Almere groeit razendsnel: nu 200.000 inwoners in de jongste stad van Nederland

Hoewel sommige steden, met name in het noorden, het al jaren vrij lastig hebben geldt dat niet voor Almere. Deze echte forenzenstad groeit namelijk als kool. 

Uit de cijfers van de gemeente blijkt dat Almere nu 200.000 inwoners heeft. Die 200.000ste inwoner heet Tvesha Chauhan. Deze jongedame is tien jaar oud en is onlangs met haar ouders naar Almere verhuisd.

Gisteren werd Tvesha daarom bezocht door de burgemeester van Almere, Franc Weerwind. Deze man is natuurlijk ongelooflijk blij met de groei van zijn stad, niet in de laatste plaats omdat meer inwoners ook meer macht voor hem betekent en natuurlijk meer geld (voor de gemeente). Daar word je als burgervader erg blij van.

Het succesverhaal van Almere is echt bijzonder. Het is nog maar 30 jaar geleden dat de eerste woningen werden opgeleverd. In 2001 woonden er al 150.000 mensen in deze geweldige stad. Dat was dus 25 jaar. Ter vergelijking: Leeuwarden — een veel oudere stad — is al jaren aan het knokken om rond de 100.000 inwoners uit te komen. Almere lacht daar om.

En de pret is nog lang niet over en voorbij. Volgens de experts zal Almere de komende tijd uitgroeien naar 300.000 – 350.000 inwoners. Daarmee zou het de vijfde stad van het land worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Sniper666

  Echt een succes, de verstedelijking op deze wereld.

 2. Sniper666

  Echt een succes, de verstedelijking op deze wereld. Het is een ramp.

 3. zomaar

  tja anderen oude steden hebben het moeilijk , om hun inwoners aantallen op te vijzelen , vreemd ?, totaal niet .

  binnen de oude steden leeft meest een hechte Hollandse gemeenschap , waar een nieuwkomer zich moet bewijzen ! hierin te passen.

  de nieuwere steden zijn in hoofdzaak bevolkt met nieuwkomers , en helaas met de open grenzen komen deze in grote getalen !!, allemaal profiterend (meest althans) van onze riante sociale voorzieningen , waar de linke(excuses) linkse burgervader graag en gul aan geeft .

 4. Wachteres

  http://regio.tpo.nl/2016/10/03/groningen-bekend-vindicat-leukste-studentenstad-nederland-volgens-studenten/

  Groningen (bekend van Vindicat) leukste studentenstad van Nederland, volgens studenten

  Groningen is de leukste studentenstad van Nederland. Dat vinden studenten zelf, blijkt uit een onderzoek van Elsevier. Nijmegen eindigde als tweede, Utrecht als derde. De aantrekkelijkheid van horeca en cultuur en het percentage studenten op de totale bevolking werden vergeleken.

  Toch blijven wij Groningers bescheiden …..

  https://www.youtube.com/watch?v=3XHWIEZawRw

  Peter Blanker – ’t Is Moeilijk Bescheiden Te Blijven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.