Het succes van datingplatformen

Geen categorieokt 18 2016, 18:30
Iedereen is op zoek naar de juiste partner om het leven te delen. Vroeger werd deze persoon voornamelijk gevonden in de kroeg of zelfs binnen de vriendengroep. Tegenwoordig gaan we een heel stuk verder. Door de komst van het internet is het gemakkelijker dan ooit om contact te leggen met vrienden, kennissen en onbekenden. Om de ware te vinden zijn er veel verschillende datingsites en applicaties beschikbaar. Wat zijn de belangrijkste veranderingen op het gebied van dating?
Selectieve keuze
Wanneer de keuze toeneemt zal ook de kans op succes groter worden. Dit geldt ook bij de zoektocht naar een partner. De miljoenen potentiële partners aan de andere kant van het beeldscherm vergroten de kans op de perfecte match. We zijn hierdoor kieskeuriger dan ooit. Toch is de kans groter om de juiste partner online te ontmoeten. Doordat er platformen zijn die zich richten op bijvoorbeeld alleenstaande moeders, homo’s en bejaarden is het gemakkelijker geworden de perfecte match te vinden.
Sociale vaardigheden
Om een date te vinden moest men vroeger op een ander afstappen. Hierbij zijn erg veel sociale vaardigheden voor nodig en ook lef is van groot belang. Dit is tegenwoordig wel anders. Door het gebruik van een online platform is het gemakkelijker geworden een gesprek aan te gaan. Je hoeft de ander niet meer in de ogen te kijken en ook een blauwtje lopen komt minder hard aan.
Tijdsgebrek en gemakzucht
De grootste succesfactor voor online datingsites en applicaties is het gebruiksgemak. Men is drukker dan ooit en het is dus moeilijker geworden de ware op straat tegen te komen. Op het internet bestaat echter ieder moment van de dag de mogelijkheid een online date te zoeken. In de pauze, in de trein of zelfs midden in de nacht? Alles kan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten