Farid Azarkan (DENK) lanceert bizar plan tegen discriminatie: racismepolitie en gebiedsverboden

Geen categorieokt 07 2016, 12:04
DENK heeft een nieuw dieptepunt bereikt.
Ongelooflijk maar waar: DENK, de partij van Kuzu, Öztürk, Sylvana Simons en Farid Azarkan heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Donderdag presenteerde Farid Azarkan het nieuwe plan tegen discriminatie van de partij. De zogeheten ketenaanpak moet ervoor zorgen dat discriminatie en racisme in Nederland verleden tijd worden, vertelt de Marokkaanse DENK-aanhanger. Als je naar het filmpje kijkt waarin Azarkan het plan uit de doeken doet, val je van de ene verbazing in de andere.
Zo wil DENK een speciale racismepolitie om mensen die zich schuldig maken aan racisme of discriminatie op te sporen en te vervolgen. De partij wil hiervoor maar liefst 1000 agenten inzetten. Ook moet er meer kennis komen bij het OM en rechters over discriminatie. Dat dit allang het geval is – er is zelfs een landelijke officier van justitie die zich heeft gespecialiseerd in discriminatiewetgeving – maakt de partij kennelijk niets uit.
Ook wil de Nederturkse partij in het kader van "bewustwording" dat Nederlandse straatnamen massaal worden aangepast. De Piet Heintunnel mag van DENK niet meer zo heten, want Piet Hein was een "terrorist", vertelde Azarkan bij Pauw. En woont u in de Michiel de Ruyterstraat? Als het aan DENK ligt, is ook die naam verleden tijd. Zowel Piet Hein als Michiel de Ruyter zijn nationale helden die Nederland hebben verdedigd tegen buitenlandse vijanden. Maar voor DENK zijn deze helden niets anders dan racisten en moeten hun namen worden uitgebannen. De partij wil de "weg met ons"-mentaliteit met harde hand opleggen.
Maar dat is niet eens het meest zorgwekkende voorstel in het DENK-plan. De partij eist namelijk een gebiedsverbod voor vermeende racisten. Op wat voor plaatsen zo'n gebiedsverbod zou moeten gelden maakt de partij niet duidelijk, maar het is natuurlijk een angstaanjagend plan. De DENK-definitie van racisme is immers bijzonder ruim. Mogen mensen die zich verkleden als Zwarte Piet binnenkort een gebiedsverbod verwachten? Wordt de film over Michiel de Ruyter straks verboden op straffe van een hoge geldboete? Met DENK weet je het maar nooit.
Het moge duidelijk zijn: DENK is volledig van de rails. Je zou denken dat de partij niet dieper kon zinken, maar toch is dat gebeurd. En de komende maanden zal dat in de aanloop naar de verkiezingen alleen maar erger worden. Triest!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten