Triest: Nederlandse militairen worden behandeld als zweverige watjes en krijgen yoga-lessen

Geen categorieokt 18 2016, 20:00
Defensie in Nederland is diep gezonken, zo blijkt maar weer.
Feminisering in Nederland is zover doorgeslagen, dat we momenteel zelfs ons eigen leger niet meer kunnen aanzien voor vol. In plaats van dat het de beresterke mannen en vrouwen zijn die ons vaderland gewapenderhand verdedigen tegen de vijand, en daarvoor desnoods bereid zijn te sterven, worden onze dames en heren soldaten gemaakt tot een klasje hand-opleggende aura-aanbidders. Onder leiding van minister Jeanine Hennis gedragen onze strijdkrachten zich minder stabiel als een groep padvinders, en dat wordt nu nog een stukje erger gemaakt. De nieuwste stap? Gratis 'spirituele' yoga-lessen voor elke militair m/v! Echt waar:

"Nederlandse militairen kunnen aan de yoga. Het ministerie van Defensie laat sportinstructeurs bij de strijdkrachten opleiden tot yogadocenten, zodat zij andere militairen yoga kunnen bijbrengen. Het doel is dat iedere militair bij luchtmacht, landmacht en marine de gelegenheid krijgt om yoga te beoefenen.

Militairen dragen grote verantwoordelijkheid in vaak extreme en stressvolle situaties, aldus het ministerie dinsdag. Yoga is mogelijk een middel om beter met dergelijke situaties om te kunnen gaan. Het kan bijvoorbeeld helpen tijdens een uitzending en om traumatische ervaringen te verwerken."

Ik heb een ander idee: we prenten mensen in dat het leger geen theekransje is. Als je denkt dat niet aan te kunnen, moet je maar bij een bank gaan werken of word je toiletjuffrouw. Ons leger moet altijd draaien om kracht én het uitstralen van kracht. Doen we dat niet, dan geven we onze geopolitieke vijanden de kans ons leger te geringschatten. Mocht puntje bij paaltje komen en we verwikkeld raken in een conflict, dan heb je niets aan soldaten die eropstaan als een stelletje mentaal fragiele special snowflakes. Daar gaat geen enkele afschrikwekkende werking vanuit.
Laten we dus onmiddellijk stoppen met deze yoga-lessen, en eens doen voor onze mannen en vrouwen in het groen waar ze écht iets aan hebben. VNL-Kamerlid Louis Bontes heeft in ieder geval een beter idee:
https://twitter.com/Louis_Bontes/status/788397792398041088
Veel verstandiger!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten