De elitaire levensstijl van Sylvana Simons: luxe vakanties, exclusieve etentjes en peperdure chocola

Geen categorieokt 07 2016, 13:12
Is de DENK-diva wel klaar voor de politiek?
Het kan niemand ontgaan zijn dat Sylvana Simons politieke ambities heeft, maar het is nog maar de vraag of ze die ambities kan waarmaken. De voormalige TMF-presentatrice sloot zich in april aan bij DENK. Een opvallende keuze, maar Sylvana bleek zich al snel te schikken naar de standpunten van de Nederturkse partij van Kuzu en Öztürk. Zo verdedigde ze de arrestatie van Ebru Umar in Turkije – een frontale aanval op de vrijheid van meningsuiting.
Met haar bizarre uitlatingen heeft Sylvana zichzelf natuurlijk volkomen gediskwalificeerd voor een rol in de politiek. Iemand die beweert dat blanke mannen "pedofielen" zijn en dat Zwarte Piet moet worden verboden, hoort niet thuis in de Tweede Kamer. Maar naast het feit dat Sylvana's standpunten haar ongeschikt maken, zijn er ook vraagtekens te plaatsen bij haar levensstijl. Sylvana leidt zo'n luxe leventje dat het maar de vraag is of ze zal kunnen wennen aan het moordende werkschema van een Kamerlid. Want waar Kamerleden soms tot in de kleine uurtjes zwoegen met debatten, moties en wetsvoorstellen, ziet Sylvana's leven er heel anders uit.
Even op vakantie, voor de zoveelste keer dit jaar. Ditmaal was Sylvana aan het genieten op Sardinië. Wat een uitzicht.
https://www.instagram.com/p/BKxklbzDdDu/?taken-by=sylvanasimons
Op vakantie moet natuurlijk ook lekker worden gegeten. En dan hebben we het niet over een eenvoudige pizza, maar over exclusief bereide octopus:
https://www.instagram.com/p/BKvYrSIDd_Z/?taken-by=sylvanasimons
Thuis aangekomen is het feest uiteraard niet afgelopen. Sylvana geniet graag van de heerlijke – en peperdure – chocola van 'Koek & Chocolade' in Laren. Smullen!
https://www.instagram.com/p/BK8yMCqD70w/?taken-by=sylvanasimons
Nu zijn dit natuurlijk maar drie voorbeelden, maar als je Sylvana's Instagram even doorscrollt, staat het werkelijk vol van dit soort posts. Vakanties, dure etentjes, het kan niet op. Het is natuurlijk behoorlijk ironisch dat iemand die zegt op te komen voor "het volk" en voor "minderheden" een levensstijl heeft die mijlenver afstaat van de gemiddelde Nederlander. Welke Nederlander (of Marokkaanse Nederlander, of Surinaamse Nederlander) is nu meerdere malen per jaar op vakantie in exclusieve oorden? Sylvana denkt dat ze Nederland begrijpt, maar leeft in feite in een ivoren toren.
Bovendien is die luxe levensstijl natuurlijk geweldig voor Sylvana, maar ze moet wel beseffen dat daar een einde aan komt als ze de Tweede Kamer ingaat. Het salaris van een Kamerlid mag dan prima zijn, maar als volksvertegenwoordiger heb je simpelweg geen tijd voor dit soort luxe fratsen. Zou Sylvana dat wel beseffen? In ieder geval is het nóg een reden waarom de DENK-diva maar beter geen zetel kan halen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten