Johan Derksen biedt zijn excuses aan voor opmerking over Sylvana Simons. Nou ja, eigenlijk niet

Geen categorieokt 25 2016, 12:00
Johan Derksen zegt dat het niet zijn bedoeling was om Sylvana Simons te kwetsen.
Zoals altijd in het extreem-linkse Nederland is er woedend gereageerd op een ietwat controversiële uitspraak van een autochtone man die zich weinig gelegen laat liggen aan de politieke correctheid. Zoals wij eerder vandaag al berichtten haalde cultheld Johan Derksen gisteren op epische wijze uit naar Sylvana Simons, de lastpak van DENK. Hij zei namelijk dat ze "zo trots als een aap" was dat RTL Zwarte Piet afschaft.
Direct na zijn uitspraak zette het linkse journaille de aanval in op de voetbalkenner. Het ging te ver, het was 'racistisch,' en ga zo maar door. Daardoor voelt Derksen zich blijkbaar gedwongen om zijn excuses aan te bieden. Soortement dan:

Derksen reageert vandaag op de ophef die ontstond door de uitzending. ,,Ik haalde op ongelukkige wijze verschillende spreekwoorden door elkaar. Ik had dat zelf niet eens in de gaten. Het was zeker niet mijn bedoeling om te kwetsen."

Ik schrijf 'soortemet' omdat Derksen al tijdens de uitzending gecorrigieerd werd, maar toen maakte hij duidelijk daar niet van gediend te zijn:

Hij wordt in de uitzending nog gecorrigeerd door presentator Wilfred Genee en Hans Kraay. ,,De uitdrukking is zo trots als een pauw." De besnorde criticus reageert echter: ,,Ze lijkt ook helemaal niet op een pauw."

Met andere woorden, de kans is groot dat Derksen wel degelijk wist wat hij zei en het opzettelijk zo verwoordde, juist om een controverse te creëren.
Is dat netjes? Nee, natuurlijk niet. Maar dit gezeur van links moet nu maar eens afgelopen zijn. Sylvana Simons beschuldigt blanke Nederlanders er keer op keer van geboren racisten te zijn, terwijl de volgelingen van haar partij het stelselmatig over 'kaaskoppen' hebben als ze aan ons refereren. Dat slachtoffergezeur van Simons en de haren kan me dus gestolen worden. Als iemand het recht verspeeld heeft om ook maar iets van een ander te zeggen dan zijn zij het.
Overigens is 'apetrots' wel degelijk een uitdrukking in het Nederlands, dus als het al een verbastering was valt het prima te verklaren én te verdedigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten