RAI Vereniging, BOVAG en ANWB willen automobilist uitknijpen, pleiten voor invoeren rekeningrijden

Volgens de mobiliteitsorganisaties zorgt rekeningrijden er namelijk voor dat er minder files zijn.

Natuurlijk is dat vrijwel zeker de grootst mogelijke onzin. Mensen nemen de auto eerst en vooral naar het werk. Ze zullen niet ineens op magische wijze allemaal naast hun werk gaan wonen (wat ook niet mogelijk is). De files blijven dus wel bestaan. Het enige ‘voordeel’ is dat Vadertje Staat meer geld ter beschikking krijgt.

Blijkbaar vinden de RAI Vereniging, BOVAG en de ANWB dat geen enkel probleem:

Volgens voorzitter Steven van Eijk van RAI Vereniging is de tijd rijp voor rekeningrijden. Volgens hem heeft iedereen in Nederland wel door dat het land langzaam stil komt te staan.

Interessant genoeg was de ANWB enkele jaren geleden nog tegen rekeningrijden omdat de organisatie toen begreep dat het automobilisten niet alleen een lieve duit zou kosten, maar ook dat het systeem een enorme schending van de privacy zou zijn. Bij rekeningrijden wordt er immers gekeken naar plaats, tijd en de gebruikte auto. Met andere woorden, de autoriteiten weten dan precies wat je doet.

Helaas voor de organisaties én de politiek beseft de gemiddelde Nederlander heel goed wat rekeningrijden echt inhoudt. Kijk maar eens naar het resultaat van een peiling op de website van het AD. Toen ik die poll eerder vandaag bekeek hadden bijna 10.000 mensen gestemd. Maar liefst 74% gaf aan tegen rekeningrijden te zijn.

screen-shot-2016-10-29-at-16-19-26

Ik ga er vanuit dat de overige 26% ofwel met het OV reist ofwel vlakbij het werk woont waardoor rekeningrijden geen impact heeft op hun beurs (of heel weinig). De meerderheid van de Nederlanders begrijpt gelukkig dat het een bijzonder slecht idee is, en dat het wéér een extra kostenpost zal zijn. Dit terwijl veel Nederlanders het al bijzonder lastig hebben en al jaren weinig tot geen verbetering zien in hun financiële situatie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Sniper666

  Kappen nou met dat idiote idee. Bovendien doen we al aan rekeningrijden. Wie meer tankt betaald meer belasting. Waar zijn de BOVAG, ANWB en RAI mee bezig??

 2. Ni28

  Is de politiek eindelijk stil krijgen wij eigen volk tegen in de vorm van organisaties die de autorijder zelf nodig hebben en die nu willen de autorijder gaan pesten. Wat is het toch met dit land aan de hand? Niets gaat normaal meer.

  1. Sniper666

   @ Ni28

   Kafka in de praktijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.