Dikke pech voor Erdogan! Duitse rechter vervolgt komiek die grapjes maakte over Turkse president en geiten niet

Erdogan wilde graag in hoger beroep tegen komiek Jan Böhmermann die suggereerde dat de Turkse president Erdogan de liefde bedreef met geiten. Dat gaat dus mooi niet door, zo blijkt vandaag.

Eerder dit jaar veroorzaakt de Duitse komiek Jan Böhmermann ophef, vanwege het feit dat hij op televisie de autoritaire Turkse president een pedofiel had genoemd, en daarbij ook nog eens suggereerde dat hij het bed deelde met geiten. Ankara pikte dat niet en probeerde de grappenmaker te vervolgen. Een rechtszaak ketste in eerste instantie al af, omdat de officier van justitie vond dat er geen sprake was van smaad, en startte geen strafrechtelijke vervolging.

Erdogan maakte bezwaar tegen die beslissing, maar haalt nu dus opnieuw bakzeil:

“De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft vergeefs beroep aangetekend tegen het besluit van het Openbaar Ministerie in Mainz de tv-komiek Jan Böhmermann niet te vervolgen wegens belediging van een buitenlands staatshoofd. De procureur-generaal van Rijnland-Palts, waar de zendgemachtigde ZDF is gevestigd, vond het bezwaar dat Erdogan via zijn Duitse advocaat tegen de beslissing maakte ongegrond.”

De officier van justitie kwam tot deze beslissing omdat volgens hem de grens tussen satire en smaad niet ‘bewust was overtreden’. Derhalve zal er geen zitting plaatsvinden waarbij Böhmermann in het verdachtenbankje zit.

Een goede zaak, uiteraard. Een land dat satire aanpakt is geen vrij land meer, en een land dat buigt voor druk van een buitenlands staatshoofd op dit gebied is gewoon een bange semi-kolonie. Prima zo: Erdogan kan hoog of laag springen, in Duitsland mag je de vrijheidshatende president van Turkije gewoon uitmaken voor een liefhebber van geiten en kleine jongetjes, zelfs al is dat niet helemaal de waarheid. Het is immers niet zo alsof de waarheid voor Erdogan zélf zo’n belangrijke waarde is.

Rest mij nog maar één ding te zeggen: bèèèèèh Erdogan, bèèèèèèh! Bèèèèèh, bèèèèèh, bèèèèèh !

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Peter Selie

    http://www.toonpool.com/user/12400/files/neuer_tuerkei_deal_2682425.jpg

    Recep, als je die aanklacht tegen Böhmermann intrekt, krijg je ál deze geiten van mij

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.