Van de pot gerukt: prinses Amalia begint met startsalaris van 1,5 miljoen euro per jaar

Geen categoriesep 21 2016, 8:00
De grootste uitkeringstrekkers van ons land, ik heb het natuurlijk over de koninklijke familie, zitten er warmpjes bij. En dat wordt de komende jaren alleen maar meer zo.
Sterker nog, prinses Amalia gaat het snikheet krijgen. Als de kroonprinses 18 jaar oud is (dat is ze in 2021) begint ze namelijk meteen met een startsalaris van 1.495.000 euro. Dat is dus 1 miljoen en 495 duizend euro. Oftewel: bijna 1,5 miljoen.
Euro. Betaald door u, de belastingbetaler.
Het bedrag bestaat uit twee zogenaamde kostenposten. De eerste post is mevrouw d'r inkomen. Dat zal officieel 263.000 euro zijn. Vervolgens komt daar nog eens 1.232.000 euro bij voor "personele en materiële uitgaven." Met andere woorden: zodat ze er voor kan zorgen dat ze er goed uitziet, alles heeft wat haar hartje begeert, niet zo hoeft te reizen als wij (het plebs), en zich kan laten omringen door een voltallige hofhouding. Letterlijk.
Geen wonder dat de kleine prinses er altijd zo vrolijk uitziet. Daar zou ik ook van gaan juichen, ja.
Nou ben ik een republikein en vind ik het dus sowieso zwaar gestoord om een koninklijke familie te hébben (laat staan om er ook nog eens vele miljoenen per jaar aan te besteden), maar zelfs een monarchist moet toegeven dat dit bedrag (1,5 miljoen) voor een 18-jarig meisjes dat nog niets gepresteerd heeft en eigenlijk niets hoeft te doen, volstrekt belachelijk is. Amalia moet dan nog gaan studeren. Waar heeft ze in vredesnaam meer dan 2,5 ton voor zichzelf en nog eens meer dan een miljoen voor nodig?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten