Wilders tegen Roemer: 'U verkoopt ons land aan immigranten' en 'gooit een bom op Nederland!'

Geen categoriesep 21 2016, 13:00
Geert Wilders is op keiharde wijze de confrontatie aangegaan met Emile Roemer. Hij deed dat -- hoe kan het ook anders -- vanwege de steun van de SP voor massa-immigratie.
Zowel de PVV als de SP maken zich hard voor méér overheidsbemoeienis met de zorg. Dus: geen eigen risico meer, en minder marktwerking. Want stel je voor dat Nederlanders meer, in plaats van minder keuzevrijheid hebben. Brr, je moet er niet aan denken. Da's doodeng!
Hoe dan ook, doordat de twee partijen het feitelijk met elkaar eens zijn op de zorg moeten ze zich op andere manieren van elkaar onderscheiden. Dat deed Geert Wilders eerder vanmiddag op tamelijk briljante wijze tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.
Na ongeveer 3,5 uur na Roemer te hebben geluisterd over zorg had Wilders er genoeg van. Roemer was namelijk net overgeschakeld op de opvang van 'asielzoekers' (lees: massa-immigratie van gelukzoekers uit het Midden-Oosten). Wilders zag zijn kans; nu kon hij toeslaan.
En dat deed hij op redelijk epische én knalharde wijze. Wilders nam het Roemer namelijk kwalijk dat hij, hoewel hij continu roept dat de zorg te duur is, ondertussen wel bakken met geld wil uitgeven aan de opvang van immigranten uit andere delen van de wereld; mensen die gratis en voor niets van alles cadeau krijgen terwijl ze onze cultuur en maatschappij verafschuwen.
Of, zoals Wilders het verwoordde: "Die [immigrant] krijgt alles gratis... [en] heeft geen eigen risico."
"U verkoopt ons land" aan immigranten!", beet Wilders zijn collega fractieleider (maar dan van de SP) toe. Vervolgens voegde hij daar aan toe dat Roemer "een bom" op Nederland gooit. Dit was een reactie op Roemers beschuldiging dat Wilders 'één van de eersten was' die stond te juichen toen het kabinet "bommen wilde gooien" op Syrië. Met zo'n voorzetje wist Wilders natuurlijk wel raad.
Tip voor Roemer: als je een stier ziet, ga dan vooral niet trots ronddansen in een rood shirt.
Duidelijk werd dat Wilders beseft dat in ieder geval een deel van zijn kiezers oorspronkelijk (of in potentie) bij de SP vandaan komen. Hij herhaalde verschillende keren dat de SP-kiezer het multiculturalisme en open grenzenbeleid van Roemer absoluut niet deelt. Die kiezer, zei Wilders, "ziet dat meneer Roemer" alle immigranten "binnen laat," terwijl hij er zelf op achteruit gaat. Hoe kan Roemer dat verantwoorden, wilde Wilders weten?
Natuurlijk had de SP-leider daar geen goed antwoord op. Hij herhaalde nog maar eens dat hij ervan overtuigd is dat uiteindelijk zal blijken dat hij gelijk heeft (sorry Emile, gaat niet gebeuren) en dat hij het een morele verplichting vindt om 'vluchtelingen' op te vangen (Wilders: 'Het zijn geen vluchtelingen, het zijn gelukzoekers!'). Voor de rest stond hij eigenlijk met zijn bak vol tanden.
Zo werden er tijdens de confrontatie tussen Roemers en Wilders dus twee zaken duidelijk: ten eerste dat de SP vol gaat inzetten op de zorg en daarnaast dat Wilders de SP ongenadig hard gaat aanvallen vanwege diens voortdurende steun voor de onbeperkte immigratie van laagopgeleide vreemdelingen uit derde wereldlanden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten