Turkse sultan Erdogan zet zuiveringen door: opnieuw meer dan 12.000 politieagenten geschorst

De autocratische heerser van Turkije, Recep Tayyip Erdogan, is blijkbaar nog lang niet klaar met zijn zuiveringen. Vandaag maakte de Turkse regering bekend dat er weer duizenden politieagenten geschorst zijn.

De agenten zouden zogenaamd banden hebben met de organisatie van de islamitisch geestelijke Fethullah Gülen, een hoogbejaarde man die sinds jaar en dag in Amerika woont.

De Turkse regering heeft opnieuw een groot aantal politieagenten geschorst. Bijna 13.000 agenten moeten voorlopig thuisblijven, omdat ze verdacht worden van betrokkenheid bij de mislukte staatsgreep in juli.

Zoals tegenwoordig gebruikelijk is in Turkije wordt er uitgegaan van de schuld van de agenten. Onderzoek moet nu aantonen of die beschuldiging klopt. Pas als bewezen is dat ze onschuldig zijn (hoe doe je dat precies, bewijzen dat je iets niet bent?) mogen ze weer aan het werk. Vooralsnog zijn ze echter niet gearresteerd. In dat opzicht mogen de agenten zich dus enigszins gelukkig prijzen. Als Erdogan met zijn verkeerde been uit bed was gestapt waren ze ongetwijfeld al wél in het gevang verdwenen.

Aangenomen dat er nog gevangenissen met ruimte voor extra gevangenen zijn, tenminste. En ja, dat is in Turkije tegenwoordig daadwerkelijk een probleem.

Al met al zitten er nu zo’n 15.000 Turkse politieagenten gedwongen thuis. Datzelfde geldt voor zo’n 100.000 onderwijzers, medewerkers van universiteiten, rechters, advocaten en ambtenaren. Het motto van de Turkse regering is dus duidelijk: iedereen eruit! Alleen bekend loyale volgelingen van Erdogan mogen blijven zitten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Sniper666

    Hallo NATO bonzen, schurkije eruit!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.