Eindelijk! ChristenUnie trekt ook feller van leer tegen vluchtelingen: geen gratis uitkering meer

Geen categorieokt 15 2016, 10:00
Het werd eens een keer tijd ook, dat de christen-socialistische partij afstand ging nemen van de linkse koers die onder oud-voorman André Rouvoet werd ingezet.
Vroeger stonden de ChristenUnie en de SGP gezamenlijk te boek als 'klein-rechts'. Het is een term die zo'n tien jaar geleden geheel in onbruik raakte, vanwege het feit dat de ChristenUnie eigenlijk helemaal niet meer rechts was. André Rouvoet deed eind 2006 mee met het generale pardon zoals dat door linkse politici werd doorgedrukt, en vanaf dat moment kunnen we eigenlijk spreken van een linkse ChristenUnie.
Tien jaar later neemt onder voorman Gert-Jan Segers de partij eindelijk afstand van die socialistische koers. De partij is er kennelijk klaar mee om de christelijke tegenhanger van GroenLinks te zijn, en kondigt dat ook aan in het verkiezingsprogramma voor de aankomende tijd. Daarin één forse maatregel: het is een keertje gedaan met alle uitkeringen voor asielzoekers in ons land. Tegenover Zoomin licht Segers het standpunt toe:
Het werd eens tijd, dat de ChristenUnie ook begon in te zien dat ze gewoon een loot aan de linkse stam waren geworden. De PvdA met de Bijbel, als het ware. Wel, no more. Eindelijk weer een beetje realiteitszin bij de partij die op dit thema terecht kritisch is.
Eén van de redenen dat hier zoveel asielzoekers zijn, is omdat er een enorm perverse prikkel uitgaat van ons asielbeleid. Je kan meer verdienen met hier in de uitkering zitten, dan werken in bepaalde baantjes in het Midden-Oosten. Je zou haast een dief van je eigen portemonnee zijn als je dus níét naar Nederland komt om daar je zakken te vullen met belastinggeld. Met nog een beetje erbij 'hosselen' sprokkel je op die manier een aangenaam inkomen voor jezelf bij elkaar.
Haal dus die uitkeringen weg bij vreemdelingen, en je zal zien dat het aantal asielaanvragen verdwijnt als sneeuw voor de zon. De oorlogsvluchtelingen zullen blijven komen, maar dan zijn we tenminste van alle gelukszoekers af. Het is fijn dat de ChristenUnie op dit thema ook weer opnieuw toetreedt tot het rechtse kamp: op het dossier immigratie heeft links (met hulp van Segers en zijn voorgangers Slob en Rouvoet) de afgelopen tien jaar een hoop schade aangericht. Het is tijd om dat weer ongedaan te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten