Concurrenten Max Verstappen hebben het voor elkaar: Formule 1 gaat strenger optreden tegen onze stercoureur

Als je het op het circuit niet kan winnen van Verstappen, dan maar door geniepig de regeltjes te veranderen. Max Verstappens mede-coureurs in de Formule 1 hebben een list gedacht om de talentvolle Red Bull-coureur een poot uit te draaien.

Vanavond om 21:00 gaan de Formule 1-bolides weer uit de startblokken: dan zal in Austin, Texas de Grand Prix van Amerika worden gereden. Max mag beginnen op de vierde plek, en één ding is duidelijk: de jonge Nederlander zal daarbij echt op zijn tellen moeten passen. Zijn collega-racers hebben namelijk van de sportleiding FIA gedaan gekregen dat zogeheten “Verstappen-achtige acties” voortaan bestraft zullen worden. Men was het niet eens hoe Verstappen manoeuvres uithaalde om Kimi Raikkonen en Lewis Hamilton in te halen bij vorige Grand Prixs.

De slechte verliezers hebben het nu voor elkaar dat Max zijn gebruikelijke tactische race niet meer kan rijden:

“In een communique is aan de teams laten weten dat ‘geen auto bestuurd mag worden op een gevaarlijke manier voor andere rijders’ en dat het niet toegestaan is om ‘anderen te hinderen door abnormaal van richting te veranderen.’

Dit betekent dat het in een race veranderen van richting tijdens het remmen, waardoor een tegenstander moet uitwijken, nader wordt onderzocht door de wedstrijdleiding.”

Erg triest. Als je het niet kan winnen op sportieve wijze tegen een sterke tegenstander, dan laat je de regels maar aanpassen hè? Het is een teken van zwakte van de Formule 1-heren dat ze zo slecht tegen hun verlies kunnen en op deze manier via onnatuurlijke wijze de Red Bull-coureur tóch nog een plekje naar beneden willen dwingen.

Het is te hopen dat Max Verstappen zich niets aantrekt van al deze pesterijen en in Austin gewoon weer een toprace neerzet. Laat die zure Ferrari- en Mercedes-coureurs maar lekker janken in een hoekje, en schrijf die Grand Prix gewoon op je naam, Max! De waarheid is namelijk dat jij nu al de morele winnaar bent. De rest een stelletje in de verdediging gedrukte verliezers.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. ikweetwatikwil

    In zijn jeugdige onbezonnenheid zou hij best een gevaar op de baan kunnen zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.