Lachwekkend of gevaarlijk? Tunahan Kuzu wil jeugd indoctrineren met DENK-boodschap door vlogs

Geen categorieokt 28 2016, 10:15
De voorman van DENK is vastbesloten om zijn Kamerzetel te behouden en is begonnen met een gelikte campagne.
Ze zullen bij DENK deze week met de handen in het haar hebben gezeten. Sylvana Simons reageerde hysterisch op een flauwe grap van Johan Derksen, en zette zichzelf en DENK compleet voor gek door op hoge toon excuses te eisen. Partijleider Tunahan Kuzu lijkt te hebben besloten dat het bij DENK tijd is voor een onsje minder Sylvana, en wat meer Kuzu. Vanaf vandaag gaat de Nederturkse politicus namelijk vlogs opnemen waarin vooral hijzelf veel aan het woord zal komen. De vlogs worden voorafgegaan door een Turks deuntje, zoals te zien is in de trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=sQ9gbAnhmNU
Aan de ene kant is zo'n vlog natuurlijk lachwekkend. We zien hoe Kuzu samen met Öztürk voetbalt, dat hij zich tegoed doet aan versnaperingen en meer van dat soort grappig bedoelde gekkigheid. Maar het word een stuk minder lachwekkend wanneer deze vlogs Kuzu straks gaan helpen om zijn Kamerzetel te behouden. Vlogs zijn onder jongeren razend populair, en Kuzu speelt hierop in. Weet hij jonge kiezers straks naar de stembus te lokken met zijn video's? Terwijl ze kijken naar een grappenmakende Kuzu worden ze geïndoctrineerd met de hashtag #KiesKuzu.
We moeten dus oppassen om Kuzu al te veel belachelijk te maken. Natuurlijk is en blijft hij een lachwekkend figuur, maar we mogen niet vergeten dat het hier gaat om een razend sluwe politicus die voor niets terugdeinst om zijn invloed (en de invloed van de lange arm van Ankara) te vergroten. Kuzu heeft maar één doel voor ogen: macht. Hij zal niet rusten voordat Nederland een tweede Turkije is, en deze vlogs moeten hem daarbij helpen. Lachwekkend? Ook gevaarlijk!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten