Peiling: Overgrote meerderheid dol op zwartheid van Zwarte Piet, alleen cultuurverraders PvdA en GroenLinks zijn anti

Je hoort de rest van de media er eigenlijk niet over, maar uit de peiling van Maurice de Hond blijkt dat de overweldigende meerderheid van de Nederlanders nog altijd pal achter Zwarte Piet staat. Dit ondanks de anti-Piet hetze die nu al jaren gaande is in de media.

Dit is echt genieten:

screen-shot-2016-10-02-at-16-52-55

70%, dat is dus meer dan tweederde, van het electoraat vindt dus dat Zwarte Piet gewoon zwart moet blijven. Jawel: 7 op de 10 Nederlanders begrijpen dat Zwarte Piet een belangrijk onderdeel vormt van onze cultuur en dat we trots op hem moeten zijn. En dat is ongelooflijk goed nieuws. Door alle media-aandacht voor linkse raddraaiers die hem haten ga je namelijk bijna denken dat de anti-Zwarte Piet houding bijzonder prevalent is in de maatschappij. Niets is minder waar. Nederland steunt Zwarte Piet. Yes.

Toch is er ook wel iets opvallends aan de reacties op deze vraag van De Hond. Die antwoorden bewijzen namelijk dat zowel de PvdA als GroenLinks partijen van, voor en door cultuurverraders zijn. Deze mensen hebben werkelijk een bloedhekel aan alles wat Nederlands is. Je zou ze bijna de Nederlandse nationaliteit afpakken. Ga maar Surinaams wezen met z’n allen. Of Turks. Of Marokkaans. Of Syrisch. Ik begrijp dat het tegenwoordig ongelooflijk gemakkelijk is om aan Syrische paspoorten te komen, dus doe er je voordeel mee!

Hoe dan ook, in ieder geval kunnen we dus tevreden zijn met de overgrote meerderheid van het Nederlandse volk. Het gezond verstand overheerst dus nog wel; zo niet in Den Haag, dan toch zeker wel in de rest van het land.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Wachteres

  Had iemand iets anders gedacht? En die cultuurhaters zitten grotendeels in de grote steden.

  Ik las in verschillende streekbladen dat Zwarte Piet gewoon zwart blijft.

  Dat hoorde ik ook in een kledingzaak waar ik regelmatig kom. De eigenaar zit in het bestuur van de plaats en hij vertelde me dat alles blijft zoals het hoort.

  De land- en cultuurverraders laten zich weer kennen en dan zijn ze ook nog beledigd als ze bij hun naam genoemd worden.

  Het grote gevaar voor Europa is links! Die verkwanselt ons waar we bijstaan.

 2. Beukman

  Vraag je het echter aan de kinderen zelf, en daar gaat het per slot om, dan vinden de meesten het geen enkel probleem als Piet een ander kleurtje krijgt. Michael zou die kinderen bijna de Nederlandse nationaliteit afpakken.

  In november wordt er gedemonstreerd tegen kleurenpieten. Ook de NVU zal van de partij zijn.

  1. van Urk

   Beukman@ Kinderen van de PvdA en Groenlinks achterban zeker.

  2. Wachteres

   https://www.youtube.com/watch?v=y0ZW_stSUeM

   Herkomst Sinterklaasfeest. Oorsprong Sint Nicolaas. Symboliek Sinterklaas en zwarte piet.

  3. Wachteres

   Kletskoek @Beukie. Er is een paar kinderen gevraagd of ze het erg zouden vinden als zwarte piet een ander kleurtje kreeg als andere kinderen zich gekwetst zouden voelen.

   Dat is al heel suggestief met kinderen omgaan. Op die manier kun je hen alles laten zeggen wat je wilt.

   Het punt is dat zwarte piet niets met de slaventijd te maken heeft en dat geen kind zwarte piet als een slaafje ziet.

   En dat jarenlange gedram waardoor een kinderfeest verpest wordt – terwijl men al weet dat het grootste deel van de bevolking er tegen is – vind ik meer dan walgelijk.

   Dat is alleen maar op een heel kinderachtige manier je eigen zin blijven doordrijven en zo macht krijgen.

   1. ikweetwatikwil

    Mee eens Wachteres .

   2. Beukman

    Feit is dat kinderen zich gekwetst voelen, Resje, wanneer ze door andere kinderen worden uitgescholden voor Zwarte Piet. Feit is dat het om kinderen gaat, terwijl de discussie over hun hoofd wordt uitgevochten. Feit is dat Pownd sinds een paar jaar Surinamers stalkt met camera’s en microfoons en hen “Zwarte Piehiet!” toeschreeuwt.

    Inhoudelijk ben ik het lang niet geheel oneens met het Zwarte Pietenkamp. Ook ik betwijfel of Piet een slaaf moet voorstellen, al begrijp ik wél de verwarring oiv de voortschrijdende globalisering.
    Maar dit gaat gewoon nergens over. In België kennen ze ook Zwarte Piet. Die zijn ze daar nu een beetje aan het aanpassen nav de discussie. Gewoon, er geen halszaak van maken.

    Het zijn uiteindelijk de voorstanders van Zwarte Piet die me over de streep hebben getrokken om tegen Zwarte Piet te zijn. Die voorstanders zijn nog een stuk irritanter dan de tegenstanders. Met hen wil ik niet worden geassocieerd. Weg met Zwarte Piet dus, het is maar een kleine moeite om er iets aan te doen. En voor de kinderen maakt het geen bal uit.

    1. toetssteen

     Volwassenen voelen zich gekwetst omdat ze hun verdoemde zin niet krijgen! Zelfs op de Antillen en Suriname is het een perfect kinderfeest (kinderen hè, dus onder de tíen!).
     Ophouden met die indoctrinatie van dat ANTIFA gekrijs!
     Zelfs Surinamers hebben hier voor het overgrote deel een schurft aan! Luister daar naar in plaats van overaged hippies als een Olav Meijer.

    2. Wachteres

     Beukie wil zich duidelijk wel associeren met mensen die al jarenlang een kinderfeestje bederven, enkel en alleen om hun zin te krijgen.

     Dat vindt hij niet irritant. En dan doorzeuren over kinderen die uitgescholden worden, alsof dat ophoudt als zwarte piet weg is.

     Dit soort mensen [DENK en co] zal echt niet stoppen met ageren tegen onze maatschappij als zwarte piet er niet meer is, dan zoeken ze weer wat anders.

    3. rebus sic stantibus

     Het ranzige achterhoedegevecht van de pro-Pieters lijkt me na de heldere uitspraak van de Kinderombudsvrouw en de obligate doodsbedreigingen en overige bagger aan haar adres wel gestreden. Elk normaal mens beseft dat Zwarte Piet niet meer houdbaar is en schaft hem af of zoekt naar aanpassingen die de ergste krenking wegnemen.
     Dit proces vergt nog een jaar of vijf en daarna heeft niemand er het meer over.

     1. zomaar

      @cp wij zouden ook die Multi samenleving over boord kunnen kiepen , niemand in de straat/wijk/stad of dorp , heeft hierom gevraagd , dat ontiegelijke aantallen vreemde zich nestelen tussen ons in, ik denk dat meer dan de helft van ons liever al die opdringende cultuurtjes niet ziet, dan wel , (de grote steden zoals Amsterdam ect , hierin niet meegeteld) .

      dit is ook een mogelijkheid , om al die door jullie benoemde verrijking, (in het verleden ben ik met regelmaat in Rotterdam geweest , waarin bepaalde wijken midden in de week en overdag het zwart zag van die mooie cultuurtjes van jou ), voegt geheel niets toe aan onze samenleving !, deze mooie kleurtjes en cultuurtjes kosten ons (de samenleving) miljarden per jaar!!.

      de linkse denker gaat met al deze cultuurtjes om , of het valse honden zijn , die je maar vlug het stuk worst geven moet , wat zij hebben willen ,!.

      de linkse door (dol) gedraaide Nederlanders, zijn de racisten !, iemand anders behandelen (toegeven aan de door hen gestelde eisen ), is immers een vorm van racisme !!, je geeft eraan toe omdat hij in jullie ogen een ander mens is !

     2. rebus sic stantibus

      De reactie van zomaar is off topic.

     3. Peter Selie

      Saccus Giganticus alias CP doet óók weer eens een duit in het zakje, geheel conform zijn randdebiele dwarsliggerij.

     4. Wachteres

      Ach, is Simon weer bezig? Ranzig. achterhoedegevecht [???], de meeste Nederlanders zijn nog voor zwarte piet en zijn dus ranzig.

      Laten we hopen dat het Nederlandse volk binnen vijf jaar haar gezond verstand krijgt en die paar dwarsliggers van onze cultuur laat voor wat ze zijn – haters van ons land en volk – en niet meer op hun gestook reageren.

      Zullen we afspreken dat we er het volgend jaar al niet meer over praten?

      ZWARTE PIET BLIJFT GEWOON ZWARTE PIET.

      En wie dit niet aanstaat kan vertrekken toch, naar Suriname bijvoorbeeld waar Zwarte Piet – naar ik heb gelezen – elk jaar in volle glorie verschijnt.

      Kunnen ze daar hun missie voortzetten.

     5. Floris

      En JAAAAAAAAAAA HOORRRRRRRRRRR…

      Daar issie weer. Ceteris Paribus heet nu rebus sic stantibus.

      Kon je DDS niet missen, jochie?

     6. Beukman

      Resje schrijft:
      “En wie dit niet aanstaat kan vertrekken toch, naar Suriname ”

      En wie er zo graag bindende referenda wil, moet maar naar Zwitserland verkassen.

     7. Wachteres

      Nee @Beukie, we hebben alle recht om te proberen hier via wetgeving bindende referenda te krijgen.

      Je wilt toch niet een wet tegen Zwarte Piet, mag ik hopen.

     8. Beukman

      “Nee @Beukie, we hebben alle recht om te proberen hier via wetgeving bindende referenda te krijgen. Je wilt toch niet een wet tegen Zwarte Piet, mag ik hopen.”

      Ik niet, @Resje. Maar wij hebben alle recht om op legale wijze te trachten Zwarte Piet uitgebannen te krijgen. Kom dus niet aan met je “vertrek dan naar Suriname.”

 3. ikweetwatikwil

  Naar alle waarschijnlijkheid willen de cultuurhaters alleen maar Rooie en Groene Pieten. Er mogen 2 blanke Pieten bij maar dan moeten de kop van Samsom en Klaver hebben. Nou , blijf maar links aan springen jongens, Piet blijft Zwart.

  En Beukman!! Ach , die lijkt Machniet wel

 4. Ni28

  Wat mij bij deze discussie het meest irriteert is dat de figuur van zwarte Piet zo gemarginaliseerd wordt tot iets onbenulligs. Waar heb je het over? Maar hier gaat het om een stukje Nederlandse folklore en cultuur. Geen volk in de wereld zou het leuk vinden dat nieuwkomers afrekenen met hun gebruiken. Dit is hier net zo en daar horen zij rekening mee houden.

 5. Ruud562

  Het is over-, overduidelijk op wie je volgend jaar moet gaan stemmen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.