Angela Merkels wanbeleid zorgt voor chaos in Duitsland: drie politieauto’s in de hens gestoken in Dresden

De situatie in Duitsland loopt steeds verder uit de hand. Met name in Dresden is het tegenwoordig buitengewoon onustig. En dat komt allemaal door het wanbeleid van Angela ‘Wir Schaffen das’ Merkel.

De hoofdstad van de deelstaat Saksen is weer in het nieuws. Afgelopen nacht zijn er namelijk drie politieauto’s in de fik gestoken in Dresden. Het is opmerkelijk dat de hooligans dit voor elkaar kregen omdat de beveiliging in die stad behoorlijk is opgeschroeft in het verband met de viering van de reunificatie van Oost- en West-Duitsland. Dat gebeurde dit jaar 26 jaar geleden. Afgelopen week vonden er twee bomexplosies plaats in Dresden; één bij een moskee en één bij een congrescentrum. Ook zijn asielzoekerscentra in de omgeving aangevallen door idioten die de boel in de hens wilden steken.

Je zou denken dat de politie na al die akkevietjes begreep dat de boel nauwlettend in de gaten gehouden moest worden, maar blijkbaar kan de polizei niet eens haar eigen auto’s beschermen.

Dresden is de laatste jaren een buitengewoon belangrijkste Duitse stad omdat de Pegida-beweging daar ontstaan. De aanvallen op azc’s, moskeeën, conferentiecentra, en natuurlijk op de politieauto’s zijn vrijwel zeker het werk van aanhangers van die beweging. Iedereen die zichzelf rechts noemt moet zich daar luid en duidelijk tegen uit spreken. Dit is niet waar wij van rechts voor staan. We willen een eerlijke discussie over immigratie en integratie, en we willen het aantal nieuwkomers fors beperken, maar dit soort wangedrag is volkomen onacceptabel. Het is te hopen dat ze de neo-nazi’s achter deze misdrijven zo snel mogelijk vinden en hen vervolgens voor lange tijd vastzetten. Sterker nog, gooi de sleutel maar weg.

Dahaag, immitatie-Hitlers. Zoek het maar uit.

Dat gezegd hebbende moet Angela Merkel zich dit ook persoonlijk aantrekken. Het is ongetwijfeld waar dat extreem-rechts in opkomst is. Dit moet ons allemaal zorgen baren. Maar dat neo-nazi’s en de ‘alt-right’-beweging steeds meer aanhangers krijgen komt eerst en vooral door het jarenlange wanbeleid van onder andere Frau Merkel. Jaren geleden had ze de signalen vanuit de samenleving al serieus moeten nemen. Ze had naar haar bevolking moeten luisteren en de immigratie van vreemdelingen uit het Midden-Oosten en Afrika moeten beperken.

Maar nee hoor, dat vond Merkel niet kunnen. Haar multiculturele toekomstdroom moest werkelijkheid worden. En dus drukte ze het kiezers door hun strot.

Een blinde kon nog zien aankomen dat dit nooit goed kon gaan, maar Merkel liet zich nergens door tegenhouden. Nee hoor, Wir Schaffen das, riep ze nog maar een keer voor de goede orde, en hops, daar kwam weer een lading asielzoekers binnen.

Het vervelende is natuurlijk dat dit probleem niet zomaar even verholpen wordt, nee, ook niet als Merkel volgend jaar de verkiezingen verliest. Ten eerste zijn er in Duitsland namelijk niet veel politici met de moed om iets te doen aan het immigratievraagstuk, en daar komt nog eens bij dat er al zoveel vluchtelingen zijn opgenomen in Duitsland dat de Duitse samenleving al ontwricht is. De gevolgen daarvan blijven we jaren, misschien zelfs wel decennia, zien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Sniper666

  De normale Duitsers, Otto Normalverbraucher, zijn die horden buitenlanders in hun Heimat een keer zat gok ik. En iedereen weet wat er dan op het menu staat.. Waarna ze natuurlijk weer de volle blame krijgen als ze er actief wat tegen doen.

 2. Ni28

  Een actie veroorzaakt reactie. Merkel heeft met haar onzinnige daad Pegida doen ontstaan of wakker gemaakt. Aan beide hebben wij geen behoefte. De schade die Merkel veroorzaakt heeft is vele malen groter dan de daden van Pegida en hele Europa zal het weten. Van overlast van andere cultuur tot oneindigheid tussen de lidstaten. Alleen door de harde kop van Merkel die het gezicht niet wou verliezen. Maar dat is toch al gebeurd alleen het toegeven ervan doet pijn.

 3. zomaar

  beetje bij beetje komt de klad , in heel het nodeloze opvangen van gelukszoekers !, ik denk dat niemand er problemen mee heeft om echte oorlogsslachtoffers op te vangen (voor een bepaalde tijd) , wel heeft het grotendeel van de Europeanen het gezien met de opvang van mensen die na aankomst , eisen waarheen zij gebracht willen worden , met de mededeling in dat land van mijn keuzen kan ik beter leven gezien het sociale opvangnet , dat zijn geen echte vluchtelingen toch profiteurs waarvan helaas het merendeel van deze reizigers uit bestaat.

  een voorbeeldje op het pleintje , is een moeder met haar dochters komen wonen , gevlucht uit Syrië toen zij hier pas woonden , en nadien vrij waren (geen echte controle van hun geloofsgenoten ), hing ij haar outfit in de wilgen!, en kleed en gedraagt zich westers , gaat steeds beter Nederlands spreken en verstaan, en

  zo hoort het te zijn!!, gevlucht voor het islam geweld , dan niet je geloof wegwerpen toch wel de islam met al zijn beknellende regels en gedragen .

 4. Timo

  Het wordt tijd dat jij eens wat beter informeert voordat je onzin ligt te blaten. Die aanslagen zijn gepleegd door extreem linkse aanhangers om rechts de schuld te geven. Precies wat jij doet. Walgelijk gedrag van je!!!

  1. zomaar

   ik reageerde hier op !

   “Iedereen die zichzelf rechts noemt moet zich daar luid en duidelijk tegen uit spreken. Dit is niet waar wij van rechts voor staan. We willen een eerlijke discussie over immigratie en integratie, en we willen het aantal nieuwkomers fors beperken”.

   het schrijven van Michael van der Galien, in bovenstaand stuk .

   en zoals jij het weet , weet ik het ook is er ergens een moskee aangevallen , dan is volgens links , rechts hier schuld aan .

   evenzo Pegida is volgens links een rechtse beweging , dus wat blaat je nu ?.

 5. Wachteres

  De EU weigert naar de mening van het volk te vragen, laat staan ernaar te luisteren.

  Wat ik van Pegida heb gezien zijn geweldloze protesten. Als er geweld kwam dan waren de antifascisten in de buurt.

  Natuurlijk werden zij door Merkel meteen als nazi’s gekwalificeerd.

  En wat Merkel en de EU betreft:”Wie wind zaait zal storm oogsten”.

  https://duitslandinstituut.nl/artikel/9817/bij-het-nieuws-pegida

  1. toetssteen

   @Wachteres
   Vanavond een docu in ‘tegenlicht’ waar afgezien van wat prop toch redelijk goed aan het licht kwam dat het niet om jonge kerels met kaal geschoren koppen ging, maar bezorgde bedaagde mensen die geen problemen hadden met kleurtjes of geurtjes, maar islam wilden weren.
   Zelf kreeg ik bij het aanhoren van een type kalkoen iets van: Man! Waar ter wereld heeft islam iets goeds gebracht? Een voorbeeldnatie gesticht?

   Later, zag ik even een flits van een Syrische zwabberkaak, van half Boliviaanse afkomst (uhuh). We moeten eerlijk delen!!! Jawoor. Nou beste kerel gaan op je knieën voor die machtige Allah en laat hem e nou eens een keertje wat van maken!
   Failed states is alles dat er op te tekenen valt, lijkt het communisme wel! Zei ik nu communisme? Religie is toch extreem rechts aldus socialisten die snakken naar de god/overheid/weg autonomie/ allemaal happy eender.

 6. Nog1

  Neo nazi’s plegen een reeks van aanslagen, en dan is Merkel opeens de schuldige. Wonderlijke redenatie.

  1. zomaar

   als men tegen de wil , van het grootsten deel van de bevolking mensen blijft importeren krijg je vanzelf verzet hiertegen .

   links noemt dat extreem rechts of zoals jij neo nazi’s , ik noem het realisten die in verzet komen .

   gisteren stond in de telegraaf, gelukszoekers hebben geen nadelige gevolgen voor de werkenloosheid in Duitsland , de werenloosheid was nog even hoog !.

   vrij vertaald de geïmporteerde gelukszoeker werkt niet , toch kost hierdoor de Duitse gemeenschap miljarden per jaar aan uitkeringen , miljarden die ook in Duitsland aan de (oude, zieken, gehandicapte ) Duitsers onttrokken word .

   dus merkel kweekt verzet (een naderende burgeroorlog ) en wast naar links gebruik haar handen in onschuld .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.