Bloeddorstige humanisten gaat zelfdodingshulp niet ver genoeg: Laat kleinkind lekker opa doden!

Vanuit alle hoeken wordt er al – terecht – stomverbaasd gereageerd op de wet die hulp bij zelfdoding moet toestaan. Dat gaat de niet-al-te-humane lieden van het Humanistisch Verbond echter nog lang niet ver genoeg.

Die groep mensen die in ons land moet doorgaan voor regering ziet haar einde langzaam maar zeker realiteit worden met het naderen van de volgende parlementsverkiezingen in maart. Echt nuttige hervormingen krijg je niet voor elkaar, dus wat doe je dan maar? Inderdaad: je zorgt ervoor dat het einde van anderen ook maar zo snel mogelijk zal naderen. In dit geval gaat het om het einde van mensen die het even niet meer zien zitten: mensen die het wel mooi geweest vonden na al die jaren en zich letterlijk dood vervelen, maar ook gewoon personen die ‘geen zin’ meer hebben door een depressie.

Het is echter vooral de groep ouderen die het directe slachtoffer zal worden van dit misselijkmakende beleid. Natuurlijk, het klinkt allemaal hartstikke meelevend en tolerant om mensen toe te staan om hun leven te beëindigen wanneer ze dat zelf willen. Het probleem is alleen dat dat al snel uit de hand kan – en zal – lopen, zodra verschillende groepen op ‘subtiele’ wijze mensen zullen wijzen op de optie tot een pijnloze, legale zelfdoding in de naam van het maatschappelijk belang (lees: lagere zorgkosten, minder pensioenen etc.).

Die zelfdoding moet volgens het huidige plan worden uitgevoerd door een medisch specialist, die de levensmoeë individuen moeten begeleiden, en natuurlijk vooral niet van hun idee proberen af te brengen. Maar waarom helemaal naar zo’n arts als je ook gewoon de pijp uit kunt gaan vanuit je luie stoel in de woonkamer, terwijl je kind, kleinkind of echtgenoot/echtgenote je een spuitje geeft? Daar zijn natuurlijk allerlei mooie fiscale lokkertjes bij te verzinnen om mensen vooral maar te stimuleren dit thuis (=goedkoper dan elders) te doen: “Laat u inslapen door uw kleinkind en betaal maar de helft aan erfbelasting!” is iets wat nu krankzinnig klinkt, maar wel eens waarheid zou kunnen worden als het aan de gekken van dit Verbond ligt. Nee, dat zal niet dit jaar zijn, maar onze politici kennend is zoiets over vijf à tien jaar perfect in te voeren.

Hoe zijn we ooit zo diep gezonken in dit land?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Peter Selie

  En voor het geval dat u uit de titel niet direct snapt wie ik bedoel, ik heb het over D66.

  Hoe ik daar zo bij kom? Nou dat zal ik uitleggen; Els Borst was het die de euthanasie wetgeving door de Kamer haalde, dat is geen waardeoordeel maar gewoon een feit.

  Daarnaast hadden we Laurens Jan Brinkhorst die in 2001 tijdens de MKZ crisis vee preventief liet ruimen. De beelden dat afgemaakte dieren met een shovel in containers werden gedumpt staat nog altijd op mijn netvlies gebrand. Waren die dieren ziek? Nee hoor, maar om te voorkomen dat ze ziek zouden worden vond Laurens-Jan het beter ze te laten vermoorden dan in te laten enten.

  En nu hebben we dus Pia Dijkstra die voor elkaar wil krijgen dat de lichamen van overledenen eerst naar een sloperij gaan om nog bruikbare onderdelen eruit te vissen en te hergebruiken. Dat zijn dus drie belangrijke onderwerpen uit de politiek van de laatste decennia, en precies bij die drie onderwerpen was D66 van doorslaggevend belang.

  Hou me ten goede, ik begrijp best dat er mensen zijn die voorstander zijn van die mensensloperijen alleen ik val daar niet onder. En zodra de wet eventueel door de Eerste Kamer zou komen is tevens de dag dat ik me daarvoor uit laat schrijven. Beetje gek misschien voor sommigen maar ik zou voorstander zijn van een wet die regelt dat alleen toekomstige donoren in aanmerking komen voor transplantatie. En dat dan ruimschoots vooraf kenbaar maken, dus niet als pressiemiddel gebruiken bij terminale patiënten. Zo in de trant van “u bent terminaal doordat uw nieren niet meer naar behoren functioneren en we zouden u kunnen redden met een donornier maar dan moet u even tekenen dat als u overlijd wij de nog bruikbare onderdelen uit uw lichaam mogen peuteren”.

  Nee gewoon bij leven en welzijn tekenen dat men na uw overlijden de handel eruit gesloopt mag worden, heb je dat niet dan kom je ook niet in aanmerking voor transplantatie van enig onderdeel. Geen gezeur van “ja maar dat wist ik niet”, nee gewoon keihard “dat had u kunnen weten”. Wil ik dan niet in aanmerking komen voor transplantatie? Nou niet als daar tegenover staat dat mijn lichaam na mijn overlijden uit elkaar wordt gesloopt, dat bij wijze van spreken de chirurg zijn messen al staat te slijpen op het moment dat ik me niet lekker voel.

  Nou weet ik ook wel dat velen het niet met me eens zullen zijn op dit onderwerp, maar hé, dat is nu eenmaal hoe ik erover denk, en nee, ik heb er geen probleem mee als ze op het moment dat ik me niet lekker voel de oven vast op een laag pitje aanzetten. Net zoals ik er geen probleem mee zou hebben dat ze me straks een spuitje zouden geven als ik ergens in een hoekje kwijlend in een stoel hang. Het leven is eindig en voor mij hoeft het einde niet tegen beter weten in opgerekt te worden.

  Vreemd genoeg denken mensen vaak van mij dat dit stoere grootspraak van mij is en dat ik er wel anders over zou denken als het eenmaal zover is maar ik kan u verzekeren dat dit zeker niet het geval is. En geloof mij; dit dacht en vond ik al heel lang voordat het plotseling actueel werd dankzij Pia.

  Nou dat is toch ook wat, zeg ik eerst dat D66 een morbide partij is en vervolgens ga ik zelf een morbide praatje zitten houden! Nou ja, het kan verkeren nietwaar?

  Zouden mensen die achter de beoogde wetgeving van D66 er trouwens ooit bij stilgestaan hebben dat als hun wet straks werkelijkheid wordt er een overschot aan bepaalde lichaamsdelen zou kunnen ontstaan?. En wat denkt men daarmee te gaan doen, gooien we dat weg of gaan we die tegen betaling exporteren? Brengen we dat naar de dierentuin als voer voor leeuwen en tijgers of gaan we daar de internationale markt mee op?

  U denkt dat ik een geintje maak? Het zou zomaar werkelijkheid kunnen worden…..

  Bron
  fenixx.org

 2. Ni28

  Echt weer de VVD. De ouderen leven te lang en kosten te veel aan AOW en ziektekosten e.d. Ik noemde het al eerder, de Endlösung. Je moet de ouderen het leven zo zuur maken dat zij niet meer willen leven en dan hebben zij pas hulp nodig door het leven te beeindigen. Niet tijdens het leven dat is te duur. Kleine twee jaar terug was op televisie een oude mevrouw die na alle maatregelen van deze kabinet zei: ik wil zo niet meer leven. En vele andere kwamen niet op TV. De begeleiding zal op eigen kosten gaan of in ieder geval via de eigen risico. In deze heeft de SP een punt dat moet ik toegeven. De voorbeelden van Sybrand over fiscale kortingen en zo zijn niet eens zo fantastisch maar degelijk mogelijk. Korting bij het afstaan van organen b.v. Het zou wel eens kunnen voorkomen dat je schoonfamilie die zeggenschap over je leven kan krijgen is sommige gevallen. Dan zullen wij ouderen snel tekort komen. Het leven wordt gekoppeld aan de economie en dan is het hek van de dam. Op een of andere manier moet ik denken aan dr. Mengele.

 3. Peter Selie

  Het Ultieme Kapitalisme: Stelen van kanker patiënten en Rapist Bill en Trump.

  AMSTERDAM-NOIR- ‘Gore’ bejaarden valse nichten Gordon en Joling krijgen cocaïne Mark Rutte en Gordonsnuivend kwart miljoen van ‘Maffia-boss John de Mol’ om bejaarden uit te melken’.
  Het huisblad van de Clintons the New York Times kwam gisteren met het bericht dat ‘Mad Dog Trump’ een ‘Rapist-Octopus’ is. Tja, wie is dat niet in die ‘Elite-Gangster’ kringen. Terwijl de US verkiezingen dus nu ontaard zijn in wie is de grootste Rapist en Pedofiel? (Video) Is dat ‘Pedo-Bill’ aka “de Cigar” of Mad Dog Trump aka“de Octopus”? En wie van die twee corrupte perverts gaat het Witte Huis in. Maakt het wat uit wie het wordt? Beide staan pal achter het Kapitalisme. Maar ook was er klein Hollands nieuws gisteren. Bij de “Zwarte Piet” Humberto Tan(Video) van ‘Coca Boss John de Mol’(Video) werden op een bijna debiele manier de twee Top VVD Valse nichten Geer en Goor de hemel in geprezen als de redders van de door hun partij Boss Rutte de dood in gejaagde arme bejaarden. lees verder >>> https://stevenbrownsblog.wordpress.com/2016/10/13/het-ultieme-kapitalisme-stelen-van-kanker-patienten-en-rapist-bill-en-trump/

 4. van Urk

  Van kindermoord, ouderenmoord tot zelfmoord. Het moet allemaal maar tegen Gods woord in gebeuren. ” Een dief (satan) komt alleen om te roven, te slachten en te vernietigen, maar ik (christus) ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid” (Joh.10:10). ” Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige geest, die in u woont en die u ontvangen hebt van God, en weet u niet dat u van uzelf bent? U bent gekocht en betaald, dus bewijs God eer met uw lichaam” (1Cor. 6:19-20). Nu snap ik ook waarom de doodstraf niet ingevoerd wordt voor moordenaars omdat ons land straks vol met dat soort lui komt te zitten met toestemming van de overheid.

  1. van Urk

   De tekst van 1 Cor. is trouwens: En weet u niet dat u NIET van uzelf bent?

  2. Sarko

   Maar niet iedereen ziet de bijbel als waarheid.
   Daarom mag de gelovige nooit de scepter zwaaien over de anders denkende.

   1. Peter Selie

    Goh steeds maar weer proberen om discussies te saboteren met ongefundeerde opmerkingen, zijn de onhandige gereedschappen van de linkse randdebielen zoals sarko er een van hen is. En deze die niet kan of willen inzien dat hun maakbare heilstaat Nederland in grote problemen is komen. Ontkennen en de kop in het zand steken is immers makkelijker dan normaal doen. Van goede argumenten en een degelijke onderbouwing moet jij het niet hebben aangezien jij al moeite hebt gehad met het afronden van de Kindergarten, toen had je volgens mij óók al moeite met jouw narcistische gedragsproblemen. Het leuke aan dit intermezzo is dat we de afgelopen jaren continu zijn geconfronteerd met socialistisch beleid dat aantoonbaar niet werkt maar jij stond en staat vierkant achter het beleid van en door de achtereen volgende regeringen. De ultieme oplossing van het socialisme, de belastingen verhogen totdat niemand meer geld heeft om zijn reet te vegen. Dat dit geld bij hardwerkende mensen vandaan moet komen door middel van steeds meer verzonnen belastingen, deert links Nederland niet, uitgeven is het motto van deze lamzakken het liefst aan de eisen van hun islamitische, criminele achterban.

    1. Sarko

     Je bent zo hypocriet als wat, altijd de gelovigen weggezet als minkukels en nu ga je mij daarop aanvallen.

   2. van Urk

    Nee inderdaad Sarko, Dat zijn de meelopers die naar de pijpen van de satan dansen zonder dat zij het zelf weten. Veel mensen denken dat Satan geen persoon is maar het kwaad in elk mens. Net als God bestaat Satan echt (Deuteronomium 32:4 en Job 2:1-6). Hij is een opstandige engel, een onzichtbaar wezen dat tegen God is. Hij is de heerser van deze wereld (Joh. 12:31). Hij gebruikt leugenachtige tekenen en bedrog om zijn doelen te bereiken (2 Thessalonicenzen 2:9,10). De redenen waarom Satan mensen graag wil laten geloven dat hij niet bestaat, komt overeen met de redenen waarom een crimineel zijn ware identiteit verbergt, namelijk om ongemerkt de wet te kunnen overtreden “De hele wereld ligt in de macht van de goddeloze” (1 Joh. 5:19) Om u zelf te beschermen tegen het kwaad, moet u eerst erkennen dat hij bestaat. Het grootste deel van de mensheid is gezwicht voor Satans misleidende invloed en is dus in zijn macht (2 Kor. 11:14). Dat vormt mede een verklaring waarom het mensen niet lukt de wereldsituatie te verbeteren. Als God aan de mens zegt dat hij zichzelf en zijn naaste niet mag doden wat een goed wetsvoorstel is waarom zou een partij als de D66 al te graag een wet naar voren schuiven om mensen juist wel te mogen doden omdat zij hun leven zat zijn? U bent SP,er? Ik vond die tweet van Lilian een goede statement om het kabinet erop te wijzen waarmee ze bezig zijn. Er zijn niet voor niets specialisten en medicijnen op de wereld gezet om mensen zo lang mogelijk in leven of gezond te houden of om bejaarden een goede zorg te geven. Er is duidelijk wat mis gegaan waardoor euthanasie net als abortus een wel zeer gemakkelijke weg begint te worden. Wat ben ik als Urker daarom gezegend dat ik in een samenleving leef waar ouderen zich niet druk hoeven te maken dat zij eenzaam komen te staan en waar ouderenzorg wel de hoogste prioriteit heeft zodat zij niet hoeven gaan roepen om een dodelijke spuit.

  3. Freud

   Wordt Christus er nu ook al bijgehaald? Die God van jouw was een echte moordenaar hoor, lees het O.T. maar: “Ik zal de hoofden van uw kinderen tegen de rotsen slaan”. En als je een donornier nodig hebt Van Urk, is je lichaam dan ook een tempel? En als tientallen onschuldig met de dood worden gestraft (in de V.S.) ben je dan ook nog zo fanatiek voor deze onmenselijke straf? Gij zult niet doden staat in de 10 geboden.

 5. Sniper666

  Eigenlijk denk ik meer aan subsidies dan vrijstelling van erfbelasting.

 6. Sarko

  Drie maal gelezen, van Galien noemde mij gestoord.
  Er zijn er dus meer …………
  Zie bovenstaande van Sybren

 7. Ni28

  Ik denk dat je je voor een overweging van deze vraagstuk geen bijbel nodig hebt. Met gezond verstand en enige gezonde waantrouwen moet je er makkelijk komen.

 8. Ni28

  Het pijnlijkste is dat dit kabinet mee komt, een kabinet die het de ouderen juist zo moeilijk heeft gemaakt. Een kabinet die bevordert dat de ouderen eenzaam worden. Een spuitje is dan goedkoper om dan voor de ouderen zodanig te zorgen dat zij een prettige leven hebben, niet die zooi waar het kabinet voor gezorgd heeft.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.