Moeder van Nederlands meisje gaat helemaal los op multikulgelovigen: conservatieve islam maakt alles kapot!

“Mijn man en ik vonden onszelf moderne vrijdenkers.” Zo begint een ingezonden brief in de Volkskrant van vandaag, geschreven door een moeder die negen jaar geleden hartstikke blij was toen ze hoorde dat haar dochter verliefd was geworden op een moslim “uit een ver land.”

Nou, dat bleek even tegen te vallen: de moslim bleek namelijk ontzettend conservatief, zo niet fundamentalistisch, te zijn. Helaas voor het meisje én haar ouders kwam men daar pas achter nadat het huwelijk was voltrokken.

Onze dochter bestudeerde de Koran en vond dat een mooi boek. Het ging er helemaal om hoe je er in deze tijd mee omgaat. Als feminist mompelde ik nog wel ‘geef je vrijheid nooit op!’ Maar spoedig was het al te laat. Ze trouwden volgens de islamitische wetgeving; anders kon het huwelijk niet plaatsvinden. En vervolgens veranderde haar echtgenoot van een moderne moslim in een orthodoxe moslim, net als zijn familie en veel andere moslims wereldwijd. Zijn moeder en (goed opgeleide) zusters droegen tot vijftien jaar geleden gewone westerse kleding, zo is te zien op foto’s in hun huis. Wij hebben ze echter nooit anders gezien dan met hoofddoek en bedekkende, wijde gewaden.

Eén van de zussen van de man heeft tegen de moeder gezegd dat ze zich helemaal niet wil bedekken, maar dat ze daar niet meer aan ontkomt. Ze móét wel. Dat is dieptriest, maar het volgende is nog veel erger:

Onze dochter die gewend was zelfstandig over de wereld te reizen en te werken, zit nu opgesloten in dat verre land. Haar man is regelmatig langdurig (vele maanden) in het buitenland, maar zij kan niet met hun beide kinderen naar Nederland reizen.

In principe kan er probleemloos een Nederlands paspoort geregeld worden voor de kleinkinderen van de brievenschrijfster, maar daarvoor moet hun vader toestemming geven. En die weigert dat. Daardoor zitten zij dus ook vast in een achterlijk land met een achterlijke cultuur.

We kunnen het niet vaak zeggen, maar dit keer moeten we toch echt toegeven: goed van de Volkskrant dat het deze brief publiceert. De redactie had de brief ook onder het tapijt kunnen vegen, hopende dat het niemand zou opvallen. Dat is dan toch nog iets van positief.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. henk vintage

  De moraal dus beste ouders; leer Uw dochters zo vroeg mogelijk met een grote boog om moslim mannen heen te lopen.

 2. Floris

  Kom er maar in Beukman.

  Blijf vechten voor het ‘recht’ van vrouwen om een kopvod op te doen.

  Blinde bunzing.

 3. van Urk

  Doet mij denken aan de film “Not without My Daughter”. Vooral de omslag die de man maakte toen hij weer terug was in zijn geboorteland Iran.

 4. Ni28

  Jammer voor deze teleurgestelde vrouw maar onze politici weten beter hoe de vork in de steel zit. Vooral geen scheve word over de islam want die is vredelievend, kijk om je heen.

 5. Ni28

  Als je naar de foto kijkt is het zelfs praktische kleding voor in een zandstorm. De moslim mannen beschermen zo hun vrouw. Ook zonder zand.

 6. Floris

  “Onze dochter bestudeerde de Koran en vond dat een mooi boek.”
  ——————————————————————
  Oftewel, hoe erg kan je van het padje af zijn…

 7. Wachteres

  Helaas, het verstand komt met de jaren en bij de multiculturalisten komt het te laat.

  Gruwelijk, dat wij daar ook het slachtoffer van worden.

  Kan de vrouw niet met haar kinderen naar een Nederlandse ambassade vluchten?

  Die smeerlappen; tot het huwelihjk zich beter/moderner voordoen dan ze zijn.

  Leerlingen moeten “Allahu Akbar” voordragen

  Op een basisschool in het Beierse Garmisch-Partenkirchen heeft een woedende vader zich tot het publiek gewend, omdat zijn dochter een soera uit de koran uit het hoofd moest leren.

  Dat heeft een boze vader van een dochter onthuld, die haar ouders hiervan vertelde. De basisschoolleerlingen zouden de soera afwisselend in het Arabisch en het Duits, zin voor zin, in de oecumenische gebedsdienst hebben moeten voorlezen.

  http://www.unsertirol24.com/2016/10/20/schueler-muessen-allahu-akbar-vortragen/

  Wat hebben de politiek-correcten toch in Godsnaam met de islam. Ooit gehoord dat de kinderen een specifiek Joods of Chinees gebed moesten leren?

  KNETTERGEK en LEVENSGEVAARLIJK voor onze vrije westerse samenleving.

 8. werkloze generaal

  De ouders spelen in dit verhaal wel heel erg de vermoorde onschuld : zij hadden hun dochter zo moeten opvoeden dat ze niet met een moslim thuis ging komen. Dat hebben ze niet gedaan , en nu klagen ze steen en been dat ze hun dochter nooit meer zien.

  Je kan als ouder toch nagaan dat als je dit een kind niet vertelt , het dan fout gaat ?

  Je hebt tussen de moslims goede en slechte , maar als je niet zeker bent dat het een goede wordt , moet je dat risico gewoon op voorhand uitbannen.

 9. Norman Corinth

  Het is tragisch als ouders overkomt wat hier wordt beschreven, een dochter die trouwt met een man met extreem-orthodoxe opvattingen. Hoewel het grootste deel van de moslims in Westerse landen seculariseert en moderniseert is er, mede door politieke omstandigheden en stigmatiserende tendenzen ook een tegenbeweging van moslims die hun identiteit trachten te vinden door zich radikaal te bekeren tot orthodoxe varianten van de islam. Die radicalisering is verontrustend omdat ze zich ook politiek uitdrukt, bijvoorbeeld door zich aan te sluiten bij groepen als ISIS. Die gevallen zijn ook bekend.

  1. Wachteres

   ” Hoewel het grootste deel van de moslims in Westerse landen seculariseert en moderniseert’

   Ach gut en Simon gelooft in zijn eigen leugens … moeten we maar aannemen.

   https://www.nrc.nl/nieuws/2014/09/19/73-procent-van-de-moslims-vindt-jihadgangers-hel-1419365-a69107

 10. nienke

  Vreselijk triest dit verhaal, meer gehoord dat moslim mannen voor het huwelijk hun beste beentje voor zetten en als zij eenmaal getrouwd zijn veranderen zij subiet.
  Ken een meisje die wel tien keer gewaarschuwd is door haar ouders, sloeg dit in de wind en is toch met die man getrouwd, heeft geen enkel vriendin meer en ook al haar vrienden is ze kwijt geraakt leeft nu alleen met zijn fam,triest.

 11. poldi

  Islam = islam.
  Er is geen gematigde islam (Erdogan).
  Zolang de PvdA het verzonnen woord “islamisten” blijft gebruiken, weten we zeker dat de PvdA niets zal ondernemen tegen de massale en ongecontroleerde import van mensen uit een vijandige cultuur, dat ze zullen blijven wegkijken bij aanrandingen, auto’s in brand steken en aanslagen.
  Ongelovigen mogen en moeten gedood worden als ze zich niet bekeren. Alles staat in de koran. Elke mohammedaan kan en zal op een gegeven moment naar de koran gaan leven. Ze wachten alleen maar op het juiste moment.
  Het woord “islamist” moet ons in slaap sussen. Meer is het niet.

  1. Anna

   poldi. Volgens Jet Bussemaker moeten we ze de “ruimte” geven. Volgens CDA is immigratie een “verrijking”. Volgens CU moeten we ” barmhartig” zijn. GroenLinks gaat Nederland “veranderen”.Volgens D66 is het een “luchtje in de portiek”. Volgens SP moeten we alle zielige moslimkinderen hier naar toe halen. Politici lossen niks op ze veroorzaken problemen.

 12. Bes Tolen

  Het probleem is in Nederland veel groter dan de meeste mensen door hebben. In dit eigen land gaat het zeker om tienduizenden vrouwen van autochtone afkomst. Veelal komt dat door organisaties voor zogeheten vluchtelingen en door groepen zonder veel structuur en enkelingen, die er werk van maken asielzoekers en illegalen aan Nederlandse vrouwen te helpen. Het gaat vaak om heel jonge vrouwen. Men weet en dat is waarschijnlijk met medewerking van autoriteiten ook oudere vrouwen te vinden. Vrijgezelle. Verdacht. Dertig jaar geleden was dat al zo. Kerkelijke organisaties zijn ook al tientalen jaren op die markt actief. Die beroemen zich er nog op ook.
  Het is dan zaak dat zo’n Nederlandse vrouw snel een paar kinderen krijgt van een bepaalde illegaal zodat de illegaal meer kans heeft te kunnen blijven.
  Overigens zou de koning Willem Alexander ook mee doen om vreemdelingen hier te houden.
  Ruim dertig jaar geleden ging een hele vestiging van de Belastingdienst een hele werkdag in de stad demonstreren om een illegaal (Afrikaan zoals veelal) in Nederland te houden. Die illegaal had toen al volgens de toe te passen formule twee kinderen bij een jonge vrouw, die bij die dienst werkte. Die illegaal werkte daar op gegeven ogenblik ook (hoe is dat mogelijk?).
  Nederland heet geen corrupt land te zijn. We gaan er alleen maar aan kapot.

  1. Anna

   Bes Tolen. Politici lossen niks op. Ze halen er nog honderdduizenden islamitische problemen bij.

 13. Anna

  Islam maakt niet alleen alles kapot voor dat meisje. Islam maakt heel de mensheid kapot. Islam is zonder bedreigingen, ,doodsbedreigingen, geweld en moord helemaal nergens. Volgens linkse Jet Bussemaker moeten we ze “ruimte” geven.

  1. Ali Yas

   “Volgens linkse Jet Bussemaker moeten we ze “ruimte” geven.”

   Ik ben daar ook voor, mits we dan ook ruimte geven aan mensen die de islam bestrijden. Van dat laatste is nu geen sprake en dat maakt de ideologische strijd ongelijk. Wordt die strijd aldus door de islam gewonnen, dan is de volgende strijd een militaire. Tel uit je winst.

 14. Geah

  De pro-moslimfanaten zijn nu zelf het slachtoffer geworden van de moslims…..via hun dochter die zo stom was geweest om met een moslim in zijn land te trouwen…dat is vragen om een slecht leven….Als het een dochter van iemand anders was geweest, zouden zij weer gezegd hebben “dat niet alle moslims zo zijn” Dus doeiii, nu zijn jullie aan de beurt….had je je dochter maar geleerd hoe gevaarlijk moslimmannen kunnen zijn….

 15. Geah

  Tegen alle onnozele meisjes die denken dat zij hun moslimmannetjes wel tam kunnen krijgen: Neem maar gewoon een Henk, Piet, Klaas of een blonde Hidde uit Friesland,want daar is niks mis mee……..en ze zijn nog mooier ook, met hun blonde haar en blauwe ogen….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.