Over en voorbij: Republikeinse leider in het Congres keert zich ook tegen Donald Trump

Geen categorie•okt 09 2016, 18:00
De leider van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden, Paul Ryan, wil dat Trump de handdoek in de ring gooit zodat hij vervangen kan worden door een andere kandidaat.
Zoals wij eerder vandaag al berichtten is de politieke campagne van Donald Trump over en voorbij. De Republikeinse presidentskandidaat is betrapt: hij schepte op hoe hij vrouwen misbruikte. Dat is natuurlijk het einde van elke campagne, maar al helemaal van die van een Republikein.
In de uren nadat de audio-opname gelekt werd kreeg Trump te horen dat de ene na de andere Republikeinse politicus hem liet vallen. Werkelijk iedereen deed mee.
Nu komt daar nog een bijzonder belangrijke Republikeinse leider bij. Het gaat om Paul Ryan, de leider van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden die toevallig ook nog eens de running mate was van Mitt Romney in 2012:
https://twitter.com/sohrabahmari/status/785132206108905472?refsrc=email&s=11
Het moge duidelijk zijn wat dit betekent: de Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn nu al over en voorbij. Donald Trump kan het presidentschap op zijn buik schrijven. Hillary Clinton, de sociaaldemocratische 'democraat,' wordt de eerste vrouwelijke Amerikaanse president ooit.
En dat is dieptriest. De kans dat zij er een bende van maakt is namelijk levensgroot. Onder Obama is de wereld chaotischer geworden dan ooit. Dat zal niet anders zijn als Amerika geleid wordt door Hillary. Daar komt bij dat haar beleid buitengewoon slecht zal uitpakken voor Amerika zelf: hogere lasten, meer economische problemen, minder vrijheid. Het is echt een nachtmerriescenario.
Ironisch genoeg hebben Republikeinse kiezers het daar zelf naar gemaakt. Ze hadden dit jaar de keuze uit 17 kandidaten. Zij kozen de slechtste van hen allemaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten