Fantastisch: rechter maakt gehakt van wannabe-jihadist Maiwand al-Afghani

De rechter is de fratsen van de extremist spuugzat en geeft hem er flink van langs.

Goed nieuws: als het aan het OM ligt, draait de beruchte salafist en jihadverheerlijker Shabir Burhani, beter bekend als Maiwand al-Afghani, binnenkort de gevangenis in. Het OM eiste acht maanden celstraf (waarvan vier voorwaardelijk) tegen de 24-jarige moslimextremist wegens het bedreigen van Ayaan Hirsi Ali en Afshin Ellian, en het oproepen tot geweld tegen homo’s.

Maiwand kwam al eerder in het nieuws vanwege zijn opruiende uitspraken: vorig jaar blokkeerde de Rabobank zijn rekening omdat hij sympathiseerde met terrorisme en de aanslagen van ISIS in Parijs verheerlijkte. Bovendien zei hij op Facebook dat homo’s maar naar het kalifaat van ISIS moesten gaan, want daar zouden ze gratis ‘vliegles’ krijgen – door van een flatgebouw te worden gegooid. Bij Pauw deed de jihadsympathisant vorig jaar net alsof het allemaal maar grapjes waren, en dat probeerde hij deze week ook voor de rechter. Hij had het allemaal niet zo bedoeld.

Maar daar had deze rechter totaal geen boodschap aan. Toen Maiwands telefoon afging met de islamitische gebedsoproep kreeg hij de wind van voren, schrijft de Telegraaf.

Halverwege het betoog van de officier van justitie begon zijn telefoon hard de moskeeoproep te spelen. „Het is gebedstijd’, sorry.” „U wilt gewoon niet luisteren”, snauwde de rechter hem toe. „ U wilt het altijd het zelf het beste weten. Altijd door anderen heen praten. En onder druk draait u mee en geeft u standpunten prijs. U krijgt zo de uitstraling van een slappeling.”

Kijk, dát is pas een goede rechter. Waar we ons in Nederland maar al te vaak kunnen ergeren aan slappe D66-rechters, heeft deze rechter absoluut geen boodschap aan de zielige smoesjes van jihadist Maiwand. Hopelijk resulteert dat ook in een forse celstraf voor de salafist.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Anna

  Even de gevangenis in en dan weer vrij spel. Levensgevaarlijke lui voor onze democratie en rechtsstaat.Werkelijk verschrikkelijk dat ze het Nederlandse paspoort mogen behouden en niet worden afgezet in eigen landen. We gaan de totale vernietiging in.

  1. ✡︎ Meng ✡︎

   Je hebt helaas helemaal gelijk. Het einde van West Europa is dichterbij dan dat velen denken.

   1. Anna

    Meng. Wel verschrikkelijk dat overgrote deel politici dan niet willen inzien. Wel verschrikkelijk dat kiezers stemmen op partijen die de islamisering steun verlenen.

 2. Wachteres

  Zijn gevangenisstraf uitzitten en dan retour afzender.

  Een goede rechter bevrijdt ons voor altijd van deze gewelddadige fundamentalisten.

  Maar wat wil men in een land waar dit schorriemorrie welkom wordt geheten.

  Een paar dagen na het welkomsgezang [zie de link] moest de politie komen vanwege geweld.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/12/live_rellen_bij_azc_apeldoorn.html

 3. ✡︎ Meng ✡︎

  Eindelijk een normale rechter die gewoon RECHT SPREEKT.

  Deze meneer is een gevaar voor onze maatschappij en moet derhalve zo behandeld worden.

  Eigenlijk zou dit vanzelfsprekend moeten zijn, maar Nederland is zo ziek dat we dit inmiddels bijzonder vinden.

  1. Anna

   Meng. Hij zal weer snel vrij rond lopen en al zijn vriendjes opzoeken. Nederland is niet ziek. Politici die de islamisering laten plaatsvinden die zijn niet alleen ziek maar laffe onnozelaars. Europa is ten dode opgeschreven. Denken politici dat Syriërs anders zijn dat Turken die opkomen en werken voor Ankara. We zullen het nog weten.

 4. Anna

  Niet te geloven dat overgrote deel politici zich nooit afvragen hoe ons land er over 25/50 jaar zal uitzien? In alle islamitische landen worden Joden,christenen en alle anderen verdreven en uitgemoord. Zal men dan Europa vrijwaren. Intussen zit Europa vol met dit soort jihadisten.

 5. Sniper666

  Oh jee als het OM er lucht van krijgt dat deze rechter zo streng is krijgt hij de wind van voor. Een moslim extremist zo op zijn nummer zetten.. Dat kan niet hoor.

 6. Niek

  W.b. De Onnozele Mafiozo 8-4 = 4 maanden. q.e.d.

  Slechts.

  Knet.ter.gek. q.e.d.

 7. Ruud562

  Dit stuk maatschappelijk gevaarlijk stinkend uitschot hoort niet in een Nederlandse gevangenis. Hij hoort thuis op Cuba, enwel in Guantanamo Bay totdat hij oud en dement is. Zodat hij niks en niemand meer kan opruien of aandoen. Maar ja, mensenrechten hé ….. Daarom verwacht ik dat we binnen afzienbare tijd weer (indirect) van zijn daden zullen vernemen, een AIVD daarbij in de kou zettend! Want die functioneren niet naar behoren!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.