Minister Edith Schippers pleit voor nationale vrijheidscoalitie: sta op tegen de radicale islam!

Geen categoriesep 06 2016, 9:00
Nu ze de politiek naar alle waarschijnlijkheid verlaat heeft minister Schippers de moed gevonden om zich uit te spreken over een onderwerp dat niet onder haar departement valt.
Maandagavond hield Schippers haar Hendrik Jan Schoolezing. En ja, als je de berichten over haar lezing leest, kun je niet anders dan concluderen dat ze een geweldige toespraak heeft gehouden. Ze maakte zich hard voor de Nederlandse cultuur, die ze terecht superieur noemde aan de meeste andere culturen, en riep iedereen op om pal voor Nederlandse waarden te staan, ja, ook als anderen (en zeker moslimfundamentalisten) daar aanstoot aan nemen.
De Volkskrant citeert de minister:

Ze waarschuwt tegen 'de sluipende zelfcensuur' op scholen waar leraren niet meer openlijk homoseksueel durven zijn en niet meer over de Holocaust kan worden gesproken. 'Wie durft nog islamkritische boeken te schrijven, cartoons te tekenen, films te maken? (...) Hier botsen culturen. Hier worden sluipenderwijs de kernwaarden van onze samenleving aangetast.'

En:

"Culturen zijn helemaal niet gelijkwaardig. De onze is een stuk beter dan alle andere die ik ken. In ieder geval voor de vrouw. In ieder geval voor de homo of transseksueel."

Nou weet ik niet of de huidige Nederlandse cultuur inderdaad superieur is aan alle andere culturen -- ik denk dat we in sommige opzichten zelf zijn doorgeslagen, bijvoorbeeld dat we tegenwoordig moeten doen alsof mannen die zich als vrouw verkleden daadwerkelijk vrouw zijn -- maar het moge duidelijk zijn dat onze cultuur duidelijk beter is dan die van de zogenaamde 'islamitische wereld.'
Om de import van middeleeuwse ideeën te voorkomen -- of in ieder geval te beperken -- wil ze dat de overheid het voortaan onmogelijk maakt voor landen als Saoedi-Arabië en Turkije om Nederlandse moskeeën en koranscholen te subsidiëren:

"Als wij onze vrijheid zo ver doorvoeren dat we accepteren dat anderen die ondermijnen, kunnen we haar in een oogwenk verliezen."

Dit zijn het soort uitspraken waar we al jaren op gewacht hebben. Steeds weer gaven we aan dat onze bewindspersonen, en dan zeker VVD'ers, zich eens hard moesten maken voor onze cultuur, en zich tegen barbaarse ideeën moesten verzetten. Helaas heeft Mark Rutte het daar de afgelopen jaren voor het zeggen gehad bij de VVD én in het kabinet, en heeft Schippers zich totaal ondergeschikt aan hem gemaakt. Dat is zonde omdat zij, anders dan Rutte, wel degelijk een band heeft met de natuurlijke rechtse achterban van haar partij.
Natuurlijk konden we haar dat nog vergeven als ze nu een gooi zou doen naar het lijsttrekkerschap van de VVD, maar triest genoeg heeft het er alle schijn van dat Schippers de politiek binnenkort verlaat. Zo heeft ze al aangegeven dat ze niet op de kandidatenlijst wil. Dit betekent dat ze de strijd om het lijsttrekkerschap dus ook aan zich voorbij laat gaan.
Zonde. Als iemand de VVD op een wat rechtser spoor kan zetten is zij het. In plaats daarvan moeten de liberalen het op 15 maart voor de zoveelste keer doen met een man die eerder thuishoort bij D66 dan bij de partij van Hans Wiegel en Frits Bolkestein.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten