Linkse activisten huilen weer: ‘Aanval op Mosul zal voor humanitaire crisis zorgen!’

Nee, beste activisten, niets doen zorgt voor een humanitaire crisis. Hebben jullie weleens gekeken naar wat er in steden gebeurt waar ISIS het voor het zeggen heeft? Die gewone burgerbevolking lijdt op ongelooflijke wijze.

Zoals wij eerder vandaag al berichtten begint de strijd om Mosul, één van ISIS’ laatste bolwerken in Irak, eindelijk. Dat is natuurlijk buitengewoon goed nieuws. ISIS heeft die stad namelijk al lange tijd in handen, waardoor de terroristische groepering zichzelf niet alleen kan verrijken, maar tegelijkertijd ook nog eens vele honderdduizenden mensen op vreselijke wijze onderdrukt. De bevolking van Mosul is echt geknecht door de radicaal-islamitische slachters, die hele volksmassa’s de keel hebben doorgesneden. Letterlijk.

Wat ons betreft is het dan ook tijd voor een feestje. Helaas denken linkse activisten daar heel anders over. Volgens deze types zorgt het offensief namelijk voor ‘een humanitaire ramp.’

Zware aanvallen op IS-bolwerk Mosul zullen niet lang op zich laten wachten. Mogelijk is Irak al begonnen aan een groot offensief. Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling vreest een humanitaire ramp. Ze reisde tot vlakbij de frontlinie.

Ceelen legt uit:

“De vergelijking gaat alleen op voor de enorme aantallen mensen die op drift zullen raken als straks het geweld losbarst. We verwachten dat maximaal een miljoen mensen Mosul ontvluchten, maar waar moeten die naartoe? Er is voor hooguit een tiende van hen noodopvang geregeld. Er is nog zo veel meer geld nodig.”

Natuurlijk is het van het grootste belang dat we maatregelen nemen om die vluchtelingen op te vangen (in de regio graag!), maar Ceelen doet net alsof het ontzettend slecht nieuws is dat Mosul eindelijk bevrijd gaat worden. Niets is minder waar: het is voor de bevolking juist fantastisch nieuws. Deze strijd is vergelijkbaar met die van jaren 1944/’45: Mosul wordt niet veroverd door de anti-ISIS coalitie, maar bevrijd. Ja, net als Maastricht, Breda, Amsterdam en al die andere Nederlandse steden aan het eind van de Tweede Wereldoorlog.

Misschien dat mijn geschiedenisboeken niet al te goed waren, maar ik heb nog nooit iets gelezen over woedende linkse activisten die riepen dat de bevrijding een ‘humanitaire crisis’ zou veroorzaken. Sterker nog, volgens mij stond iedereen te juichen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Wim

  Kremlin: Ongekend schaamteloos Amerikaans dreigement, wij zullen terugslaan – CIA experts: Russen kunnen ons minstens zoveel pijn doen – Team Hillary beweert dat Donald Trump wordt gesteund door de Russische staat

  De globalisten riskeren een wereldwijde kernoorlog en de ondergang van onze beschaving om Hillary in het Witte Huis te krijgen en zo hun macht te behouden.

  Na de Democratische Partij en Hillary Clinton beschuldigt nu ook Obama zelf de Russen ervan de verkiezingen in de VS te manipuleren. Obama’s volgende stap naar oorlog met Rusland werd dit weekend duidelijk, toen hij de CIA de opdracht gaf om voorbereidingen te treffen voor een cyberaanval (3), waarna vicepresident Joe Biden zelfs openlijk dreigde met zo’n aanval op het Kremlin (2). De Russen noemden dat ‘ongekend schaamteloos’ en verklaarden dat ze zo’n internetaanval zullen vergelden. Het wordt almaar duidelijker dat de Obama-Clinton kliek een grote crisis met Rusland probeert te forceren, waardoor de verkiezingen op 8 november kunnen worden gestolen en de immens impopulaire Hillary in het Witte Huis terecht komt. Hillary is het gezicht van een multinationale groep globalisten die de VS wil laten opgaan

  in een wereldwijd regerings- en controlesysteem, waarschuwt Infowars kopman Alex Jones. Omdat Donald Trump exact het tegendeel wil, namelijk de soevereiniteit en onafhankelijkheid van de VS behouden en versterken, is het de globalisten er alles aan gelegen om Hillary in het Witte Huis te krijgen en een militair conflict met Rusland uit te lokken. Beide strategieën hangen met elkaar samen.

  CIA experts: Russen kunnen ons minstens zoveel pijn doen

  Hoewel Rusland bij lange na niet de cyberoorlog capaciteiten van de VS heeft, wijzen (voormalige) CIA officials en Rusland-experts erop dat al vaak is gekeken naar een eventuele digitale oorlog met Rusland, en telkens de conclusie werd getrokken dat zo’n aanval niet heel effectief zal zijn, en de Russen de Amerikanen minstens zoveel pijn kunnen doen als andersom, waardoor de risico’s veel te groot zijn om zo’n oorlog te beginnen. Zo kunnen de Amerikanen en Russen bijvoorbeeld wederzijds elkaars bankrekeningen hacken en blokkeren, waardoor niemand meer bij zijn geld kan. (3)

  Desondanks lijkt het er sterk op dat Obama aanstuurt op zo’n oorlog, omdat op het moment dat de Russen terugslaan hij kan beweren dat Moskou probeert door middel van hackers de verkiezingen te stelen. Dan kan hij besluiten om de verkiezingen op te schorten, te annuleren, of nietig te verklaren als ze reeds zijn gehouden, of misschien aan te grijpen om Hillary Clinton rechtstreeks als zijn opvolger aan te wijzen. Dan zou Obama vervalst ‘bewijs’ kunnen presenteren dat de Russen met Donald Trump samenwerken.

  Team Clinton: Russische staat steunt Trump

  Het team Clinton doet dat overigens al door de Russen van een ‘directe aanval op onze democratie’ te beschuldigen, die ‘onze soevereiniteit bedreigt’. Donald Trump wordt ervan beschuldigd dit gedrag ‘aan te moedigen’. Het campagneteam beweert zelfs dat Trump mogelijk ‘wordt gesteund door de Russische staat’. (6)

  Hillary Clinton is echter de laatste die wat de staatsveiligheid betreft met een beschuldigende vinger naar Trump mag wijzen, omdat zij bij haar thuis tienduizenden ‘classified’ emails en documenten op haar privé server had staan, en bovendien opzettelijk wiste nadat er al een officieel onderzoek naar was gestart. Iedere andere Amerikaan zou hiervoor wegens landverraad onmiddellijk in het gevang zijn gegooid.

  Cyberaanval kan op (kern)oorlog met Rusland uitlopen

  Eerder verklaarden zowel Obama als Hillary dat een cyberaanval op de VS met militaire middelen zal worden beantwoord, wat betekent dat er al een snel een ‘hete’ oorlog met Rusland kan uitbreken. Omdat Rusland kwantitatief behoorlijk in de minderheid is, kan zo’n confrontatie al snel uitlopen op een kernoorlog.

  ‘Onvoorspelbaarheid VS gevaar voor hele wereld’

  Dat is waarom Rusland zo fel reageerde op Joe Bidens openlijke dreigement een cyberaanval op het Kremlin te zullen uitvoeren. ‘De Amerikaanse agressie en onvoorspelbaarheid neemt toe,’ verklaarde Dmitry Peskov, woordvoerder van president Putin. ‘Dit soort dreigementen tegen Moskou en onze leiders zijn ongekend, want ze zijn afkomstig van de Amerikaanse vicepresident… Natuurlijk hebben wij maatregelen genomen om ons te beschermen. Maar dit soort onvoorspelbaarheid is gevaarlijk voor de hele wereld.’

  Kremlin official Yuri Ushakov ging nog een stap verder en noemde Bidens dreigement ‘grenzend aan schaamteloosheid’. Hij zwoer dat Rusland zal reageren op een Amerikaanse cyberaanval. (3)

  ‘Historisch verkiezingen’ en ‘cruciaal jaar voor de mensheid’

  Het team Obama/Clinton hoopt de verkiezingen voor Hillary te kunnen redden door met een geforceerde crisis met Rusland de aandacht af te leiden van de WikiLeaks emails, die Hillary’s nauwe banden met Wall Street bevestigen, alsmede ook haar controversiële standpunten over onder andere Syrië, Rusland en China. Daarom wijzen ook de Amerikaanse massamedia met een beschuldigende vinger naar Rusland en Trump, in de hoop dat het volk alle voor Hillary buitengewoon schadelijke onthullingen niet serieus neemt.

  Om al deze gevaarlijke ontwikkelingen heeft Alex Jones het om ‘historische verkiezingen’. 2016 zou in zijn ogen zelfs een cruciaal jaar voor de hele mensheid kunnen worden als de Obama/Clinton kliek inderdaad alle dreigementen waarmaakt en een rechtstreekse (kern)oorlog met Rusland riskeert. Nu in zowel de VS als de EU steeds meer burgers wakker worden en opstaan tegen de voor hen fatale plannen die hun leiders met onze landen en samenlevingen hebben, lijkt de elite bereid om de ondergang van onze hele beschaving te riskeren, als ze daarmee aan de macht kunnen blijven (5).
  Xnieuws

 2. Wim

  Merkel will Verschärfung der Russland-Sanktionen durchsetzen

  Veröffentlicht: 16.10.16 01:46 Uhr

  Bundeskanzlerin Merkel fordert von der EU eine Verschärfung der Sanktionen gegen Russland. US-Präsident Obama soll Merkel seine Unterstützung zugesagt haben, wenn die EU geschlossen für eine „harte Reaktion“ gegen Russland zu gewinnen seien.

 3. Wim

  Bundesregierung erlaubt US-Drohnen Spionageflüge über der Ostsee

  Veröffentlicht: 16.10.16 01:43 Uhr

  US-Drohnen fliegen über deutsche Ballungsräume, um Russland auszuspionieren. Die Linkspartei verlangt Aufklärung über die als Verschluss-Sache geführte Militär-Operation über dem deutschen Luftraum.

 4. Wim

  Merkel folgt US-Wunsch: Rekord-Erhöhung für militärische Aufrüstung
  Veröffentlicht: 15.10.16 17:01 Uhr

  Bundeskanzlerin will bis zu 20 Milliarden Euro mehr als bisher in Militär-Ausgaben stecken. Von diesem sagenhaften Geldsegen des deutschen Steuerzahlers dürfte vor allem die US-Rüstungsindustrie profitieren.

 5. Ni28

  Activisten kiezen voor dialoog met IS. Ik zou zeggen, ga je gang, wel persoonlijk regelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.