Oppositie huilt: ‘Rutte beschadigt koningshuis door koning nonchalant en slordig te verdedigen!’

Het goede nieuws? Het koningshuis heeft Rutte helemaal niet nodig om imagoschade op te lopen. Daar zijn ze zelf goed genoeg in.

De oppositie in de Tweede Kamer vindt dat premier Mark Rutte het koningshuis niet goed genoeg verdedigt. Er is namelijk erg veel kritiek op het bericht dat er mogelijk belastingcompensatie voor de koning is. Dit terwijl het koningshuis al royaal gesubsidieerd wordt door de belastingbetaler.

Rutte zei onlangs dat koning Willam-Alexander zich niet bewust was van die compensatie. Of we dat moeten geloven is een tweede, maar dat is in ieder geval wat Rutte zegt.

Het is een zwakke verdediging, maar dat is ook niet zo gek. Er is namelijk geen goede verdediging mogelijk. De multimiljonairs van de koninklijke familie leven gratis en voor niets op kosten van de hardwerkende Nederlander. Dat is een grote schande.

Hoe dan ook, Rutte zegt ook dat hij nog geen bewijs heeft gezien dat de koning daadwerkelijk compensatie heeft gekregen. Desalniettemin kan hij dat niet uitsluiten, wat de reden is dat hij onderzoek laat doen.

Blijkbaar vinden de oppositiepartijen in de Tweede Kamer dat geen goed antwoord. Daar bekritiseren ze Rutte nu. Zo beschuldigen ze hem ervan dat hij het koningshuis “nonchalant en slordig” verdedigt, wat klaarblijkelijk een doodzonde is in ons land.

Met alle respect, maar dit koningshuis valt niet te verdedigen. Onlangs werd bekend dat prinses Amalia vanaf haar 18e verjaardag jaarlijks 1,5 miljoen euro belastinggeld krijgt voor zichzelf en haar medewerkers. Dat is ronduit belachelijk. Dat meisje begint dan aan haar studietijd en heeft zoveel geld helemaal niet nodig.

Daar komt bij dat het nu bekend is geworden dat prins Bernhard bij leven een seksueel roofdier pur sang was. Volgens een nieuw boek randde hij jonge vrouwen en zelfs meisjes stelselmatig aan. Hij kwam daarmee weg omdat de rest van de Oranjes én de politiek zijn wangedrag keer op keer met de mantel der liefde bedekken. Tenminste één slachtoffer van de prins was slechts 16 jaar oud.

Met andere woorden, de oppositie kan wel ophouden met huilen. Als iemand de reputatie van de koninklijke familie schaadt dan is het die familie zelf. Daar hebben ze Ruttes hulp helemaal niet bij nodig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Anna

  Rutte zal nog ten onder gaan onder zijn eigen leugens.

  1. Ni28

   Wanneer? Is er nieuws?

  2. loritta

   Ja, dat hopen gelukkig veel mensen, maar hij is doof voor elk commentaar!

 2. J.C.

  We hebben op dit moment een koningshuis (vorstenhuis Nederland) en een president (vorstenhuis EU). Kan Nederland de kosten van deze dubbele “vorstenhuizen” financieel wel dragen?

  1. Gustaafff

   Ja.

 3. Ni28

  Mogelijke belastingcompensatie voor de koning? Laat dat “mogelijke” rustig weg. Waar de naam Bernhard de kop opsteekt daar is rottigheid. Het zal wel handig ingepakt zijn zodat het broekzak vestzak regeling zal zijn. Dat er niets te vinden zou zijn is niet ongebruikelijk bij de ministeries. Het zit altijd goed verborgen en uiteindelijk ziet men dat het onder hun neus lag. Nu is Ruttes neus erg lang dus het kan dat ie hem in de weg zit. Ook in deze. De wijze waarop hij de zaak bagatelliseert is niet nieuw en wekt alleen maar nog meer argwaan. De koning doet of zijn neus bloedt terwijl zijn vrouw met de voeten stampt om alle voordeeltjes te behouden. Voor een republiek is het nog een lange weg te gaan omdat er zoveel verblinde liefhebbers van het Koningshuis zijn die hun laatste brood voor zouden weggeven. Democratische keuze en niet afkomst moet leidend zijn.

  1. Gustaafff

   Met die democratische keuze is Rutte premier geworden en wordt Clinton straks president.

 4. Sniper666

  Heer Rutte neemt de gebruikelijke weg, kick the can down the road. Hoe het nu echt zit met die fiscale regelingen rondom de nep-Oranje’s? Misschien weet Rutte het echt niet. Je kunt niet verwachten dat hij daar elke dag mee bezig is. Maar door te zeggen dat-ie er in gaat duiken is DE manier om tijd te winnen en hopen dat het wel weer overwaait tot misschien na de verkiezingen.

  Los van het postuum gedoe rondom opa benno, de studiefinanciering van Amalia, etc., zou ik weleens willen zien wat de balans is van de nep-Oranje’s voor Nederland. Dus even de bedrijfskundige bril op.

  A) Wat heeft die familie in de loop der eeuwen bijeen gegraaid?
  B) Wat kost die familie per jaar?
  C) Wat leveren ze per jaar op voor de B.V. Nederland.

  Persoonlijk heb ik niets met overerfbare titels en macht. Het is feodaal. Maar stel nou dat die nep-Oranje’s inderdaad meer opleveren voor de B.V. Nederland dan ze kosten. Laten ze eens voor zichzelf opkomen en hun rol in ons staatsbestel verdedigen.

  WA, do not ask what your country can do for you but what you can do for your country.

  M.b.t. vraag A. Graag zou zien dat het kapitaal van eeuwen graaien in een stichting gaat waaruit goede dingen voor NL gedaan kunnen worden.

 5. Nog1

  Rutte blinkt uit in incompetentie. Hij wil graag het koningshuis verdedigen en denkt dat het beste te doen door de standaard VVD-methode te gebruiken; we kunnen het bewijs weer eens niet vinden.

  Vraag maar aan Opstelten en Teeven hoe effectief die methode is.

  Er wordt veel gemekkerd op Trump (en terecht vind ik) maar om nou te beweren dat onze premier kundiger is, gaat me te ver.

  1. Norman Corinth

   @Nog1,

   Ik ben verbaasd over uw diskwalificatie van Rutte. Rutte slaagde er in een politiek zeer breed samengesteld Kabinet de volle ambtsperiode te laten functioneren en die regeringsploeg uitvoering te laten geven aan zeer ingrijpende economische hervormingen ten tijde van een grote economische crisis. Voorts slaagde hij erin grote delen van de oppositie te laten instemmen met ingrijpende beleidsmaatregelen. In die periode bleef voorts sociale onrust achterwege.

   Men kan het politiek oneens zijn met deze premier maar het valt eenvoudig niet vol te houden dat hij incompetent is.

   1. Sniper666

    @ N.C.

    Inderdaad is het woord ‘incompetent’ t.a.v. heer Rutte onjuist. Nog1 zocht waarschijnlijk een ander woord. De rest hetgeen Nog1 schrijft is geheel correct.

   2. Nog1

    @ Norman

    Ik definieer het oplossen van een crisis toch echt anders. De staatschuld is nl hoger dan ooit, het vermogen van de gemiddelde burger is met 10% afgenomen (en wordt door de negatieve rente van de ECB iedere dag nog kleiner).

    Ondertussen zijn defensie, onderwijs, zorg, en politie dermate verwaarloosd dat er sprake is van een grote crisis.

    Ook is er geen sprake van een breed kabinet, het bestaat uit slechts 2 partijen met inm totaal nu 76 zetels. Het smalste kabinet denkbaar.

    En dat de senaat in 95% van de gevallen met de regering meestemt geldt voor alle regeringen sinds de invoering van algemeen stemrecht. Dat heeft iedere premier dus ook gepresteerd en kan moeilijk gelden als kwaliteit.

    Hij is een prutser en zijn opvolgers zullen de komen 50 jaar bezig zijn de schade te herstellen.

    1. Sniper666

     @ Nog1

     Rutte maakt deel uit van de EU junta. Zo bezien is hij een groot succes. Hij tekent braaf bij de kruisjes en liegt gewoon een potje van zich af.

     Ons currency systeem zit in de eindfase. Hetgeen normale mensen geld noemen is in werkelijkheid currency. Bestudeer het fenomeen geld maar eens goed. Het komt uit het niets en Jan Modaal werkt zich een slag in de rondte om dit monopoly geld om te zetten in iets van waarde voor de banken.

     ECB creëert maandelijks 85 miljard euro per knopdruk. Dit kan op termijn niet goed gaan.

     1. Nog1

      @ Sniper

      Het is een verkapte subsidie op de banken;

      Zij zijn technisch failliet maar door een negatieve rente verdienen ze daar geld aan. Met deze kunstmatige winst kopen ze tijd om langzaam maar zeker hun opgeblazen balanswaarde terug te brengen naar de werkelijke waarde.

      Maar ook gedrukt geld wordt door iemand betaald, in dit geval mn de pensioenfondsen. En dus uiteindelijk, over een paar decennia, de gepensioeneerden.

    2. Norman Corinth

     @Nog1,

     Met brede coalitie doelde ik op het politiek gecompliceerde feit dat twee politieke tegenpolen in de Nederlandse politiek gedwongen werden tot samenwerking. De coalitie overspande dus een breed politiek spectrum. Het is aan de politieke stuurmanskunst van met name Rutte te danken dat deze moeilijke coalitie een zeer sterke coalitie werd die bovendien grote delen van de oppositie en maatschappelijke organisaties wist mee te nemen in zeer ingrijpende hervormingen.
     Dat het vermogen van de gemiddelde burger afnam verbaast niet. Mogelijk is u ontgaan dat deze regering moest opereren in de zwaarste economische crisis sedert de 30-er jaren van de vorige eeuw. Dat als gevolg daarvan ook bezuinigingen moesten plaatsvinden in de publieke sector kan een kind begrijpen.

     Het Kabinet Rutte is het beste dat Nederland kon overkomen en wat mij betreft krijgt deze competente staatsman na de volgende verkiezingen een tweede kans.

   3. ome Bob

    dit noemen ze ook wel , een betonnen plaat voor je harsus ,
    whahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhaaha
    zelden
    zo’n paardenlul gezien, en hij blijft maar onzin neer plempen

    vuilnisman mag deze zakkos G ook mee ,

    ome Bob

 6. Bes Tolen

  Het is een vreselijk oud verschijnsel, de aanbidding van dictatoren, koningen en overeenkomstige hoogste wereldlijke machten meer. [Tegenwoordig behoren blijkbaar ook liedjeszangers e.d. tot de verheven categorie]. Godsdiensten hebben zich er vaak op gebaseerd. Zoals het christendom van Rome, dat lang vocht met en uiteindelijk won van andere richtingen binnen het christendom, die slechts één god vereerden. De verering van Julius Caesar waarvan de naam langzamerhand veranderde, moest hoe dan ook in het christendom worden opgenomen, vond Rome. Zo ver kon het gaan. Anders wel werd de hoge positie van een regerende dictator of koning als afgeleid van god gezien.
  Nu nog wordt door ontelbaar velen in Nederland de koning met tranen en tuiten omgeven. Zonder dat zo’n koning er maar iets voor hoeft te doen. [Misschien helpt de EO hier wel wat]. Het is en blijft het sentiment van een volksdeel, dat in het onderwerpend systeem van de grootste afstand tussen mensen de opperste mens niet op zijn daden wenst af te rekenen. Dat de positie van de dictator of koning ongezond is voor werkelijk democratische verhoudingen mag iedereen duidelijk zijn. Daarenboven is de aanbidding veel meer een zaak van vrouwen dan van mannen. Door de eeuwen heen. Een mooi onderwerp voor het ongelimiteerde feminisme van onze tijd.

  1. Floris

   “Links en de monarchie: eens was het water en vuur, nu dansen ze een liefdesdans. Hoe is koningin Beatrix erin geslaagd de tegenstelling te overbruggen?”

   https://www.vn.nl/hoe-beatrix-de-linkse-elite-paaide-2/

   Links verkwanselde al haar principes in de 2e helft van de 20e eeuw.

   1. Norman Corinth

    @Floris,
    Uit uw betoog maak ik op dat u de vermeende verkwanseling der linkse beginselen betreurt. Hieruit moet volgen dat u die beginselen aanhangt anders zou u die verkwanseling immers toejuichen.

    1. Floris

     Dat valt uit mijn opmerking niet op te maken, maar er zijn inderdaad wel koerswijzigingen die ik betreur waaronder het laten vallen van het streven naar een republiek. Verder betreur ik het dat links zichzelf heeft opgeworpen als de beschermheer van de islam. Ik voorzie dat ze dat zelf ooit ook zullen betreuren want door die foute keuze zullen ze onder de autochtonen steeds meer aanhang verliezen.

     1. Norman Corinth

      @Floris,
      U bent niet de enige met heimwee naar de oude Marxistische beginselen. Ik acht die echter volkomen anachronistisch. De sociaaldemocratie ontkwam niet aan modernisering. Men kan er over strijden of dat is gelukt maar wat u verkwanseling noemt ben ik geneigd te interpreteren als aanpassing aan de moderne welvaartstaat. De kniebuiging die men daarin maakte naar het neo-liberalisme is wellicht de belangrijkste oorzaak van de identiteitscrisis waarin links terecht kwam.
      Uw bewering dat links zich opwierp als beschermheer van de islam mist elke feitelijke grond. Wel kwam men op voor de vrijheid van godsdienst waarvan men de islam niet wenste uit te sluiten. Het handhaven van grondrechten komt niet altijd goed uit maar is op termijn de voorwaarde voor het behoud van de democratische rechtsstaat.

     2. Floris

      “”Met de massale immigratie uit islamitische landen raakt de linkse beweging de weg kwijt. Uit angst voor racisme verwerpt zij kritiek op de multiculturele samenleving. De boerka, symbool voor de onderdrukking van miljoenen vrouwen, moet kunnen vindt de Nederlandse minister Ella Vogelaar. In maart 2007 loopt, door toedoen van Geert Wilders en zijn Partij van de Vrijheid (PVV), de discussie hoog op over de dubbele nationaliteit van de PvdA- taatssecretarissen Ahmed Aboutaleb en Nebahat Albayrak en het Marokkaanse adviseurschap van parlementslid Khadia Arib. De kritiek van Wilders hierop wordt door de PvdA onmiddellijk afgedaan als het zaaien van haat, zonder het formuleren van tegenargumenten of het kritisch tegen het licht houden van zijn standpunten. Dit is een oud zeer geworden. De PvdA heeft immers alle immigratievraagstukken verzwegen, ontkend of gebagatelliseerd, omdat immigranten zowel een electoraal voordeel vormen als het bestaansrecht van de partij waarborgen. Door de jaren heen zijn er verschillende politici en opiniemakers geweest die deze problemen probeerden te benoemen en daarmee een gevaar vormden voor de partij. Tot nu toe is het reduceren van deze opinies tot ‘haat zaaien’ een effectief middel gebleken om elke kritiek het zwijgen op te leggen. De PvdA gebruikt daarvoor dezelfde beproefde methodes: negeren, marginaliseren, ridiculiseren, demoniseren. Dit is in een notendop de opstelling van de sociaal-democratie in het multiculturele drama dat zich in de afgelopen decennia in Nederland heeft voltrokken.
      […]
      Vrijdenkers hebben aan de basis gestaan van de progressieve socialistische beweging. Nu een nieuwe groep vrijdenkers hun steun hard nodig heeft, geven de linkse nazaten van Domela Nieuwenhuys en Troelstra niet thuis. Het verraad van links is compleet.””

      http://www.liberales.be/boeken/brendel

     3. Norman Corinth

      @Floris,

      Ik zie dat u geen kans ziet op eigen kracht op mijn betoog te reageren maar zich verschuilt achter een betoog van iemand anders en, om het nog gênanter te maken, achter een betoog van Carel Brendel.
      Ik moet deze onmacht accepteren en verbazen doet het me inmiddels ook niet meer.

     4. Floris

      Ik zie dat een inhoudelijke reactie er weer eens niet in zit bij het trolletje. In plaatst daarvan volgt de bekende persoonlijke aanval die slechts bedoeld is om te irriteren.

      Zoals al zo vaak is gezegd: je bent een min mannetje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.