Sylvana Simons: Nederlandse bedrijven gebruiken bijna nooit zwarte fotomodellen, schande!

Sylvana Simons vindt het niet kunnen dat de meeste Nederlandse bedrijven maar nauwelijks gebruik maken van zwarte modellen.

In een nieuwe post op haar Facebook-pagina impliceert de DENK-vrouw dat dit weer eens iets te maken heeft met racisme of in ieder geval met vooroordelen (brr!). Maar, schrijft ze, er is zowaar een winkel die het wél begrijpt: Zeeman. Die winkel liet onlangs namelijk een brochure maken met op de cover een klein zwart meisje met afrohaar dat tussen de benen van haar moeder zit. De moeder kamt het haar van het meisje.

Natuurlijk is het een mooie scene, maar je moet wel héél erg geobsedeerd zijn met ras om daar vervolgens een heel stuk aan te wijden. Toch is dat precies wat Sylvana doet:

Zeeman nailed it. Deze uiting gaat verder dan "we moeten af en toe ook eens donkere modellen inzetten". Dit gaat over…

Geplaatst door Sylvana Simons op Zondag 2 oktober 2016

 

Zucht, Sylvana. Kun je hier nou echt nooit mee ophouden? Gewoon ras en huidskleur eens een tijdje met rust laten? Het is allemaal echt niet zo lastig hoor, de rest van Nederland doet dat 99% van de tijd.

Maar Sylvana kán dat niet. Haar obsessie is gewoon te groot.

Overigens kan ik wel uitleggen aan Sylvane en de pagina ‘Diversity Rules’ waarom je vaker blanke mensen op reclamefolders ziet dan zwarte fotomodellen: Nederlanders zijn overwegend blank. Ja, echt waar! Zo simpel is het. Er zijn zo’n 350.000 Surinaamse Nederlanders. Dan komen dan nog een paar honderdduizend Antilianen, en een paar verdwaalde immigranten uit Afrika bij. Voor het gemak rekenen we Turken, Marokkanen en andersoortige immigranten ook maar onder de ‘niet-blanken’. Het resultaat: zo’n 20% van de bevolking is niet-autochtoon.

Dit betekent dus dat 80% dat wél is. En, ik weet het, heel verrassend, autochtone Nederlanders zijn over het algemeen blank. Gek he?

Mysterie opgelost! Dan kunnen Sylvana en Diversity Rules nu op zoek naar een ander verzonnen ‘probleem’ om ‘op te lossen.’

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. zomaar

  persoonlijk vindt ik de zwarte mens , over het algemeen niet zo fotogeniek !!.

  oke op een poster voor een of andere schooifrima (postcode loterij , ect) kan (moet ) het , schooit lekker haal je veel op, en kan men veel naar Clinton overmaken .

  1. van Urk

   Inderdaad Zomaar. Modellen moeten in de eerste plaats modellenproporties hebben. Noord Afrikanen en Aziaten zijn vaak klein, voor donkere modellen is het belangrijk dat ze een “fijne” neus hebben. Een brede neus is minder fotogeniek . Daarnaast hebben visagisten meer problemen met het schminken van donkere mensen.

  2. Geah

   Nee, daarvoor zijn hun neuzen te breed, hun haar te kroes…en te dikke lippen….geen modelras dus…

 2. van Urk

  De laatste tijd zien we toch meer fotomodellen met hoofddoekjes Dat weer wel.

  1. Peter Selie

   🙂 🙂 🙂

 3. Peter Selie

  Sylvana Simons: Nederlandse bedrijven gebruiken bijna nooit zwarte fotomodellen, schande! Tja als je van die figuurtjes houdt die lang, slank en lekker zijn dan maakt het niet uit of ze blank of zwart zijn, maar in mijn opinie zijn het allemaal gratenpakhuizen, wanneer men ze hen tegen het licht houdt dan zie de hartjes kloppen. A.u.b. Sylvana houdt eens een keer met dat racistische gezeik van je!

 4. Ni28

  Mensen vol complexen, bevooroordeeldheid, onzekerheid en eigen ontevredenheid willen zich bewijzen door de rest aan te klagen. Doe dat liever door jezelf te bewijzen met wat je bent en niet met die eeuwige beklaag. Kleur is dan niet belangrijk meer.

 5. Floris

  “Zucht, Sylvana. Kun je hier nou echt nooit mee ophouden? Gewoon ras en huidskleur eens een tijdje met rust laten? Het is allemaal echt niet zo lastig hoor, de rest van Nederland doet dat 99% van de tijd.”
  ————————————————————-
  Niet de hele rest. Er zijn ook linkse (blanke) dwazen die overal (blank) racisme in zien en denken dat het een “voortrottende bedreiging voor de samenleving” is. Zij bevestigen mensen als Sylvana in hun vermeende slachtofferrol en houden zo het balletje aan het rollen.

 6. Niek

  Mee eens Zomaar. Moet ik me nu schamen? Heb dat ook wel.

  Ik zeg altijd, je mag en moét oordelen* (gedrag enz), maar veroordelen (van mensen) is wat anders! ‘Discrimineren’ is een gezond woord, betekent gewoon oordelen, onderscheiden. Alleen dat woord is volkomen verziekt geworden, net als ‘gay’ (homo is ziek en is helegaar niet ‘gay’, integendeel als je de suicide/scheidings/vervroegd doodgaan cijfers weet!), en bijv. ‘gelijk’ (ipv meteen), enz.

  Een Zweeds onderzoek had als conclusie in gemiddeld stadsverkeer, dat je 80 keer per minuut moet oordelen (discrimineren voor de ouderen onder ons).

  Maar w.b. het voorkomen van een mens oordelen, ik vind wat rondere vrouwen mooier dan modegevoelige graat-twiggies. Tegen veel smaak en ‘moderniteit’ in!

  Ik vind idd het negroïde ras het minst aantrekkelijk. Behalve dan de kleine kinderen, hebben altijd zo’n leuk kontje (net als de dames, wow) en ze bewegen zich al huppelende veel handiger en mooier dan andere rassen!

  Op de tweede plaats staan Chinezen, ik weet nooit waar ze heenkijken. Ik hou nl. van transparentie, openheid, duidelijkheid… ook wat hun mindset vaak betreft, nou nee. Ik zou nooit een Chinese vrouw willen trouwen, sorry my name is corrie.

  Het mooiste ras vind ik het iets getinte, zoals het Melanesische, of ook Fillipijnse, en Javaanse. En ben zelf ook met een getinte vrouw (maar aardig donkerder dan gemiddeld) getrouwd. En schattig klein. Maatje 56 voetjes. Mmmmmmh! Voordat geweldsliefhebster en blackmatters rasciste Syl dit leest, maar kick niet op jouw hoor. Zou niet durven, je bent zo onaantrekkelijk, vooral in je schreeuwen en je grote bek. Maar ook, ja, te zwart dus. En ik mag nog steeds dat zelluf bepaluh!

  Dus sorry voor jouw ras, hoewel ik ben vele keren in Afrika geweest, maar kan ook niet wennen aan ‘te aangebrand’, zeker als ik jouw aangebrande pulp lees, vanuit je denken en reacties! Cool down, tut!
  Hoewel eveneens, echte bleekscheten, nou nee. Vroeger vond ik blonde meiden met blauwe ogen het mooist. Nu al lang niet meer! HAHAHAHAHa. haha. HAAAAha.

  1. Sniper666

   @Niek

   Heerlijk ik heb genoten van je voorkeuren m.b.t. dames.

 7. Niek

  Ni28; je haalt me de woorden uit mijn mond.

  In de infanterie vroeger hadden we wel tien donkere jongens van de 40 in ons peloton. Lachen was dat, zelfspot – het moest wel (Syl zou verplicht in dienst moeten). Als we moesten ‘drie sporen trekken’ (tijgeren) dan die camouflage ‘S’ op je gezicht met Nourit. Maar voor Surinamers en voor Syl… met tandpasta.

  Neeeee sorry, niet slaan Syl!

  1. van Urk

   Totdat defensie linkser begon te worden en verfdoosjes uitdeelde met groene en bruine kleurtjes. Want de Surinamer moest, hoe dan ook, samen met de blanke Nederlander hetzelfde gecamoufleerd gaan worden. (tenzij je een huidallergie hebt dan hoefde dat niet van de legerarts). Ik weet er alles van.

 8. Niek

  VanUrk, da’s nieuw voor mij! Het zal toch niet?
  Maar dan lopen ze nu weer achter; je hebt minstens een hele kaptafel met regenboog kleurtjes nodig, als je aan de homo’s en transgenders en p*do’s (vanwege niet plaatsen heb ik gemerkt hier) tegemoet wil komen.

  1. van Urk

   Ziet er dan ongeveer zo uit dat zelfs iemand met een zwarte huid er niet onderuit kan komen: http://www.boekje-pienter.nl/images/camouflage.jpg

 9. Esther

  Geef mij maar een blonde vrouw met blauwe ogen….veel aparter en mooier dan een zwarte kroeskop doorsnee, waarvan er 13 in een dozijn zijn, in landje doorsnee, met alleen nog maar bruin en zwart haar….
  De testeronbommen in de AZC’s zitten niet voor niets te geilen en zich af te trekken op een mooie blauwogige blondine….

 10. Esther

  Dat zwarte ras blijft met hun dictatoriale eisenpakket komen…..want we zijn er nog lang niet hoor…..want hierna moet de achternamen als De Bruin Bruyn Bruijn, De Wit, en De Zwart afgeschaft worden in het kader van racisme…..Kortom deze mensen moeten dan maar een andere achternaam bedenken……Zelf heeft Sylvana Simons haar zwarte haar in de ban gedaan en daarvoor in de plaats een Geert Wilders-kapsel aangemeten, waar de vergeler overheen is geweest….:D 😀 :D…..O ja, iedere witte is bij voorbaat een racist,aldus Simons, dus ook de ongeboren baby’s en de baby’s uit de witte moeders krijgen van Sylvana inplaats van de Gele Ster, het etiquet racist…..Reken maar als zulke baby’s in de handen van Sylvana komen 😀 :D……

 11. Sniper666

  Dat Zeeman kind heeft met de vingers in het stopcontact gezeten en moeders tracht de boel te fatsoeneren. Meer is het niet.

 12. Sarko

  Niek 2 uur ago

  Ik vind idd het negroïde ras het minst aantrekkelijk. Behalve dan de kleine kinderen, hebben altijd zo’n leuk kontje .
  Ja ja dat kun je verwachten van een “fiene”
  Gatverdamme….

 13. Niek

  @Sarko, gore trol, your own stinkin thinkin: ik wachtte er al haast op.
  Bekeer je viezerik en val anderen niet lastig met je duisternis.
  Gelukkig is die andere trol, Zeikerd Paardepis al gedeleted hier, dus kom ons feestje nou niet verpesten okay? Sodemieter op, tenzij je iets nuttigs en opbouwends hebt te melden. Dat is dus niet iets links, iets viezigs, iets huichelachtigs of wegkijkerig, geen constant ‘intellectueel’ theoretisch en cynisch, neerbuigend gedrag naar de rechtse volwassenen van DDS. Please.

  @Sniper666, ja snel kapsel in 1/2 seconde. Goedkoop en weinig stroom haha.

  @ Esther, ik ben blond en voelde me zonet haast superieur, nu ik lees dat slechts 2% van de mensen blond zijn. Franse vrouwen zijn voor 10% blond maar 60% heeft heur haar geblondeerd!
  http://facts.randomhistory.com/blonde-hair-facts.html

  1. Sarko

   Haha naïeveling.
   Dat bekeren is een zwakte bod..
   Ben geen trol maar heb een bloedhekel aan die fienen.. .
   Stik niet in het pepermuntje.
   Religie is de pest voor de mensheid.

   1. Floris

    Socialisme ook, tomaatje.

 14. Niek

  Sarko, domme linkse trol. Je moet echt in de leer bij mij.
  Religie is, naast socialisme m.i. de kwaadste macht in de wereld.

  Jezus, mijn Redder was ook ontiegelijk teugen Religie. Maar pro eenvoudig, echt geloof in Ware Liefde & Waarheid, waar jij nog steeds nooit niet never een glimp van ontwaard hebt, nare waarheidshater!

  Maar dat valt niet uit te leggen bij een volkomen gebrainwashte tomaattrol muts als jij, slechte slechterik, Blaaskaak Pielemans, Volidiote Trol, Oppergomp, Truttige Totaalmalloot, Randdebiel, Duistere Diepgestoorde, Sulletje Samsombermans, Trieste Tunahansworst, Halsematenaaier, Tofukker!

  1. Sarko

   Je bent een zielig persoon Niek.
   Geestelijk beperkt geworden door het ware geloof en dan proberen anderen te bekeren.
   Een jehova kan er nog van leren.
   Sombermans van Remco C was een leuk boekje 🙂

 15. Beukman

  De obsessie van Sylvana voor racisme valt nog steeds in het niet vergeleken met de obsessie van DDS voor Sylvana. Hoe een zo onbeduidende vrouw de redactie kan bewegen tot het pennen van zovele stukkies.
  Go, meid!

 16. Mart

  Tja Sil….ik weet niet of je in Suriname bent opgericht.zo ja,dan ben je de verkeerde kant opgetrokken;Door de busch naar Brasil was korter geweest en daar had je meer soortgenoten ontmoet(met minder praatjes)Had je ook geen problemen gehad met Zwarte PIET,tenminste nooit commentaar gehoord op het sinterklaasfeest in HOLAMBRA SP. Mischien had je mee mogen dansen op een tv programma,waar alteid wel enige ”mulatas” vertegenwoordigd zijn.Kortom het was je heel wat fustratie gespaart gebleven. BOA SUERTE Mart Brasil.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.