Van de pot gerukt: prinses Amalia begint met startsalaris van 1,5 miljoen euro per jaar

De grootste uitkeringstrekkers van ons land, ik heb het natuurlijk over de koninklijke familie, zitten er warmpjes bij. En dat wordt de komende jaren alleen maar meer zo.

Sterker nog, prinses Amalia gaat het snikheet krijgen. Als de kroonprinses 18 jaar oud is (dat is ze in 2021) begint ze namelijk meteen met een startsalaris van 1.495.000 euro. Dat is dus 1 miljoen en 495 duizend euro. Oftewel: bijna 1,5 miljoen.

Euro. Betaald door u, de belastingbetaler.

Het bedrag bestaat uit twee zogenaamde kostenposten. De eerste post is mevrouw d’r inkomen. Dat zal officieel 263.000 euro zijn. Vervolgens komt daar nog eens 1.232.000 euro bij voor “personele en materiële uitgaven.” Met andere woorden: zodat ze er voor kan zorgen dat ze er goed uitziet, alles heeft wat haar hartje begeert, niet zo hoeft te reizen als wij (het plebs), en zich kan laten omringen door een voltallige hofhouding. Letterlijk.

Geen wonder dat de kleine prinses er altijd zo vrolijk uitziet. Daar zou ik ook van gaan juichen, ja.

Nou ben ik een republikein en vind ik het dus sowieso zwaar gestoord om een koninklijke familie te hébben (laat staan om er ook nog eens vele miljoenen per jaar aan te besteden), maar zelfs een monarchist moet toegeven dat dit bedrag (1,5 miljoen) voor een 18-jarig meisjes dat nog niets gepresteerd heeft en eigenlijk niets hoeft te doen, volstrekt belachelijk is. Amalia moet dan nog gaan studeren. Waar heeft ze in vredesnaam meer dan 2,5 ton voor zichzelf en nog eens meer dan een miljoen voor nodig?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Om maar direct een republikein te worden zie ik voor mijzelf niet zitten. Maar dat het Koninklijk huis zoveel geld moet krijgen, ja dat is van de zotte . En zeker zo’n meisje als Amalia . Natuurlijk krijgt als ze 18 is verschillende taken, maar als ze liefde voor het land heeft, doet ze dat gratis. Ik denk dat ze daar zelf wel geld genoeg voor heeft. Willem en zijn Max, hoeven ook niet zoveel te reizen. Ik merk dat niet zo van andere Koninklijke huizen.

 2. Wachteres

  Daar kun je af en toe wel even enthousiast voor doen.

  Als ik al geen republikein was, dan zou ik het nu worden.

  Ik vond het trouwens ook al absurd dat wij de helft van een hek dat ter bescherming rondom hun vakantiehuis in Griekenland kwam [een half miljoen!], moesten betalen.

  Straks beleggen ze hun geld in nog meer vakantiehuizen en voor de onkosten kunnen wij zeker opdraaien.

  Hoe zit het trouwens met het huis in AFrika? Zouden zij dat nog steeds in bezit hebben?

  https://www.ftm.nl/artikelen/willem-alexander-heeft-dezelfde-vastgoedmanieren-als-president-zuma-van-zuid-afrika

  1. Janalb

   Ben jij Republikein ? Had ik niet gedacht, jammer dat 80 procent van NL monarchist is en je moet niet over hekken zeuren, siert je niet. En een huis in Madagascar is allang van de baan en als je het over een half millioen hebt dan komt me de gal naar boven als ik denk hoeveel milliard er de strontput in wordt gepleurd.

 3. Ni28

  Mooie zakgeldje, ik had op die leeftijd omgerekend 5 euro en waande mij rijk. De burger krijgt weer sigaar uit eigen doos en dat is de Koninklijke familie een onbekend begrip. Republikeinen gedragen zich ook vaak als adel maar dit slaat natuurlijk alles.

 4. Mar

  Iemands vrijheid van meningsuiting beperken is toch wel 1,5 miljoen waard.

  1. Janalb

   Voor die poen houdt ik de rest van m’n leven m’n mond

 5. ome Bob

  ja, als je bij de FAMILIE beroepswerkelozen groep hoort ,
  die dan ook nog uit bastaarden bestaat ,
  ze namen er zelfs 3
  maar dat was omdat de eerste 2 mislukt waren
  Oma Bea, na haar “”krabbeltje ” onder Olie voor islam
  leverde slecht 62.000 miljoen op ,
  Nou daar kan geen mens van leven , TOCH ?
  nadat ik de trouwfoto’s van opa Benno steekpenning,
  tevens spermadonor , als er maar haar op zat .
  had gezien in de auto met de SS-elite epauletten
  en toen kwam daarna , de Hilterjugend stropdas met die hoge zeikrug
  de tuin ingewandeld !

  NEE. IK GELOOF NIET DAT IK NOG FAN BEN VAN DAT ZOOITJE
  ARMOEDZAAIERS

 6. Janalb

  Amalia moet gewoon zakgeld krijgen van Papa zijn ze nou helemaal gek geworden.

 7. Janalb

  Nederland heeft een BNP van ca. 650 milliard euro, dat dit nest 1,5 millioen krijgt is natuurlijk belachelijk maar het blijft een druppel op een gloeiende plaat

 8. Bes Tolen

  Willem Alexander moet de laatste koning zijn en daarna geen koningin (of koning) meer. Het land krijgt dan een presidentiële raad bestaande uit vijf personen, die elk aparte onderwerpen krijgen te behandelen. De eigen autochtone bevolking en haar belangen moet voorop staan. De presidentiële raad krijgt hiertoe een speciale taak.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.