Geweldig: ontruiming vluchtelingenkamp Calais eindelijk begonnen

Duizenden gelukzoekers uit het Midden-Oosten en Afrika worden verscheept naar andere opvangcentra. De Fransen hebben namelijk hun buik vol van de ‘jungle van Calais.’

Vanmorgen vroeg was het dan eindelijk zo ver: de ontruiming van het vluchtelingenkamp in Calais begon. In totaal zijn er maar liefst 3250 politieagenten aanwezig. Zij moeten ervoor zorgen dat de ontruiming op enigszins ordentelijke wijze geschiedt én dat immigranten die niet weg willen uiteindelijk alsnog in een bus gezet worden.

Het AD legt uit wat er nu gaande is:

Om iedereen naar hun nieuwe locatie te vervoeren, staan zo’n zestig bussen klaar. De eerste bus vertrok rond 08.45 uur. Kinderen krijgen voorrang in de rij.

In Calais waren al zo’n 2000 agenten. Voor de ontruiming zijn 1250 extra agenten ingezet.

Gisteravond wisten de bewoners van het kamp natuurlijk al wat er vandaag zou gebeuren. In plaats van daar netjes aan mee te werken gingen zij los. Ze gooiden stenen naar de politie en riepen dat ze nooit nooit nooit mee zouden werken aan de ontruiming.

Al met al gaan de Franse autoriteiten ervan uit dat 2.000 van de 6400 immigranten in het kamp niet mee zullen werken. Het is afwachten hoe de Fransen daarmee omgaan. Gaan ze medewerking afdwingen of staan ze straks toch weer met de handen in het haar toe te kijken?

Natuurlijk is er maar één écht goede oplossing: de Fransen moeten de ‘vluchtelingen’ vertellen dat mensen die niet meewerken straks op een vliegtuig gezet worden en teruggevlogen worden naar het land van afkomst, of ze dat nou prettig vinden of niet. Pak die lui maar aan. Zero tolerance.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. poldi

  Het is geen vluchtelingenkamp maar een GELUKZOEKERSKAMP, verdikkeme nog aan toe !

  1. loritta

   Ja, dat is inderdaad zo. Maar, leg dat die linkse rakkers maar eens uit, want ze zijn daar allemaal zielig.

 2. Vabis

  Er wordt nog niets ontruimd, alleen zij die vrijwillig wensen te vertrekken gaan vandaag, morgen en overmorgen een bus in, en dan komt het ongedierte hopelijk aan de beurt die weigeren te vertrekken.

 3. Gustaafff

  Ik denk niet dat “gelukszoekers” geluk hebben gezocht in een haveloos asielkamp.

  1. Nog1

   @ Gustaafff

   Ze hebben maanden (en soms jaren) de tijd gehad om asiel aan te vragen in Frankrijk. Dat ze geen vluchteling/asielzoeker zijn is dus eigen keuze.

   Ze beschouwen zichzelf als migranten onderweg naar GB. Gelukzoekers is in dit geval dus een redelijke omschrijving van de werkelijke situatie.

   1. toetssteen

    @Nog1
    Yep, en zo is het.

  2. poldi

   Ze gebruiken Calais als een springplank om hun geluk in de UK te zoeken. Dus het blijven gelukzoekers !

 4. poldi

  Activisten van niet-gowvernmentele organisaties (ngo’s) zijn boos op de politie, die het kamp niet zou mogen ontruimen. De organisatie No Borders zou zelfs met walkietalkies rondlopen en ‘het geweld coördineren’.!
  Dit is een voorproefje wat we in Europa en in NL straks kunnen verwachten als overheden deze groepen maar niet durven aan te pakken .
  Wie zit er achter deze organisatie ?
  Anarchisten ? Linkse niet werkers .Mensen die gebaat zijn bij chaos ?

  1. zomaar

   10 tallen decennia lang !, hebben wij toegestaan dat de politiek dit soort organisaties financieel ondersteund hebben !.

   de linkse politieke partijen waren en zijn voorstanders van dit soort organisaties, je mag deze organisaties dus zien als de stormtroepen van links !, die bij elke niet gewenste demonstratie door de linkse partijen gesteurd worden om deze demonstraties te ontbinden et geweld!!.

   waarna de linkse media , begint te kakelen dat het geweld van rechts (extreem) is .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.