Nee, Lodewijk Asscher zal niet de grote redder zijn van de PvdA

De sociaaldemocraten zullen genoegen moeten nemen met een bijrol bij de komende verkiezingen.

Uit de peiling van Maurice de Hond blijkt dat Lodewijk Asscher nu al de favoriet is voor het lijsttrekkerschap van de PvdA. Zoals Tim vanmorgen al uitlegde:

Maar de magie van Samsom lijkt uitgewerkt. Vier jaar later is hij de meest uitgebluste politicus van Den Haag. Als overmaat van ramp meldt ook Lodewijk Asscher zich nog in de lijsttrekkerverkiezingen – morgen maakt hij z’n kandidatuur officieel – maar ondanks dat de Amsterdamse vice-premier nog niet officieel meedoet met de strijd staat hij wél al ruim bovenaan de peilingen, zo weet Maurice de Hond te peilen.

Onder PvdA-stemmers krijgt Asscher voorlopig de steun van 47%. Samsom volgt op grote afstand met 26%. Dat is een ongekend groot verschil. Het gebeurt niet zo vaak dat een zittend lijsttrekker zo duidelijk wordt weggevaagd door een concurrent. Als Samsom hier niet snel verandering in brengt zal hij de handdoek dan ook wellicht van tevoren al in de ring gooien. Op deze manier verliezen zou namelijk een vreselijke vernedering zijn.

De vraag is natuurlijk of de PvdA met Asscher aan het roer opeens een comeback zal maken. PvdA’ers zelf hopen en denken dat ongetwijfeld. Daarom willen ze Samsom immers vervangen: met Asscher denken ze een beter resultaat neer te kunnen zetten.

Helaas voor die sociaaldemocraten blijkt totaal niet uit de peiling dat Asscher de partij opeens weer groot maakt. Maurice de Hond zelf legt uit:

Op dit moment geeft als Asscher lijsttrekker zou zijn bij de PvdA, 2% meer kiezers de PvdA een grote kans op een stem dan als Samsom of Monasch de lijsttrekker zou zijn.

2 procent. Dat is niet alleen historisch laag, zoals De Hond ook zegt, maar lachwekkend. Asscher moet dus zogenaamd de grote verlosser van de PvdA worden, maar ook hij zal het op z’n best dus maar een paar procent beter doen dan Samsom.

Het moet nog doordringen tot de partijtop van de PvdA en hun vrienden in de media, maar de gemiddelde kiezer is gewoon helemaal op ze uitgekeken. Bij de vorige verkiezingen maakten ze een comeback door met behulp van een fris gezicht net te doen alsof de partij daadwerkelijk vernieuwd was, maar zoiets lukt je niet iedere keer. Iets met ezels en stenen. De PvdA van Samsom is dezelfde als die van Cohen, en de PvdA van Asscher zal dezelfde zijn als die van Samsom. Jan met de Pet begrijpt dat best… en dat is precies waarom de PvdA volgend jaar hoe dan ook ten onder gaat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Sarko

  Zelfs met 13 zetels maken ze nog kans op deelname in coalitie 2017.
  Dankzij onze grote volksverlakker G Wilders.

  1. poldi

   Daar heb je onze Sarko met zijn voorspelbare anti-Wilders obsessie weer.

   1. Sarko

    Kom op zeg .. geef gewoon toe dat Geert alle kansen op regeringsdeelname voor de PVV stelselmatig om zeep helpt.

    1. poldi

     Let op mijn woorden Sarcootje, de PVV zal meer dan 40 zetels halen en dan wordt het heel moeilijk zoniet onmogelijk om een coalitie van 5 tot 6 partijen te smeden.
     Dan kunnen ze onmogelijk om de PVV heen SP-sukkel.

  2. Norman Corinth

   Het politieke landschap in Nederland is dermate verdeeld dat het zeer wel denkbaar is dat we vier of vijf partijen nodig zullen hebben om een meerderheidscoalitie te kunnen vormen. In dat geval zal het goed mogelijk zijn dat de PvdA onderdeel van de volgende regering zal gaan uitmaken.
   Het voorspellen van de uitslag van de verkiezingenblijkt de afgelopen verkiezingen een hachelijke zaak: door het toenemend vluchtige karakter van het electoraat kan de dynamiek van de verkiezingscampagne tot grillige uitkomsten leiden. De persoonlijke aantrekkingskracht van de lijsttrekker blijkt daarin bepalender dan de inhoud van de verkiezingsprogramma’s die voor het grote aantal middenpartijen ook weinig onderscheidend is.

 2. Beukman

  We zullen zien. Asscher gaat hulp krijgen van een van zijn fysieke kenmerken: zijn uitgestreken smoel. Ik denk dat veel kiezers daar in gaan tuinen.

 3. nienke

  Asscher is een mooi prater, daden ho maar, een moslim knuffelaar dus verandert er niets bij de pvda. ze gaan gewoon op de zelfde voet verder.

 4. Ni28

  Na de grote bek van activist Samsom komt integere Asscher. Dat is het enige verschil.

 5. Seneca

  @beukman
  Ongelooflijk! Ik ben het 100% met u eens.

  1. Beukman

   Daar moet op gedronken worden. 🙂

 6. Seneca

  @sarko
  Kom op zeg, even eerlijk blijven. U kunt zeggen van de PVV wat u wilt, maar u kunt niet zeggen dat GW voor het pluche toezeggingen doet, iets wat de andere partijen wel doen. Ik ben van mening dat dit kiezersbedrog onmiddellijk afgestraft dient te worden. Politici of degenen, die van zichzelf in hun oneindige arrogantie denken, dat zij politici zijn, hebben in hun verblindheid vergeten dat er een oud Nederlands spreekwoord bestaat en dat zegt: een man een man, een woord een woord.

  1. umhz

   Beste Seneca.
   U bevestigt perfect dat Sarko gelijk heeft.
   Het kenmerk van een coalitie is dat de partijen geven en nemen.
   Door uitsluitend eigen punten te nemen en niets te geven, om welke reden dan ook, zet GW zijn partij en de totale aanhang daarvan buiten spel.

   1. zomaar

    met de huidige oude partijen maakt het niets uit op welke partij je stemt, dit is al tientallen decennia zo .

    elke partij prefereert zijn eigen program te hebben voor de verkiezingen , toch daarna gaat alles gewoon verder qua afbraak van ons stelsel .

    tot op heden een staatsschuld van 466 miljard , wat ooit in een lang verleden enkele miljoenen waren .

    1. umhz

     tot op heden een staatsschuld van 466 miljard , wat ooit in een lang verleden enkele miljoenen waren .

     Ja, dat was de tijd dat we geen hypotheken hadden, geen creditcards en geen andere vormen van vreemd vermogen. Maar dat was vroeger.
     en we leven in het nu

     1. Houtlijm

      Begrijp ik het goed umhz, dat je daarmee exorbitante staatsschulden goedpraat en acceptabel vindt? Dat je een beurscrash en bankencrises verantwoorde keuzes vindt? Of valt er toch wellicht op zo’n volledig uit de klauwen gelopen collectieve schuld wel wat af te dingen?

     2. zomaar

      de hypotheken zijn er mede door de overheid er gekomen , had men in het verleden genoeg socialen huurwoningen gehad , had niemand met een normaal (arbeider) salaris een huis behoeven te kopen , dus was er nooit spraken geweest van hypotheken .

      afin wat hebben hypotheken en creditcards , met een staatschuld te maken ?, die nu 466 miljard bedraagt .

      ik denk eerder dat het alsmaar binnen halen van mensen die nodeloos zijn !, de schulden opdrijven !, dit gebeurd immers al 50 jaar , een overschot aan werkelozen !!, en mensen aantrekken om zo gezegd hier te werken , die hierdoor ook werkeloos zijn en blijven (integreren doen zij niet aan), en dus een beroep doen op de staat (samenleving ) voor hun onderhoud !.

      echt links beleid van de afgelopen 50 jaar , uitgeven en binnen halen wat niet nodig is !!.

      deze lasten drukken op de overheidsuitgaven , en dus op onze samenleving .

      en helaas komt er geen eind aan !!.

     3. ome Bob

      de staatsschuld is gigantisch hoog
      en dat heeft iets te maken met de staatsschuld ??

      whahahahaha

      en het gas is ook zo goed als op !!!

      ook onze schuld natuurlijk .

      he zakkos G , je zit nu op 15 a.k.a.’s en je wordt door iedereen uitgekotst ,
      is het geen tijd om op te rotten

      en je volledig op je Hutten werk , bij Paulus te storten

      met die andere Jesuieten lover whahahaha

      was het trouwens donker jongens onder dat habijt dat 1/2 uurtje smikkelen en smullen ??

      ome bob

   2. Sjonnie

    Daarom heeft het ook helemaal geen zin meer om nog op de PVV te stemmen. Niemand neemt hem meer serieus als het erop aankomt. Kijk alleen al naar het programma. Ik ben daar echt teleurgesteld over. Dus dan maar een partij die het dichtst in de buurt komt maar die blijft dan weer veel te klein. Dus wat er ook komt straks, met mijn stem wordt niks gedaan en ik mag weer vier jaar kijken hoe anderen hun dingen wel voor elkaar krijgen.

    1. zomaar

     of men de PVV nog serieus gaat nemen zal aan de stemmen winst liggen voor de PVV, wordt hij een van de grootste dan kan men er niet omheen !.

     of men moet een coalitie gaan vormen van 5 ‘a 6 partijen , die niet werken zal , met gevolg dat de verkiezingen daarop volgend links (de linkse denkers) hellemaal afgaan .

     ik denk niet dat men dit wagen zal , dus probeert men de PVV binnen boord te halen .

     1. umhz

      Indien de PVV de grootste partij wordt met bijvoorbeeld 30 zetels en tegenover zich een samenwerkingsveband ziet van VVD-CDA-D66 met 76 zetels, staat GW weer moederziel alleen. Dan heeft niemand hem nodig.
      Nog los van het feit dat de PVV niet genoeg capabele mensen heeft om regeringsverantwoordelijkheid te dragen.
      Dat er bij de PVV geen capabele en/of ervaren mensen zitten is maar een persoon aan te rekenen. Iemand die niemand naast zich duld. Vul zelf maar in wie.

     2. Beukman

      @umhz
      Komt nog bij dat Geert al enige tijd geleden heeft aangegeven niet met de VVD te willen regeren. Uit alles blijkt dus dat de man geen enkele intentie heeft om regeringsverantwoordelijkheid te dragen.

     3. zomaar

      Beukman    18 minuten ago   
      @umhz
      Komt nog bij dat Geert al enige tijd geleden heeft aangegeven niet met de VVD te willen regeren. Uit alles blijkt dus dat de man geen enkele intentie heeft om regeringsverantwoordelijkheid te dragen.

      als iedereen hard staat te roepen , dat zij jou negeren !!, wat zou jij dan roepen ?.

      ach laat maar!!, bijna iedereen schrijft hier dat jij en je kompanen beter hier geen posting meer kan doen , wegens jullie steeds maar weer terug kerende riedel , en nog blijven jullie .

      dus denk ik , dat jullie hard terug zouden gaan staan te roepen , misschien wel janken !, dat jullie wel mee willen spelen , en je de keuzen van de achterban vernagelen.

      tja dat is links den top !!.

     4. Beukman

      Ja @zomaar, Geert is heel sjielig dat niemand met hem wil. Daarom zegt ie: “Dan wil ik niet met Mark.”

    2. ome Bob

     NOU OME BOB WEL HOOR , IK KOM ER ZELFS VOOR TERUG !!

     ik zal de overwinning van dichtbij meemaken
     en anders
     de totale vernietiging thanks to the MORONS VAN MIJN EENS ZO SCHITTERENDE LANDJE

     geld speelt geen rol voor een heer van stand

     als Putin tenminste geen grote geglazuurde parkeerplaats van west Europa heeft gemaakt , EFFE TUSSENDOOR .whahaha

     maar ik moet zeggen

     JULLIE DOEN ER ALLES AAN HEE,

     WHAHAHAHAHAHA,

     je grootste vriend , boos gemaakt, en jullie gas is op

     whahahahahaha

     dank USA , na 230 oorlogen in 200 jaar kan deze laatste er ook nog wel bij .

     de volgende oorlog wordt over 800 jaar uitgevoerd door de mongolische nakomelingen van Beukraket en zakkos G

     maar dan wel met stokken en stenen

     veel plezier , gelukkig hebben we de foto’s nog

     ome bob

     1. Norman Corinth

      In deze, enigszins verward overkomende, posting wordt bepleit dat Poetin ons land en de mensen die erin wonen met de grond gelijk maakt. Dit wordt door @Ome Bob, vervolgens een ‘overwinning’ genoemd.

      Ik ben verbaasd over het feit dat dit soort gevaarlijke gekte hier kennelijk normaal wordt gevonden. Ik zie het echter als landverraderlijke haatzaaierij.
      Ben ik hierin de enige?

     2. Houtlijm

      Ja Simon, jij bent hierin de enige. Met je slaafje Breukband natuurlijk. De rest is verstandig genoeg om de ontwikkelingen in de realiteit op zijn ‘waarde’ te schatten.

 7. Jan

  Drie zetels extra voor Asscher lijkt misschien nu niet zoveel, maar is wellicht net de boost die de PvdA nodig heeft. Extra aandacht tijdens de lijsttrekkersverkiezingen zal ook wel een paar zetels winst opleveren. Als nadat Asscher is gekozen de PvdA bijvoorbeeld stijgt van 10 naar 15 zetel en daardoor weer de grootste op links wordt, zouden ze zomaar weer wat verder door kunnen schieten. Met een goede campagne kan er dan nog veel veranderen. Ikzelf zal voorlopig nooit meer PvdA stemmen, ook niet strategisch. Na het nivelleringsfeestje van Spekman ben ik afgehaakt.

  1. zomaar

   aan een goede campagne van welke partij ook ,hebben wij Nederlanders niet zoveel aan !.

   liever zie ik daden , en wel die daden (hier spreek ik over alle partijen) , die zij voor elke verkiezing beloven te gaan doen , om al die beloftes overboord te kieperen en samen te gaan zitten konkelen hoe zij ons een oortje aan kunnen naaien , schieten wij niks mee op !.

   daar kiest men niet voor !.

  2. ome Bob

   zo 4 reactie van Zakkos G
   in een paar minuten en beukman erbij
   gaat goed bij de DDS
   eerdaags nog een mannetje of 4 over om te klaverjassen !!

   waar heb ik dat meer gezien , whahahahaha

   1. zomaar

    ome ooit bij @home.nl , later @ziggo.nl , hadden wij ook zo een form , druk bezocht door sujetten als @beuk, @cp, ext .

    tja het forum werd opgeheven !, alleen deze sujetten reageerde nog , en ó wee als iemand een tegenwoord typte !, hij/zij werd van het forum weg gescholden door hen , immers in hun linkse gedachtengoed hadden zij altijd gelijk , het waren immers de anders denkende onder ons die de aanstootgevers waren , van al het geweld wat de moslims pleegde .

 8. zomaar

  wat zal Lodewijk uit zijn hoge hoed toveren , zoiets als Samsom ?, om de verkiezing te verlaten als een van de grootste partijen .

  waarna hij vrouw en kinderen verlaat , waarna hij samen met vier andere partijen onze samenleving vernageld , ik vertrouw hem niet die linkse zalver !, hij is mij te veel op de hand van de moslims, lieden die uit naam van hun geloof al 6 decennia lang aanslagen plegen op Joden in Israël , en aanslagen over de gehele wereld plegen !.

  nee laat deze linkse zalver , ook maar zitten , beter voor ons als de PvdA geheel niet meer terug komt , hebben al genoeg misdaan .

 9. halo1

  Monasch zou wel de redder kunnen zijn met zijn realistische(re) standpunten.. maar haalt het bij lange na niet… men blijft wereldvreemd…en veel te links-emotioneel..je kan nou eenmaal niet de halve wereld hier zonder gigantische problemen binnen laten komen..

 10. zomaar

  “umhz    14 minuten ago   
  Indien de PVV de grootste partij wordt met bijvoorbeeld 30 zetels en tegenover zich een samenwerkingsveband ziet van VVD-CDA-D66 met 76 zetels, staat GW weer moederziel alleen. Dan heeft niemand hem nodig.
  Nog los van het feit dat de PVV niet genoeg capabele mensen heeft om regeringsverantwoordelijkheid te dragen.
  Dat er bij de PVV geen capabele en/of ervaren mensen zitten is maar een persoon aan te rekenen. Iemand die niemand naast zich duld. Vul zelf maar in wie.”

  dromer , als de PVV 30 zetels haal , en drie anderen partijen tezamen 75 zetels en hierdoor gaan samen klonteren , beliegen zij weer eens de kluit (achterban).

  stel Rutte had laats de uitspraak , pleur op!, mogelijk zijn er nu weifelaars die PVV zouden stemmen overgehaald , door deze uitspraak op de VVD te stemmen , immers Rutte zegt het zelfde als Wilders toch iets genuanceerder , dan bij de komende formatie passeert hij de PVV , en gaat met D66 en de PvdA in zee , weer een deel van de VVD stemmer teleur gesteld , daar Rutte hen Weer eens belogen heeft , en zo doet iedere voorman van elke andere partij uitspraken die Wilders al eerder gedaan heeft !, om kiezers te paaien , die weer teleurgesteld worden .

  immers de massa wil geen (niet meer) islam in zijn buurt of straat , dat schijnt niet in de linkse botte koppen door te dringen , als volg teleurstelling op teleurstelling bij hun kiezers .

  1. umhz

   Politici welke hun achterban bedriegen?
   Alhoewel ik zeker geen SP aanhanger ben, staat er toch een leuk stukje op hun website.
   https://www.sp.nl/nieuws/2016/02/wat-stemt-geert-wilders
   Kijk, dat is het verschil tussen links lullen en rechts stemmen, zoals het een oud-VVDer betaamt.

   1. zomaar

    ach ja ook de SP , wil Nederland mee verzieken!!, dus gaan zij in hun partijblad Wilders zwart maken , in de hoop ook wat van de PVV stemmers over te halen , te gaan stemmen op de SP.

    nu met de verkiezingen voor de deur, is elke partij drukdoende de PVV zwart te maken , en zo te laten ontploffen .

    twee win kansen voor links !, het (politiek) proces tegen Wilders , of de PVV via leugen en bedrog te gronden te richten .

    indeze geen verschil met het circus Clinton, als je niet fair winnen kan , dan stoot je , je tegenstander onder de gordel .

    afin welke oplossing heeft de SP?, aangaande het islam probleem!.

    1. umhz

     Opmerkelijk.
     U gaat geheel aan de gepresenteerde feiten ( stemmingen op moties) voorbij.
     U accepteert dat GW voor zijn Henk en Ingrid verbaal opkomt maar precies de andere kant op stemt zodra iemand anders voor die groep opkomt.
     Was hier laatst niet iemand, die juist riep de PVV zich aan zijn woord hield.
     Helaas, de praktijk wijst anders uit.
     Daarmee is GW, de langst zittende plucheplakker van het geheel, geen haar beter dan andere politici. Hij vertelt het alleen leuker voor zijn volgers.

 11. ome Bob

  whahahahaha, met de Beukraket erbij zelf 9 whahahahaha
  de DDS redactie is goed bezig,
  vroeg klaar jongens bij Paulus

  ome bob

 12. H.Vaes

  Ook Asscher is een zalvende en thee drinkende islam knuffelaar die alleen maar stinkende wonden achterlaat.
  Als je nu kiest voor Samsom of Asscher….het zal lood om oud ijzer zijn.
  Alleen Monasch kan nog enige beroering in de afglijdende pvda veroorzaken door zijn muiterij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.