Hilarisch DENK is woest: ‘PvdA-verkiezingsprogram is slap aftreksel van ons programma!’

De dames en heren racismeroepers van DENK zijn boos op de PvdA. Volgens de professionele zeurpieten is het PvdA-verkiezingsprogramma namelijk een slap aftreksel van het verkiezingsprogramma van DENK.

Oh, oh, wat zijn we weer gepikeerd:

screen-shot-2016-10-27-at-10-28-23

DENK-sultan Tunahan Kuzu legt uit:

“Mensen vragen ons: ‘Waarom hebben jullie gekozen voor de naam DENK?’ De boodschap van DENK is… denken. Wij willen Nederland aanzetten om na te denken over waar het naartoe gaat, waar we mee bezig zijn, en dat eigenlijk een stevige slag te slaan hebben in de politiek. En in november 2014 hebben wij de wegen gescheiden van de PvdA.”

Net als jij (ongetwijfeld) kon ik mijn lachen maar nauwelijks inhouden toen ik Kuzu dat hoorde zeggen. DENK staat voor denken! Jawel, hij zei het echt. Denken over hoe slecht Nederland is, hoe racistisch we zijn, en hoe vreselijk we het hebben. Leuk gevonden hoor!

Maar goed, dat geheel terzijde.

Vervolgens legt Kuzu dus uit dat hij en Selçuk Öztürk zich in 2014 afsplitsten van de PvdA. In 2015 kwamen ze met een manifest waarin ze het over de multiculturele samenleving hadden, etc:

“Daarin hebben wij het over de verdraagzame samenleving, de sociale samenleving, de lerende samenleving; elke keer hebben we het over de samenleving.”

Dat is natuurlijk niet zo gek. Ze zijn immers actief in de politiek. Het is nogal wiedes dat je het dan over “de samenleving” hebt. En de termen die daarbij worden gebruikt zijn ronduit sociaaldemocratisch. Dat is verder niet zo opvallend, DENK is immers een afsplitsing van de PvdA.

Maar vervolgens vindt Kuzu het heel gek dat de PvdA in haar verkiezingsprogramma vergelijkbare termen gebruikt:

“DENK inspireert wel wat mensen hoor! Want in oktober 2016 komt de Partij van de Arbeid met het verkiezingsprogramma ‘De verbonden samenleving‘. Dan hebben ze het over de open en diverse samenleving, de solidaire samenleving, de veilig samenleving, etc. etc. Mooi en aardig dat ze een verkiezingsprogramma hebben, maar bij het bestuderen van de inhoud vallen een aantal dingen op. Ze willen keihard strijden tegen racisme en discriminatie. En dan vraag je je af: wij zijn daar al twee jaar mee bezig, we hebben talloze moties ingediend, we hebben talloze amendementen ingediend, talloze voorstellen gedaan, en elke keer werden ze niet gesteund door de Partij van de Arbeid.”

Dan noemt hij voorbeelden als “de racismepolitie”: een proefballon dat werd afgeschoten door de PvdA, maar nu wel in het programma van de partij staat.

De enige die daarvan onder de indruk is is, hoe kan het ook anders, de heer Kuzu. DENK en de PvdA zijn feitelijk immers dezelfde partijen, ze staan dichter bij elkaar dan willekeurig welke andere partij dan ook. Daarom is het niet zo opvallend dat ze in sommige opzichten dezelfde ideeën hebben. Sterker nog, toen Kuzu en Selçuk nog bij de PvdA zaten hadden ze die (ongelooflijk wanstaltige) ideeën zelf ook al. Moet de PvdA daar dan opeens afscheid van nemen, alleen maar omdat de heren zetelrovers die ideeën graag met zich meenemen en nu voor zichzelf opeisen?

En wat is dat voor gezever over het gebruik van de term “de samenleving”? Heel gek, maar ik wist niet dat DENK daar het patent op heeft.

Je zou erom lachen als het niet tegelijkertijd zo dieptriest was. Blijkbaar rollen deze eeuwige slachtoffers echt zo: alles is een samenzwering om hen kapot te maken.

Triest, triester, DENK.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Sniper666

  DENKfout in de bocht. Kuzu is niet dom en zou toch beter moeten weten.

 2. Viertel

  Prima ontwikkeling. Laat Kuzu maar van de daken schreeuwen dat de programma’s van PvdA en Denk als 2 druppels water op elkaar lijken. Dan gaan de ogen van de halsstarrige sociaaldemocraatstemmer misschien nog net op tijd open !

  1. Nog1

   @ Viertel

   Ik ben (ex)PvdA-er en ik ben benieuwd over welke sociaaldemocraatstemmer je het hebt.

   De mensen die ik ken en die de partij hebben gestemd (en dat zijn er veel) gaan zeker niet op de PvdA stemmen. Wat ik hoor is;

   1 De Turken gaan allemaal op DENK stemmen. Niet vanwege de partij maar vanwege de coup in Turkije en de reactie van de andere partijen hierop.

   De rest gaat;

   2 Niet stemmen.

   3 Vrouwen die wel gaan stemmen stappen over naar GL

   4 Mannen die toch gaan stemmen stappen over op de SP.

   5 En dan is er nog een groep die PVV gaat stemmen. Niet dat ze het met Wilders eens zijn, maar gewoon om te jennen.

   1. Sniper666

    @ Nog1

    Bij welke groep hoort u nu?

    1. Nog1

     Twijfel tussen 2 en 4

     1. Sniper666

      @ Nog1

      Lastig hè tegenwoordig. Ik vind eigenlijk bij geen enkele partij meer iets van mijn gading.

     2. Nog1

      @ Sniper

      Ik wacht op een niet-ideologische middenpartij die uit de EU wil stappen….maar dat zit er op korte termijn niet in.

      Maar voor mij is de EU belangrijker dan midden/rechts of links. En hoewel de PVV in woorden daar het verst in gaat, vermoed ik dat een grote SP daar effectiever mbt resultaat in zal zijn.

   2. toetssteen

    @Nog1
    U vergeet de Koerden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.