sylvana

Sylvana Simons liegt erop los: "Koning Willem-Alexander is tegen Zwarte Piet en de gouden koets!"

Geen categorieokt 14 2016, 14:30
Anti-Zwarte Piet-activisten leggen Willem-Alexander woorden in de mond.
Koning Willem-Alexander was gisteren te gast in Amsterdam Zuid-Oost waar hij in gesprek ging met bewoners. Heel bijzonder voor die bewoners natuurlijk, maar op zich is zo'n bezoek weinig opzienbarend. Er ontstond echter ophef over een uitspraak die de koning gedaan zou hebben tijdens zijn bezoek over Zwarte Piet. FunX deed verslag van het bezoek en schrijft:

"De groep heeft gisteren ook wat geleerd. Een aantal aanwezigen hadden het namelijk over de Zwarte Pietdiscussie. Maar volgens de koning is de Zwarte Pietdiscussie al gewonnen en is Piet al bijna de deur uit. Hij zei dat de groep zich beter op een andere symboliek van racisme kan focussen, zodat ze die ook kunnen helpen verwijderen."

Sylvana Simons was natuurlijk de eerste die aan de haal ging met dit bericht. Dolblij postte ze het op haar Facebookpagina, waarbij ze terloops ook nog even aannam dat de koning bedoelde dat activisten zich nu met de gouden koets moeten bezighouden. De koets wordt door sommige radicale activisten als racistisch gezien omdat er koloniale voorstellingen op zijn afgebeeld.
schermafbeelding-2016-10-14-om-13-13-39
"Volgens mij zegt hij hier iets over de koets" schrijft Sylvana vrolijk.
Een schokkend bericht natuurlijk. Onze koning, een nationaal symbool, steekt Zwarte Piet nu het mes in de rug?! Het zou natuurlijk volstrekt belachelijk zijn als de koning partij zou kiezen voor een kleine minderheid radicale activisten die een einde willen maken aan de Pieterbaas. Gelukkig is de waarheid heel anders: de koning is door deze activisten een uitspraak in de mond gelegd die hij nooit heeft gedaan. Dat zegt Paroolverslaggever Patrick Meershoek:
https://twitter.com/PMeershoek/status/786611651852328960?ref_src=twsrc%5Etfw
Maar voor Sylvana maakt de waarheid niets uit. Ze doet nog steeds op Facebook alsof de koning daadwerkelijk Zwarte Piet heeft aangevallen, terwijl hier helemaal geen sprake van is. Het was niet de koning, maar burgemeester Van der Laan die deze kwalijke uitspraak deed over Zwarte Piet. Maar Sylvana spant de koning doodleuk voor haar politieke karretje, en doet zelfs alsof hij een opmerking maakte over de gouden koets terwijl dat totaal niet zo is.
Dit toont weer eens aan dat DENK bereid is om heel laag te gaan. Zelfs onze koning, die principieel boven de partijen staat en geen politieke uitspraken doet, wordt keihard misbruikt voor de DENK-agenda.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten