Johan Derksen biedt zijn excuses aan voor opmerking over Sylvana Simons. Nou ja, eigenlijk niet

Johan Derksen zegt dat het niet zijn bedoeling was om Sylvana Simons te kwetsen.

Zoals altijd in het extreem-linkse Nederland is er woedend gereageerd op een ietwat controversiële uitspraak van een autochtone man die zich weinig gelegen laat liggen aan de politieke correctheid. Zoals wij eerder vandaag al berichtten haalde cultheld Johan Derksen gisteren op epische wijze uit naar Sylvana Simons, de lastpak van DENK. Hij zei namelijk dat ze “zo trots als een aap” was dat RTL Zwarte Piet afschaft.

Direct na zijn uitspraak zette het linkse journaille de aanval in op de voetbalkenner. Het ging te ver, het was ‘racistisch,’ en ga zo maar door. Daardoor voelt Derksen zich blijkbaar gedwongen om zijn excuses aan te bieden. Soortement dan:

Derksen reageert vandaag op de ophef die ontstond door de uitzending. ,,Ik haalde op ongelukkige wijze verschillende spreekwoorden door elkaar. Ik had dat zelf niet eens in de gaten. Het was zeker niet mijn bedoeling om te kwetsen.”

Ik schrijf ‘soortemet’ omdat Derksen al tijdens de uitzending gecorrigieerd werd, maar toen maakte hij duidelijk daar niet van gediend te zijn:

Hij wordt in de uitzending nog gecorrigeerd door presentator Wilfred Genee en Hans Kraay. ,,De uitdrukking is zo trots als een pauw.” De besnorde criticus reageert echter: ,,Ze lijkt ook helemaal niet op een pauw.”

Met andere woorden, de kans is groot dat Derksen wel degelijk wist wat hij zei en het opzettelijk zo verwoordde, juist om een controverse te creëren.

Is dat netjes? Nee, natuurlijk niet. Maar dit gezeur van links moet nu maar eens afgelopen zijn. Sylvana Simons beschuldigt blanke Nederlanders er keer op keer van geboren racisten te zijn, terwijl de volgelingen van haar partij het stelselmatig over ‘kaaskoppen’ hebben als ze aan ons refereren. Dat slachtoffergezeur van Simons en de haren kan me dus gestolen worden. Als iemand het recht verspeeld heeft om ook maar iets van een ander te zeggen dan zijn zij het.

Overigens is ‘apetrots’ wel degelijk een uitdrukking in het Nederlands, dus als het al een verbastering was valt het prima te verklaren én te verdedigen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Paul

  Dat slachtoffergezeur van Simons en de haren ……..haha.

  Ze was inderdaad kapster.
  Misschien wel hier: http://www.hotelasselt.nl/wellnesshamam/kapperszaak-asselt/
  Waar Öztürk eigenaar van is.

  1. ome Bob

   ze knipte altijd alleen maar schaamhaar ,
   vandaar dat rare haar van deze kokosnoten kopster

   ome bob

 2. monach

  Apetrots of trots als een aap. Lijkt mij hetzelfde. Niks aan de hand zou ik zeggen.

 3. toetssteen

  Simons lijkt toch niet op een pauw? Of mis ik wat?
  Maar goed, ik ben een racist, ik noem mijn kleinzoon een aapje. Is ie ook, want hij klimt net zo behendig. Daarnaast is het ook een kleine boef.

  Zeurpieten gevraagd?

 4. pejoar

  de politiek korrekten en de linkse hysterischen maken hier ophef over.
  en laat dat nou net de 2 groepen zijn die altijd belachelijk selectief reageren op ieder woordje wat hun niet bevalt.
  Simons is een gefrustreerd en verward mensje die bevestiging van haar waan zoekt bij Denk,een fundamentalistisch racistisch verlengstuk van Erdogan.

 5. Niek

  Zegguh, Toets nu ga je echt over t randje.

  Nou ja het is er uit. Racist.

  1. toetssteen

   @Niek
   Hij vindt van niet hoor! Hij wil echt van het voorjaar weer boomhutten met zijn nichtjes, touwslingeren, het klimrek in met de dorpsjeugd.
   Gek dat die kinderen niet zien dat hij Chinees/ beetje Maleisisch is. Nah ja zeg!!!

   Als die zeurpieten mogen in de zak a.s.a.p.! En pas na Pasen eruit. Of beter, zet ze af op Gibraltar.

 6. Ni28

  Iemand heeft Simons voor aap gezet en zij heeft een nationale kinderfeest helpen afbreken. Wat is erger?

 7. Sniper666

  Tjeez die SS kan ook niks hebben. Spijkersoplaagwaterspecialistepursang. Leuk woord voor scrabble.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.