Farid Azarkan (DENK) lanceert bizar plan tegen discriminatie: racismepolitie en gebiedsverboden

DENK heeft een nieuw dieptepunt bereikt.

Ongelooflijk maar waar: DENK, de partij van Kuzu, Öztürk, Sylvana Simons en Farid Azarkan heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Donderdag presenteerde Farid Azarkan het nieuwe plan tegen discriminatie van de partij. De zogeheten ketenaanpak moet ervoor zorgen dat discriminatie en racisme in Nederland verleden tijd worden, vertelt de Marokkaanse DENK-aanhanger. Als je naar het filmpje kijkt waarin Azarkan het plan uit de doeken doet, val je van de ene verbazing in de andere.

Zo wil DENK een speciale racismepolitie om mensen die zich schuldig maken aan racisme of discriminatie op te sporen en te vervolgen. De partij wil hiervoor maar liefst 1000 agenten inzetten. Ook moet er meer kennis komen bij het OM en rechters over discriminatie. Dat dit allang het geval is – er is zelfs een landelijke officier van justitie die zich heeft gespecialiseerd in discriminatiewetgeving – maakt de partij kennelijk niets uit.

Ook wil de Nederturkse partij in het kader van “bewustwording” dat Nederlandse straatnamen massaal worden aangepast. De Piet Heintunnel mag van DENK niet meer zo heten, want Piet Hein was een “terrorist”, vertelde Azarkan bij Pauw. En woont u in de Michiel de Ruyterstraat? Als het aan DENK ligt, is ook die naam verleden tijd. Zowel Piet Hein als Michiel de Ruyter zijn nationale helden die Nederland hebben verdedigd tegen buitenlandse vijanden. Maar voor DENK zijn deze helden niets anders dan racisten en moeten hun namen worden uitgebannen. De partij wil de “weg met ons”-mentaliteit met harde hand opleggen.

Maar dat is niet eens het meest zorgwekkende voorstel in het DENK-plan. De partij eist namelijk een gebiedsverbod voor vermeende racisten. Op wat voor plaatsen zo’n gebiedsverbod zou moeten gelden maakt de partij niet duidelijk, maar het is natuurlijk een angstaanjagend plan. De DENK-definitie van racisme is immers bijzonder ruim. Mogen mensen die zich verkleden als Zwarte Piet binnenkort een gebiedsverbod verwachten? Wordt de film over Michiel de Ruyter straks verboden op straffe van een hoge geldboete? Met DENK weet je het maar nooit.

Het moge duidelijk zijn: DENK is volledig van de rails. Je zou denken dat de partij niet dieper kon zinken, maar toch is dat gebeurd. En de komende maanden zal dat in de aanloop naar de verkiezingen alleen maar erger worden. Triest!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Sniper666

  Het DENKfout gehalte was inderdaad weer evident bij het kijken naar gutmensch podium Pauw. Die Azarkan is werkelijk van de pot gerukt. Maar als bijv. de Witte de Withstraat weg moet vind ik dat de aanstootgevende haathutten ook uit het straatbeeld moeten verdwijnen. De Islam doet mij immers ook telkens denken aan bloedvergieten en misdaden tegen de mensheid.

  Maar alle gekheid op een stokkie, zelfs Mr. Spong zat met onverholen verbazing te kijken naar hetgeen die Azarkan uitkraamde.

 2. van Urk

  Racismepolitie!? Hebben ze die ook in Turkije of Marokko soms?

  1. zomaar

   ja die belhamels , (jihadburgerwacht ) waar J.van.Aardse zo lij mee is .

   en o ‘wee als je iets negatiefs over de koran of de moslim zegt !, via hun mobieltje trommelen zij hele wijken op , die gezamenlijk jou op andere gedachten willen brengen .

   met regelmaat horen en zien wat dat , dat er weer eens een vrouw , man , of vrijend stelletje , gruwelijk vermoord worden door dit gespuis, of de zonen van Allah hoe heet die vent toch?.

 3. Sniper666

  @van Urk

  Wel weet ik van schurkenstaat Saoedi dat men daar sharia politie heeft.

  Zie –> https://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_religious_police

  Dat model probeert men ook naar het westen te exporteren.

 4. ikweetwatikwil

  Als de ogen nu nog niet open gaan, dan weet ik het niet meer. Geef ze een vinger en ze pakken je hele land. Die mensen horen hier niet.

  1. Sniper666

   @I+3xw

   Nee de linkse ogen kijken altijd weg. Er is een groot verschil tussen kijken en zien.

 5. Peter Selie

  Raar hé dhr. Wilders heeft een politiek proces aan zijn broek hangen door dit soort lieden, de islamisten doen een greep naar de macht, het grondpersoneel van Allah komt dubbel en dwars weg met haatzaaien.

  1. Sniper666

   @Peter Selie

   Nee niet raar, weet u ook wel. Dat hangt weer samen met het linkse justitie apparaat. En zo beginnen alle radertjes tegen de normale Nederlander in te draaien.

 6. LieverKipsLeverworst

  Wat een rare man die Azarkanhetdenkikniet.
  Mag dit dan ook niet: https://goo.gl/maps/F8EV3cxSVyk ???

  1. LieverKipsLeverworst

   Ook deze zal streng verboden worden door denk: https://goo.gl/maps/hXFpwzYrgo62

 7. henk vintage

  @ LieverKipsleverworst: Je zal maar een huis gekocht hebben in Koudekerke en de gemeente besluit dan om de straat De Drie Turken te noemen.
  Tenzij het huurhuizen zijn natuurlijk en er wonen 3 Turken

  1. LieverKipsLeverworst

   Nou, inderdaad. Zal je maar gebeuren… Maar misschien heet de oom van die drie Türken wel gewoon Donald 🙂

   1. denktenk

    Gewoon dom copieergedrag van Azarkan.
    Je bedoelt shariapolitie en vervangt het woord sharia door discriminatie.
    Wil je die mensen kunnen begrijpen, dan moet je terug naar brugklasniveau. daarom hebben ze het clubje ook denk genoemd.
    Eerst nog maar een cursusje inburgeren. Dan nog een paar lessen Nederlandse taal en dan komen ze er misschien achter, wat het verschil is tussen denken en nadenken.

    1. denktenk

     Mijn buurvrouw kwam net binnen en zei “Nou, nou, nou, brugklasniveau?” Kuzu en Azarkan hebben toch een behoorlijke opleiding gehad?
     Buurvrouw, als je dingen goed kunt onthouden en wat diploma’s bij elkaar weet te sprokkelen hoeft dat nog niet te betekenen, dat je verstand hebt.
     Kijk eens naar die kindertjes van een jaar of vijf zes, waar met geweld de koran ingemept wordt, die kunnen hem uit het hoofd opdreunen en die kinderen hebben toch ook geen verstand. Die zijn verminkt voor het leven.

    2. Ali Yas

     Azarkan heeft een heel eigen kijk op de realiteit en daaruit valt zijn politieke opstelling wel te verklaren:

     “zeg dat je die kleine groep djihadisten vreest, of mensen die hier heel eventueel misschien volgens de sharia zouden willen leven. Dat piepkleine groepje waar Ayaan Hirsi Ali ons bang voor maakt”

     In het hoofd van Farid is de groepje “piepklein”, maar wat zijn de feiten?

     “19% of Muslim-Americans say that violence is justified in order to make Sharia the law in the United States”

     En volgens een onderzoek van het Nederlandse Ministerie van Justietie uit 2010 blijkt (eerder vermeld hier op DDS) dat:

     “ongeveer 11 procent van de moslims in Nederland zegt dat er situaties zijn waarin het vanuit de religie acceptabel is om geweld te gebruiken.”

     Een groep van honderdduizend man is dus “piepklein”. In de ogen van Azarkan althans.

     Maar niet heus. De man kent de cijfers heus wel, hij is bijzonder belezen, maar kiest ervoor die zó te framen dat het probleem bij anderen dan bij moslims lijkt te liggen.

     1. denktenk

      Azarkan neemt zijn oude beroep weer op. Kijk maar even, naar de Yarden reclame op TV. Daar staat hij met een schep in zijn hand. Voordat yarden YARDEN werd, was het een respctabele begrafenis en crematie vereniging/onderneming. Het is tegenwoordig een dubieus clubje. Azarkan heeft er zijn kont in kunnen draaien als “bestuurder”. Gewoon een beetje schrapen en zakkenvullen. Het ergste is natuurlijk, dat je daar niet zo maar wordt aangesteld. Er moeten dus nog meer figuren zijn, die het verachtelijke gedachtengoed van Azarkan en trawanten delen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.