Arrogante Kuzu maakt Wilders’ accent belachelijk en vindt zijn eigen Nederlands helemaal geweldig

Tunahan Kuzu is veel dingen niet, maar een ijdeltuit is hij zeker weten wél.

Terwijl Geert Wilders op dit moment zijn volledige aandacht moet richten op het proces dat hij aan de broek heeft hangen vanwege zijn ‘minder marrokanen’-uitspraak, grijpt Tunahan Kuzu elke kans om zijn politieke aartsrivaal in een kwaad daglicht te zetten.

Ik zal de laatste zijn die zal beweren dat er niet genoeg op Wilders aan te merken valt, maar deze opmerking noem zelfs ik te flauw voor woorden. De voorman van DENK, de partij die zich zogenaamd zo wil inzetten tegen discriminatie, valt de PVV’er aan op de manier waarop hij praat. En nee, dan hebben we het niet over creatieve woordgebruik (kopvoddentaks, haatpaleizen en nog vele andere) maar over zijn Limburgse accent. Jawel, zijn uitspraak blieft hem niet.

Op de Facebookpagina’s van zowel DENK als Kuzu zelf pronkt een screenshot van een artikel van RTL Nieuws, waarin gesteld wordt dat Kuzu één van de weinige politici is die netjes ABN praten. Wilders daarentegen zou last hebben van een waar spraakgebrek:

Taaldeskundige Jan Stroop op RTL Nieuws: #Wilders heeft spraakgebrek, #Kuzu spreekt beschaafd Nederlands 😆#AlgemenePolitiekeBeschouwingen

Geplaatst door Tunahan Kuzu op Vrijdag 23 september 2016

Uiteraard heeft Kuzu deze screenshot wel zó aangepast dat deze helemaal in het voordeel van hem lijkt te zijn. De oplettende lezer ziet dat er na de eerste zin nog even “En” staat, waarna er opeens een nieuwe alinea begint. Bij het nalezen van het oorspronkelijke artikel blijkt al snel dat het hier gaat om een zin die wél in het voordeel van Wilders was (“En Wilders is er altijd goed in, ik noem zijn haatpaleizen”) maar die Kuzu er vakkundig uitgeknipt heeft. Hoe het ook gesteld moge zijn met zijn Nederlands, er is in ieder geval geen politicus die paint beter in de vingers heeft dan DENK’s eigen Tunahan Kuzu.

Wees maar trots hoor, Tunahan! Als je nu ook nog wat nuttigs zegt, dan is heel Nederland tevreden. Deal?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Ni28

  Je kunt de taal nog zo goed geleerd te hebben maar het gaat er vooral om wat je uitkraamt. Dan komt de ABN pas op de tweede plek te staan. Als elke Turk die naar de ziekenhuis tenminste zo kon spreken dat ie zijn zoon(meisje niet!) niet hoefde mee te nemen was het al een stuk beter gesteld. Maar waarom zouden zij het leren, hun baas is Erdogan en hier vangen zij alleen sociale verworvenheden om dan met de Turkse vlag te zwaaien.

 2. van Urk

  Wie bepaelt wat nou beschaeft Nederlandsch sijt ende hoe ,t gesproken hoort te worden?

 3. Lex

  Tunahan Kuzu laat hij gaan solliciteren voor een leuke baan in het Turks parlement. We kunnen zijn Turken politiek niet waarderen hij zin in de 2e kamer voor alle nederlander en niet alleen voor het Turken in nederland.

  Een nederlands politicus dat loyaal is aan dat corrupte, dictatoriale regriem van Erdoğanis kan beter vertrekken naar Ankara.

 4. Ruud Steunassen

  Ook al spreekt hij met een Limburgs accent, toch komt Wilders uit Nederland. Som kun je echter aan Kuzu horen dat hij niet uit Nederland komt, ook al mag hij hier dan geboren zijn.

 5. Janalb

  Die Kuzu moet heel snel naar Constantinopel terug gaan, NL paspoort afnemen en oprotten Met een vrachtschip de Bosporus inflikkeren, mag met zwembandjes, Erdogan in z’n hol kruipen, die heeft zo langzamerhand een reet zo groot als het zwarte gat, en dan moeten die geiten er ook nog in.

  1. van Urk

   Kuzu kan dan wel aardig Nederlands praten maar ik vindt wel dat hij zo,n irritant zeikerige stemmetje heeft.

 6. Ali Yas

  Wat zouden ze die Jan hebben betaald om Kuzu stroop om de mond te smeren?

  Jan Stroop doceert aan de “Faculteit der Geesteswetenschappen
  Capaciteitsgroep Nederlandse Taalkunde”. Wat een grap.

  “Nederlandse Taalkunde” is verkeerd geschreven. Dat moet natuurlijk Nederlandsetaalkunde zijn: het betreft namelijk geen Nederlandse kunde maar kunde van de taal. Hetzelfde geldt voor woorden als Belgischbierliefhebber.

  En dan dat vreselijke woord “Capaciteitsgroep”, waar het woorddeel Capaciteit in deze betekenis (gezag, autoriteit) een anglicisme is.

  Van zo’n boom hoeven we geen al te fraaie vruchten te verwachten en die krijgen we dan ook niet.

 7. J.C.

  Waarom worden een aantal comments van mij, die ik plaats reactie heb gegeven, niet weergegeven? En waar blijven die vervolgens?

  Volgens mij schrijf ik nooit iets kwetsends….

 8. J.C.

  Pechtold (D66) sprak in de tweede termijn van de Algemene Beschouwingen over “van blond tot rood”. Hoe vilein kan je zijn? Maar wel eindeloos doorzagen over het “pleurt op” van Mark Rutte (VVD). Hoe hypocriet kan je zijn?

  Mark Rutte lapt de uitslag van moties en het referendum aan z’n laars. Hoe betrouwbaar ben je dan nog?

  Ik stem PVV, want consistent!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.