, Laurence Stassen, glashelder op Twitter:

Ook de VVD laat bij monde van Kamerlid Barbara Visser weten niet blij te zijn met het bemoeizuchtige gedrag van Brussel:

"Compleet ridicuul. Waar bemoeien ze zich mee? Dit malle plan moet subiet van tafel."

Natuurlijk heeft ze daar gelijk in, maar er is wel één probleem: haar VVD heeft Brussel zo machtig gemaakt als het nu is. Zoals gebruikelijk roepen de neoliberalen voor de bühne weer dat het zo niet kan, maar als puntje bij paaltje komt zullen ze Brussel op geen enkele manier dan ook durven of willen dwarszitten. Nee, ook niet als Brussels plannen ten koste gaan van de traditionele achterban van de VVD: mensen met een baan.

We moeten de kritiek van de VVD op dit onzalige Brusselse plan dus maar met een flinke korrel zout nemen. De liberalen hebben ons nog nooit verdedigd tegen de machtsgeilheid en bemoeizucht van de EU en zullen dat nu ook niet doen.

Overigens is dit natuurlijk reden zoveel om niet alleen uit de EU te stappen, maar ook om de VVD bij de verkiezingen van volgend jaar hard af te straffen. Die club pretendeert nu weer even rechts te zijn, maar zoals we allemaal onderhand weten is dat niet meer of minder dan een theatervoorstelling. Trap daar dus niet in. De VVD moet volgend jaar gedecimeerd worden. Pas daarna kunnen we de EU ontmantelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties