Sylvana Simons liegt erop los: “Koning Willem-Alexander is tegen Zwarte Piet en de gouden koets!”

Anti-Zwarte Piet-activisten leggen Willem-Alexander woorden in de mond. 

Koning Willem-Alexander was gisteren te gast in Amsterdam Zuid-Oost waar hij in gesprek ging met bewoners. Heel bijzonder voor die bewoners natuurlijk, maar op zich is zo’n bezoek weinig opzienbarend. Er ontstond echter ophef over een uitspraak die de koning gedaan zou hebben tijdens zijn bezoek over Zwarte Piet. FunX deed verslag van het bezoek en schrijft:

“De groep heeft gisteren ook wat geleerd. Een aantal aanwezigen hadden het namelijk over de Zwarte Pietdiscussie. Maar volgens de koning is de Zwarte Pietdiscussie al gewonnen en is Piet al bijna de deur uit. Hij zei dat de groep zich beter op een andere symboliek van racisme kan focussen, zodat ze die ook kunnen helpen verwijderen.”

Sylvana Simons was natuurlijk de eerste die aan de haal ging met dit bericht. Dolblij postte ze het op haar Facebookpagina, waarbij ze terloops ook nog even aannam dat de koning bedoelde dat activisten zich nu met de gouden koets moeten bezighouden. De koets wordt door sommige radicale activisten als racistisch gezien omdat er koloniale voorstellingen op zijn afgebeeld.

schermafbeelding-2016-10-14-om-13-13-39

“Volgens mij zegt hij hier iets over de koets” schrijft Sylvana vrolijk.

Een schokkend bericht natuurlijk. Onze koning, een nationaal symbool, steekt Zwarte Piet nu het mes in de rug?! Het zou natuurlijk volstrekt belachelijk zijn als de koning partij zou kiezen voor een kleine minderheid radicale activisten die een einde willen maken aan de Pieterbaas. Gelukkig is de waarheid heel anders: de koning is door deze activisten een uitspraak in de mond gelegd die hij nooit heeft gedaan. Dat zegt Paroolverslaggever Patrick Meershoek:

Maar voor Sylvana maakt de waarheid niets uit. Ze doet nog steeds op Facebook alsof de koning daadwerkelijk Zwarte Piet heeft aangevallen, terwijl hier helemaal geen sprake van is. Het was niet de koning, maar burgemeester Van der Laan die deze kwalijke uitspraak deed over Zwarte Piet. Maar Sylvana spant de koning doodleuk voor haar politieke karretje, en doet zelfs alsof hij een opmerking maakte over de gouden koets terwijl dat totaal niet zo is.

Dit toont weer eens aan dat DENK bereid is om heel laag te gaan. Zelfs onze koning, die principieel boven de partijen staat en geen politieke uitspraken doet, wordt keihard misbruikt voor de DENK-agenda.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. H.Vaes

  Wanneer wordt dat wijf eens ter beschikking gesteld van de wetenschap??
  Dan dient ze tenminste ergens voor.
  Bv…psychisch onderzoeken….of is ze daarvoor al te ver heen????

 2. Sniper666

  Is DENKfout weer bezig..?

 3. Ni28

  Als de koning niet uitkijkt in zijn naïviteit schaft ie zichzelf uit.

 4. toetssteen

  Van Jole ging er met boter en suiker in. Nu heeft hij het gerectificeerd, maar ja de kudde blaat.
  Het was overigens vd Laan die wat zei.

  1. Sniper666

   @ Wim

   Wel een beetje dom weer…

   1. Ni28

    Zij stikken zo in het geld dat zij niet eens weten waar het vandaan komt. Simpel, uit onze zakken!

 5. hans-e-pans

  Zou deze mevrouw S.S. hier geld mee verdienen?

 6. DennisEijs

  Ze is psychisch labiel, ze luistert niet wat er gezegd wordt of door wie. Ze vult alles in naar haar waandenkbeelden. Gevaarlijk persoon dus als politica, want haar hersens verzinnen dingen die er niet zijn.

 7. DennisEijs

  Puntje twee, van der Laan. Misschien en hopelijk als burgemeester, van der Laan uit sturen. Tijd voor de gekozen Burgemeester, kan hij namelijk afgestraft worden voor zulke onzinnige uitspraken.

 8. Niek

  Er is een spreekwoord dat luidt;

  gekroesd haar gekroesde zinnen

 9. ko vadis

  Daadwerkelijke Echte Negerinnen Kolder, DENK toch na!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.