snapshot12

Het podium lonkt vanavond weer voor onze razendsnelle Max Verstappen

Geen categorieokt 30 2016, 12:00
Vanavond komt onze nationale Formule 1-held Max Verstappen weer in actie, en ditmaal mag hij zijn kunsten vertonen in de Grand Prix van Mexico. Het ziet er goed uit voor hem!
Om 20.00 Nederlandse tijd gaat het beginnen: de Grand Prix van Mexico, waarin de verwachtingen opnieuw hooggespannen zijn rondom onze nationale racesensatie Max Verstappen. De Nederlander mag van start van de derde plek - achter de Mercedes-bolides van Nico Rosberg en Lewis Hamilton - in de hoop wederom op het erepodium te kunnen eindigen in één van de laatste races van het seizoen.
Het ziet er veelbelovend uit voor Verstappen, want dikwijls was de getalenteerde coureur tijdens de trainingen en de kwalificaties de snelste op de baan:

"Verstappen had vandaag in de laatste vrije training de beste tijd geklokt. De negentienjarige Nederlander was tijdens het tweede deel van de kwalificatie ook de snelste, maar moest het in de beslissende strijd om poleposition in Q3 afleggen tegen de dominante Mercedes-coureurs.

Verstappen verbeterde zich in zijn laatste vliegende ronde tot 1.19,054, maar daarmee was hij wel ruim drie tienden langzamer dan Hamilton (1.18,704). Rosberg dook als laatste coureur op de baan ook nog onder de tijd van de Nederlander (1.18,958). Verstappen was wel sneller dan zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo, die op het sfeervolle Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad als vierde eindigde in de kwalificatie met 1.19,133."

In het algemeen klassement staat Verstappen nu zesde, maar als hij nog een paar goede races weet te rijden is het helemaal niet uitgesloten dat de Hollandse Formule 1-coureur uiteindelijk nog nummer vier van de wereld kan worden. En dat zou absoluut geen geringe prestatie zijn: wie kan dat in vredesnaam zeggen bereikt te hebben op z'n 19e? Precies: maar bijzonder weinig mensen.
Ook vanavond zal het weer duimen worden voor de jeugdige topcoureur van Red Bull. En iets zegt me, dat Verstappen vanavond ons allemaal nog hevig gaat verrassen met een uitmuntende en briljante race.
Zet 'm op, Max!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten