Geweldig! Klungelige VVD minister Ard van der Steur wil, net als Fred Teeven, niet op VVD-lijst voor Tweede Kamerverkiezingen

Maar hij wil niet zeggen of hij al dan niet beschikbaar is als minister, mocht de VVD weer deel uit gaan maken van een coalitie.

VVD-minister Ard van der Steur heeft laten weten dat hij niet van plan is om zich de aankomende verkiezingen kandidaat te stellen voor het Kamer lidmaatschap. De reden? Als terugkeert in het parlement mag hij zich als Kamerlid niet uitlaten over Veiligheid en Justitie:

“Maar dat is immers wel het woordvoerderschap dat ik als Kamerlid vijf jaar met veel enthousiasme en passie heb uitgeoefend.”

Ik zou zeggen: godzijdank. Deze man heeft er echt een enorme puinhoop van gemaakt. Van de beruchte foto’s van Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, tot het vernietigen van de privacy van burgers; van liegen dat er mensen gestorven zijn aan wietgebruik tot het zaak Demmink. Deze man heeft werkelijk fout op fout op fout gestapeld. Als je zijn politieke ‘CV’ zo bekijkt kun je je er alleen maar over verbazen dat hij elke dag in staat is om zijn deur op te slot te doen; zó ongelooflijk incompetent is deze man.

Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag!
Vind jij het belangrijk dat DDS ook nieuws linea recta uit Den Haag haalt? Steun onze actie dan en doneer vandaag!

Via bankoverboeking:
Liberty Media
Bank: Rabobank
Stad: Leeuwarden
IBAN: NL95RABO0159098327
OVV: ‘Stuur DDS naar Den Haag’

Of, zoals GeenStijl het verwoordt:

Ons lijkt het nog iets zwaarder wegen dat hij vanaf zijn citaat dat hij ‘mensen kent die aan wiet of hasj gestorven zijn’ in zijn korte tijd als minister echt elke vorm van geloofwaardigheid verloor. Niet alleen om die koddige wiet-twiet, maar juist ook om zijn falende aanpak van wietteelt en -regulering. Het doorlaten van jihadi’s via Schiphol. Privacysloop. Het thuis intimideren van burgers die asielkritisch facebooken. De Volkertfoto’s en het ‘verkooppraatje’. Het Dossier Demmink. De honderden liters middelvingerkleurige Wob-inkt in diverse zaken en vooral MH17. Zijn hufterige omgang met professor Maat. De politie-CAO’s. Zijn dubieuze dubbelrol in het Bonnetje van Cees Helman. Het half miljoen aan subsidies voor zijn tochtige kasteel.

Op zich is dit dus reden voor een feestje. Helaas is er ook een probleem. Meneer de minister laat namelijk wel ruimte voor een comeback als bewindspersoon:

Hij zegt niet of hij opnieuw beschikbaar is als minister.

Zoals iedereen die de politiek ook maar een béétje volgt weet betekent dit natuurlijk dat hij maar wat graag terugkeert in zijn huidige rol als Justitie-clown.

De rillingen lopen me al over het lijf.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Dompie

  VVD doet er goed aan om hem niet meer terug te vragen.

 2. Peter Selie

  Gelukkig is deze arrogante politiek opgezwollen VVD scrotum opgepleurt. Klungelige VVD minister Ard van der Steur nou dat is een understatement, hoe deze flapdrol het voor elkaar heeft gekregen om gewoon zijn destructieve werk voort te zetten na zijn blunders is mij een raadsel, ach ja dit gevalletje van een totale minachting voor het volk is gewoon eigen van het huidige NEP-kabinet…

  1. ceteris paribus

   “Gelukkig is deze arrogante politiek opgezwollen VVD scrotum opgepleurt.”

   Nederlands is een moeilijke taal en peterselie een aangenaam kruid.

 3. J.C.

  Je vraagt je af wat al die vluchtende politici wel weten, wat wij argeloze burgers niet weten.

 4. MareJane

  We hebben kneuzen genoeg die we (ik dus) heel graag niet willen terug zien komend jaar. Corruptie en de doofpottencultuur viert hoogtij. Het gaat er niet om wat je kunt maar wie je kent en natuurlijk de riante beloning en altijd vooruitzicht op wachtgeld. Bevolking is er voor hun en niet andersom zoals zou moeten. Kijk eens naar Billboard ratten in pak. Klik op het fotootje en je ziet de veroorzaakte ellende. Heel sporadisch wordt er iemand vervolgd die dan wel weer wegkomt met een klein strafje. Ik ben een fan van Omtzigt alleen die zit bij een foute partij. Helaas.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.