Wilders tegen Roemer: ‘U verkoopt ons land aan immigranten’ en ‘gooit een bom op Nederland!’

Geert Wilders is op keiharde wijze de confrontatie aangegaan met Emile Roemer. Hij deed dat — hoe kan het ook anders — vanwege de steun van de SP voor massa-immigratie.

Zowel de PVV als de SP maken zich hard voor méér overheidsbemoeienis met de zorg. Dus: geen eigen risico meer, en minder marktwerking. Want stel je voor dat Nederlanders meer, in plaats van minder keuzevrijheid hebben. Brr, je moet er niet aan denken. Da’s doodeng!

Hoe dan ook, doordat de twee partijen het feitelijk met elkaar eens zijn op de zorg moeten ze zich op andere manieren van elkaar onderscheiden. Dat deed Geert Wilders eerder vanmiddag op tamelijk briljante wijze tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.

Na ongeveer 3,5 uur na Roemer te hebben geluisterd over zorg had Wilders er genoeg van. Roemer was namelijk net overgeschakeld op de opvang van ‘asielzoekers’ (lees: massa-immigratie van gelukzoekers uit het Midden-Oosten). Wilders zag zijn kans; nu kon hij toeslaan.

En dat deed hij op redelijk epische én knalharde wijze. Wilders nam het Roemer namelijk kwalijk dat hij, hoewel hij continu roept dat de zorg te duur is, ondertussen wel bakken met geld wil uitgeven aan de opvang van immigranten uit andere delen van de wereld; mensen die gratis en voor niets van alles cadeau krijgen terwijl ze onze cultuur en maatschappij verafschuwen.

Of, zoals Wilders het verwoordde: “Die [immigrant] krijgt alles gratis… [en] heeft geen eigen risico.”

“U verkoopt ons land” aan immigranten!”, beet Wilders zijn collega fractieleider (maar dan van de SP) toe. Vervolgens voegde hij daar aan toe dat Roemer “een bom” op Nederland gooit. Dit was een reactie op Roemers beschuldiging dat Wilders ‘één van de eersten was’ die stond te juichen toen het kabinet “bommen wilde gooien” op Syrië. Met zo’n voorzetje wist Wilders natuurlijk wel raad.

Tip voor Roemer: als je een stier ziet, ga dan vooral niet trots ronddansen in een rood shirt.

Duidelijk werd dat Wilders beseft dat in ieder geval een deel van zijn kiezers oorspronkelijk (of in potentie) bij de SP vandaan komen. Hij herhaalde verschillende keren dat de SP-kiezer het multiculturalisme en open grenzenbeleid van Roemer absoluut niet deelt. Die kiezer, zei Wilders, “ziet dat meneer Roemer” alle immigranten “binnen laat,” terwijl hij er zelf op achteruit gaat. Hoe kan Roemer dat verantwoorden, wilde Wilders weten?

Natuurlijk had de SP-leider daar geen goed antwoord op. Hij herhaalde nog maar eens dat hij ervan overtuigd is dat uiteindelijk zal blijken dat hij gelijk heeft (sorry Emile, gaat niet gebeuren) en dat hij het een morele verplichting vindt om ‘vluchtelingen’ op te vangen (Wilders: ‘Het zijn geen vluchtelingen, het zijn gelukzoekers!’). Voor de rest stond hij eigenlijk met zijn bak vol tanden.

Zo werden er tijdens de confrontatie tussen Roemers en Wilders dus twee zaken duidelijk: ten eerste dat de SP vol gaat inzetten op de zorg en daarnaast dat Wilders de SP ongenadig hard gaat aanvallen vanwege diens voortdurende steun voor de onbeperkte immigratie van laagopgeleide vreemdelingen uit derde wereldlanden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. zomaar

  heb het gezien en gehoord , en ik kan Wilders hierin geen ongelijk geven!.

  net als moeder de vrouw thuis , heeft ook de staat maar een budget waaruit alles betaald moet worden , en er dus keuzen gemaakt moeten worden waaraan uit te geven .

 2. zomaar

  onder de noemer algemene beschouwingen!, vissen alle partijen naar de gunst van de kiezers !.

  ze doen ook alle hun best om de PVV (Wilders) , in de zeik te zetten onder luid geroffel en geklap van de farizeeërs partijen , die massaal besloten hebben ons de Nederlanders ,uit te leveren aan de vreemde die massaal hier op onze kosten komen vakantie vieren .

  ik kost op heel het zootje wat er zit !!, zeker op de oude partijen die aan de vooravond gestaan hebben , aan het uitleveren onze waarde en normen !.

  Pechtholt stond al bij Zijlstra te vissen , om de PVV uit te sluiten .

  en ja het is hem gelukt !

 3. Ni28

  Vluchtelingen en gelukzoekers zijn twee verschillende dingen die behalve Wilders niemand wilt zien. Dat onze land op vrijheid gebouwd is is op zichzelf geen wapen tegen de religieuze geweld zoals nu ook de VVD zegt. Overtuiging bieden voor onze levenswaarden aan andere groepen is geen wapen tegen al die primaire geweld van achterlijke culturen. Democratie is geen wapen op zich maar een kwetsbare stelsel die ook de vijand in zijn rechten erkent. In situatie als vandaag de dag moet de democratie geholpen worden al krijgt deze een deukje mee. Volgend deze debat kan ik nu al concluderen dat Wilders de schuld van alles krijgt. De makkelijkste weg zoals altijd.

 4. Peter Selie

  Jan Hoedeman (PvdA) publiceert in AD (D66) Geert Wilders-emailverkeer, tja dan weet iedereen gelijk uit welke socialistische hoek deze belastende emails komen. Natuurlijk is het weer zo’n zelf hatende rooie rotzak die dit flikt, het is immers een prelude op verkiezingstijd. Jammer blijf toch op dhr. Wilders stemmen wat er ook gebeurt.

 5. Peter Selie

  ‘Wegloper’ Wilders: gaat Zijlstra ook excuses aanbieden?

  De Algemene Politieke Beschouwingen zijn woensdag in volle gang. Nederland is een land waar de hele wereld met bewondering naar kijkt, ziet VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra. Immers, we hebben het weer geflikt. Maar PVV-leider Geert Wilders ziet dat heel anders.

  ‘Ik herinner me hele andere dingen: een streng immigratiebeleid, duizend euro voor iedere Nederlander, meer gezag voor de politie, handen af van de hypotheekrenteaftrek. Daar is helemaal niets van waar geworden,’ zegt hij in een een-op-eendebat met Zijlstra. >>>> http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/09/wilders-pakt-zijn-kans-364111/

 6. Peter Selie

  Soros gebruikt vluchtelingen als breekijzer voor wereld overheersing

  Soros kondigde in een opiniestuk in the Wallstreet Journal (WSJ) aan, 500 miljoen dollar te steken in het tegemoet komen aan de behoeften van immigranten en vluchtelingen.

  Soros, oprichter van de Open Society Foundations (OSF) / International MigrationInitiative (IMI), gaat ook nauw samenwerken met the Office of the United Nations High Commissioner for Refugees en the International Rescue Committee, om zijn inversteringen in goede banen te sturen.

  Soros geeft hiermee gehoor aan het initiatief van Obama’s regering: “Call to Action”. Amerikaanse ondernemingen wordt gevraagd de migranten crisis te verzachten.

  De aankondiging sluit naadloos aan bij de DCleaks, waarin Soros Europa’s vluchtelingen crisis betitelt als: ‘a new normal’. De OSF ziet de crisis als een succes van eigen inspanningen en ziet het als een buitengewone kans wereldwijd meer invloed uit te oefenen.
  Het blijkt dat de OSF/IMI van Soros overal tentakels heeft en zich heftig met de politiek bemoeit. >>>> https://jdreport.com/soros-gebruikt-vluchtelingen-als-breekijzer-voor-wereld-overheersing/

 7. Lex

  Geert Wilders heeft gewoon gelijk dat “de islam” een gevaar is voor nederland. Steeds meer nederlanders zien dit ook in.

  Alleen de manier waarop hij de boodschap brengt de keiharde tot beledigende toon daar zet ik als PVVer mijn kanttekening bij.

  Kan het niet een beetje beleefder en subtieler met dat betreft kan Geert Wilders nog een voorbeeld nemen aan de helaas vermoorde Pim fortuin.

  Ik sta voor 80% achter de PVV punten ben een echte PVVer maar zie graag dat Geert Wilders de cirkelzaag vervangt voor een decoupeerzaag daar mee kan hij fijnere bochten maken en bijsturen als het nodig is.

  Met deze ruwe steeds meer beledigende houding bereikt hij steeds minder.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.