Lachwekkend of gevaarlijk? Tunahan Kuzu wil jeugd indoctrineren met DENK-boodschap door vlogs

De voorman van DENK is vastbesloten om zijn Kamerzetel te behouden en is begonnen met een gelikte campagne.

Ze zullen bij DENK deze week met de handen in het haar hebben gezeten. Sylvana Simons reageerde hysterisch op een flauwe grap van Johan Derksen, en zette zichzelf en DENK compleet voor gek door op hoge toon excuses te eisen. Partijleider Tunahan Kuzu lijkt te hebben besloten dat het bij DENK tijd is voor een onsje minder Sylvana, en wat meer Kuzu. Vanaf vandaag gaat de Nederturkse politicus namelijk vlogs opnemen waarin vooral hijzelf veel aan het woord zal komen. De vlogs worden voorafgegaan door een Turks deuntje, zoals te zien is in de trailer:

Aan de ene kant is zo’n vlog natuurlijk lachwekkend. We zien hoe Kuzu samen met Öztürk voetbalt, dat hij zich tegoed doet aan versnaperingen en meer van dat soort grappig bedoelde gekkigheid. Maar het word een stuk minder lachwekkend wanneer deze vlogs Kuzu straks gaan helpen om zijn Kamerzetel te behouden. Vlogs zijn onder jongeren razend populair, en Kuzu speelt hierop in. Weet hij jonge kiezers straks naar de stembus te lokken met zijn video’s? Terwijl ze kijken naar een grappenmakende Kuzu worden ze geïndoctrineerd met de hashtag #KiesKuzu.

We moeten dus oppassen om Kuzu al te veel belachelijk te maken. Natuurlijk is en blijft hij een lachwekkend figuur, maar we mogen niet vergeten dat het hier gaat om een razend sluwe politicus die voor niets terugdeinst om zijn invloed (en de invloed van de lange arm van Ankara) te vergroten. Kuzu heeft maar één doel voor ogen: macht. Hij zal niet rusten voordat Nederland een tweede Turkije is, en deze vlogs moeten hem daarbij helpen. Lachwekkend? Ook gevaarlijk!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Seneca

  Paul, deze man is alles behalve een lachwekkend figuur. het is een aftreksel van Erdogan die dit land zijn dictatoriale ideeën wil opleggen. kabinet en 2e K staan erbij en kijken er naar. het enige dat men dan hoort: ‘dat moeten wij met ons allen niet willen…’ongelooflijke klootzakken daar als volksvertegenwoordigers.

 2. Sniper666

  Wel modern, beetje vloggen. Zo bereik je wel de jeugd.

 3. Arachne

  Gevaarlijk. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Kijk maar naar de impact van de rap/hiphop/gangsta cultuur op migranten jongeren. Kijk naar de impact van zogeheten rolmodellen als Beyonce en Miley Cyrus op jonge meisjes en zelfs kinderen (meisjes).
  Kijk naar de impact van de filmpjes van Greenpeace (zeehondjes), stervende en/of uitgemergelde kinderen, zwarte protesten in Amerika.

  Hij spreekt hun cultuur, hij spreekt hun taal, hij spreekt hun religie.

 4. Sniper666

  Misschien moet DDS de jeugd ook eens proberen te bereiken voordat ze door de linkse gutmenschen onderwijs machine worden volgegoten met onzin.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.