Hels ISIS gunt niemand het leven, houdt vluchtende burgers als ratten in de val in belegerd Mosul

De demonen van ISIS bewijzen maar weer dat ze het niet verdienen om over ook maar één mens te regeren.

Het is de slag waar iedereen al maanden, misschien zelfs jaren naar uitkeek. Mosul is veruit de grootste stad waar ISIS – nog – de dienst uitmaakt, en de bevrijding van die stad zou dan ook een enorm slag zijn voor de terroristenkliek. Het probleem van deze slag was echter al lang vantevoren bekend: er wonen nog steeds zo’n één à twee miljoen burgers in de enorme stad.

Er werd dan ook vanuit gegaan dat de herovering een enorme vluchtelingenstroom op gang zou brengen zoals we die nog nooit eerder gezien hadden. Er werd dan ook afgesproken om aan de westkant een corridor vrij te houden voor de veilige uittocht van de stedelingen. Nu de slag langzaam maar zeker intensiveert, blijft de verwachte stroom aan vluchtende burgers echter uit. De reden daarvoor is nu zelfs voor de Verenigde Naties – doorgaans Oost-Indisch doof en blind voor islamistisch geweld – glashelder: ISIS staat het niemand toe om de stad te verlaten.

Jawel: in haar meest penibele moment tot nu toe hebben de haatbaarden ervoor gekozen om het meest onmenselijke strijdmiddel in te zetten. Meer dan een menselijk schild zijn de burgers van het zogenaamde Kalifaat niet voor de bloeddorstige extremisten als we de vreselijke berichten uit Mosul mogen geloven. Mensen willen wel vluchten, maar worden tegengehouden door islamisten die hen verzamelen op plekken die waarschijnlijk het doelwit zullen worden van bombardementen. Helaas is dat een ontzettend effectieve techniek die ze waarschijnlijk hebben afgekeken van Hamasstrijders: burgerdoden doen het immers altijd goed in Westerse media die daarna weer een excuus hebben om op te roepen tot het staken van de strijd tegen moslimextremisten. En dat is ook precies wat ISIS wil. Ze maken zich geen enkele illusie dat ze een eerlijke strijd kunnen winnen in hun eigen gebieden, dus verleggen ze de strijd maar al te graag naar de publieke opinie in het Westen.

Het is dan ook te hopen dat de landen die zich inzetten voor de bevrijding van ISIS-gebieden zich niet laten beïnvloeden door dat soort schimmige taktieken. Ja, ISIS zal vele burgers het graf mee inslepen voordat ze Mosul opgeven, maar het leven geven voor de bevrijding van je stad is altijd nog meer waard dan geen leven hebben onder het ISIS-regime. Dus ga Irak, ga Amerika, ga Koerden – ja, ga zelfs Turkije – en verdrijf de beulen van ISIS uit Mosul en geef de mensen daar een écht leven terug!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Sniper666

  De haatbaarden gebruiken toch meestal het menselijk schild, niks nieuws.

 2. toetssteen

  Ik zal vast de voorzet geven voor het volgende bericht:

  http://www.syriahr.com/en/?p=52851

  Jaja, het Syrische Observatorium, dat eenmansbedrijf dat betaald wordt door Soros.

  Ik zou willen dat de pers kritisch werd.

 3. Sniper666

  Het is toch wel gek om weken van te voren aan te geven om Mosul aan te vallen. Misschien in de hoop dat het leeg zal zijn en makkelijk in te nemen?

  1. toetssteen

   @Sniper666
   Om de zielen rijp te maken voor de volgende ‘ lente’.
   Ik heb inmiddels zoveel informele geluiden gehoord dat men hoopt dat de VS/NAVO, name it, opbokt.
   Ach, het is all about the money. Mensenlevens, wie kan het schelen? Nah ja 95% van het volk, maar dat is onbelangrijk.

 4. WWW

  In Aleppo worden de burgers ook gegijzeld, maar dan door Al Quaida en daaraan gelieerde terroristen. In de MSM zal dit nooit zo worden weergegeven want Al Quaida schijnt onze bondgenoot te zijn en doet zoiets natuurlijk niet. Er is de laatste dagen geen enkel bericht naar buiten gekomen over de constante beschietingen van de vrije corridors die zijn ingesteld door het Syrische leger. De terroristen beschieten elke burger die bij de corridors in de buurt durven komen. Ondertussen geven de MSM constant de schuld aan Assad en zijn leger. De 40.000 burgers die nog in Oost-Aleppo wonen zijn weer de sjaak.

 5. Gustaafff

  Afschuwelijk. Het wordt steeds erger.

 6. zomaar

  en dan te bedenken dat de linkse sociaal democraten waar ook ter wereld , dit tuig blijft importeren en verwennen , met een huis levenslagen uitkeringen .

  en deze linkse sociaal democraten hebben wij 40 jaar geleden zelf in het zadel geholpen , en straks doen wij dat weer !.

  let wel elke partij , is voorzien van een partijtop die links is , of je nu het CDA, VVD,CU, D66, of SP, PvdA ,GroenLinks pakt , het is allemaal links wat de klok slaat , ook die partijen die min of meer als rechts te boek staan .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.