Hels ISIS gunt niemand het leven, houdt vluchtende burgers als ratten in de val in belegerd Mosul

Geen categorieokt 21 2016, 18:00
De demonen van ISIS bewijzen maar weer dat ze het niet verdienen om over ook maar één mens te regeren.
Het is de slag waar iedereen al maanden, misschien zelfs jaren naar uitkeek. Mosul is veruit de grootste stad waar ISIS - nog - de dienst uitmaakt, en de bevrijding van die stad zou dan ook een enorm slag zijn voor de terroristenkliek. Het probleem van deze slag was echter al lang vantevoren bekend: er wonen nog steeds zo'n één à twee miljoen burgers in de enorme stad.
Er werd dan ook vanuit gegaan dat de herovering een enorme vluchtelingenstroom op gang zou brengen zoals we die nog nooit eerder gezien hadden. Er werd dan ook afgesproken om aan de westkant een corridor vrij te houden voor de veilige uittocht van de stedelingen. Nu de slag langzaam maar zeker intensiveert, blijft de verwachte stroom aan vluchtende burgers echter uit. De reden daarvoor is nu zelfs voor de Verenigde Naties - doorgaans Oost-Indisch doof en blind voor islamistisch geweld - glashelder: ISIS staat het niemand toe om de stad te verlaten.
Jawel: in haar meest penibele moment tot nu toe hebben de haatbaarden ervoor gekozen om het meest onmenselijke strijdmiddel in te zetten. Meer dan een menselijk schild zijn de burgers van het zogenaamde Kalifaat niet voor de bloeddorstige extremisten als we de vreselijke berichten uit Mosul mogen geloven. Mensen willen wel vluchten, maar worden tegengehouden door islamisten die hen verzamelen op plekken die waarschijnlijk het doelwit zullen worden van bombardementen. Helaas is dat een ontzettend effectieve techniek die ze waarschijnlijk hebben afgekeken van Hamasstrijders: burgerdoden doen het immers altijd goed in Westerse media die daarna weer een excuus hebben om op te roepen tot het staken van de strijd tegen moslimextremisten. En dat is ook precies wat ISIS wil. Ze maken zich geen enkele illusie dat ze een eerlijke strijd kunnen winnen in hun eigen gebieden, dus verleggen ze de strijd maar al te graag naar de publieke opinie in het Westen.
Het is dan ook te hopen dat de landen die zich inzetten voor de bevrijding van ISIS-gebieden zich niet laten beïnvloeden door dat soort schimmige taktieken. Ja, ISIS zal vele burgers het graf mee inslepen voordat ze Mosul opgeven, maar het leven geven voor de bevrijding van je stad is altijd nog meer waard dan geen leven hebben onder het ISIS-regime. Dus ga Irak, ga Amerika, ga Koerden - ja, ga zelfs Turkije - en verdrijf de beulen van ISIS uit Mosul en geef de mensen daar een écht leven terug!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten