Triest: Nederlandse militairen worden behandeld als zweverige watjes en krijgen yoga-lessen

Defensie in Nederland is diep gezonken, zo blijkt maar weer.

Feminisering in Nederland is zover doorgeslagen, dat we momenteel zelfs ons eigen leger niet meer kunnen aanzien voor vol. In plaats van dat het de beresterke mannen en vrouwen zijn die ons vaderland gewapenderhand verdedigen tegen de vijand, en daarvoor desnoods bereid zijn te sterven, worden onze dames en heren soldaten gemaakt tot een klasje hand-opleggende aura-aanbidders. Onder leiding van minister Jeanine Hennis gedragen onze strijdkrachten zich minder stabiel als een groep padvinders, en dat wordt nu nog een stukje erger gemaakt. De nieuwste stap? Gratis ‘spirituele’ yoga-lessen voor elke militair m/v! Echt waar:

“Nederlandse militairen kunnen aan de yoga. Het ministerie van Defensie laat sportinstructeurs bij de strijdkrachten opleiden tot yogadocenten, zodat zij andere militairen yoga kunnen bijbrengen. Het doel is dat iedere militair bij luchtmacht, landmacht en marine de gelegenheid krijgt om yoga te beoefenen.

Militairen dragen grote verantwoordelijkheid in vaak extreme en stressvolle situaties, aldus het ministerie dinsdag. Yoga is mogelijk een middel om beter met dergelijke situaties om te kunnen gaan. Het kan bijvoorbeeld helpen tijdens een uitzending en om traumatische ervaringen te verwerken.”

Ik heb een ander idee: we prenten mensen in dat het leger geen theekransje is. Als je denkt dat niet aan te kunnen, moet je maar bij een bank gaan werken of word je toiletjuffrouw. Ons leger moet altijd draaien om kracht én het uitstralen van kracht. Doen we dat niet, dan geven we onze geopolitieke vijanden de kans ons leger te geringschatten. Mocht puntje bij paaltje komen en we verwikkeld raken in een conflict, dan heb je niets aan soldaten die eropstaan als een stelletje mentaal fragiele special snowflakes. Daar gaat geen enkele afschrikwekkende werking vanuit.

Laten we dus onmiddellijk stoppen met deze yoga-lessen, en eens doen voor onze mannen en vrouwen in het groen waar ze écht iets aan hebben. VNL-Kamerlid Louis Bontes heeft in ieder geval een beter idee:

https://twitter.com/Louis_Bontes/status/788397792398041088

Veel verstandiger!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. zomaar

  ach ja dansen , en pang, pang roepen komt toch vriendelijker over , dacht ik zo !.

  en heel misschien lacht de vijand zich wel dood !, wie weet ?.
  hebben wij toch een overwinning behaald .

  misselijk wor ik van dat linkse geneuzel , zij offeren liever onze jongens en meisjes op , dan iemand van de vijand pijn te doen .

  oke de grenzen staan al open , de poen is nagenoeg op , gezien de staatsschuld die wij hebben , schaf dan het leger en de ordehandhavers ook maar , en laat iedere burger voor zijn eigen veiligheid zorgen , dus geen wet die wapens verbied !.

  kijken wie het langer volhoud , die linkse dromers, of de realist .

 2. ome Bob

  een kalashnikov aan de kapstok geeft een gerust stellend gevoel
  moet ik zeggen ,
  en kost echt niet veel,
  of dacht u eerdaags open te doen met het gevreesde

  AARDAPPEL DUNSCHIL MESJE !!! en gelijk pang pang roepen ??

  HET WORDT ECHT TIJD , GUILLOTIENE TIJD , 135 LANDVERRADERS

  RUTTE , MET ZIJN UKRAINE REFERENDUM, GRENZEN OPEN

  Ja, dan gaan er bij IPSOS , zetels bij geert af,

  whahahahahaha , alsof de beukraket en Zakkos G ,

  het onderzoek zelf doen, bij 100 VVDers , meest homo’s trouwens

  ome bob

 3. Sniper666

  Nou gratis yoga bij het leger.. Ik ga maar eens solliciteren denk ik. Graag wel gemengd les zodat ik die mokkels goed kan bekijken. Ohhhh wat zeg ik nou? Iets mannelijks??

  = ongeschikt, afgewezen

 4. van Urk

  Wat zou mijn dominee voormalig legerpredikant hier nou over gaan zeggen..? Soldaten die net als burgers hun troost juist in de verkeerde richting gaan zoeken en aan de meest verslavende of spirituele knotsgekke onzin mee willen of moeten gaan doen. Zie je het al voor je? filmpjes verspreid over de hele wereld waarin onze militairen in Yoga pants lopen te huppelen terwijl op het Russische rode plein pas echte militaire machtsvertoon wordt getoond .

 5. Niek

  Ach VanUrk, ‘troost’ is bij sommigen niet zoals een Christen voortdurend mag ervaren, van De Trooster, de Heilige Geest Die inwonend is!

  Men zoekt in alles troost, behalve het juiste, blijvende en Wezenlijke.

  Jaren geleden zag ik tot mijn grote schaamte, foto’s en video’s van ‘mannen’ soldaten, zelfs met groene baretten geloof ik dus commando’s, op Schiphol of zo, afscheid nemend van hun liefjes. Tranen, huilen, snikken, overslaande stem… hoe wal.ge.lijk!

  Als Amerikanen van 17 jaar dat deden (deden ze niet en zeker niet voor de camera’s!) naar Vietnam, of naar Omaha Beach, kan ik me nog iets voorstellen bij die jonge onervaren ventjes.

 6. Niek

  Spoedig hopen we de yoga resultaten van ‘onze’ mannen wereldwijd te bekijken, youtube is geduldig. De Eerste Spagaat als Geheim Wapen. Het Samen Diep Zuchten Over Kwaaie Putin. De Eerste Borstvorming en Cameltoes Close Up.

  1. ome Bob

   geniaal whahahahahaha ja ,

   HET MOT NIET GEKKER WORDEN ,

   OME BOB

 7. RS

  Waar blijven de aalmoezeliers dan ???? Nederland is KNETTERGEK geworden. Geef ze potverdriedubbeltjes nog aan WAPENS !!!!!!!!!!!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.